• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.03.2023

09:28 >> 14:31

SUTRA MEČKA MOŽE DA ZAIGRA I PRED NJIHOVIM VRATIMA! Vučićević o odlasku u zatvor: Borim se za sve građane Srbije, jer ovo ne sme da postane zakonska praksa! (VIDEO)

printscreen

Politika

SUTRA MEČKA MOŽE DA ZAIGRA I PRED NJIHOVIM VRATIMA! Vučićević o odlasku u zatvor: Borim se za sve građane Srbije, jer ovo ne sme da postane zakonska praksa! (VIDEO)

Podeli vest

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević gost je Novog vikend jutra na televiziji Pink u emisiji kod Jovane Jeremić i tom prilikom govorio o pozivu za izdržavanje zatvorske kazne zbog "verbalnog delikta"...

 

- I zatvor je za ljude. Ovo je najstvarnije moguće. Ja sam na kućnu adresu dobio poziv za izdržavanje zatvorkse kazne. Taj poziv je izdat, Drugi osnovni sud je 2021. godine doneo presudu, koja je u međuvremenu postala pravosnažna, u kojoj sam ja krivično osuđen zato što sam Jugoaslavu Ćosiću napisao da je šiptarski plaćenik, a na osnovu čega? Na osnovu bankarske dokumentacije. Ja sam 2019. godine došao do dokumentacije na kojoj je albanski biznismen Baški Umaj, koga američka federalna vlast sumnjiči i optužuje za ozbiljna krivična dela, sa svoje firme iz tirane uplatio nepunih četvrt miliona evra na račun jedne od firmi Jugoslava Ćosića ovde u Beogradu. Pišući o tome, ja sam za Jugoslava Ćosića, između ostalog, napisao i da je šiptarski plaćenik. On me je zbog toga tužio. Tokom suđenja, moji advokati i ja smo dokazali da on prima pare od šiptarskih biznismena, on je tvrdio da prima za neke televizijske poslove, ne znam kakve... - rekao je Vučićević i dodao:

- Podnosili smo žalbe, moji advokati i ja, odbijene su, presudili su mi. Svi su oni potvrdili jednu stvar, da ja nisam slagao to što sam rekao, ali da je moja istina njega uvredila. Imamo jednu apsurdnu situaciju, da neko zbog istine ide u zatvor. 

Foto: printscreen

Kako je Vučićević objasnio, predmet spora nije da li je istina ili ne, već da li je on Jugoslava Ćosića uvredio. 

- Jugoslav Ćosić je došao u sud i rekao da ima strašne prihičke bolove, da je pretrpeo veliku štetu... i ja sam osuđen krivično na šest meseci zatvora.

U presudi koju je Dragan J. Vučićević dobio stoji da je osuđen na šest meseci zatvora, dok hejteri na društvenim mrežama tvrde da je to zbog toga jer ne želi da plati novčanu kaznu.

- Ovi hejteri po društvenim mrežama tvrde da idem u zatvor jer sa odbio nešto da platim. Ja sam krivično osuđen da ja moju kaznu mogu da zamenim sa 200.000 dinara, ali ja odbijam da je platim zato što je ovo strašna nepravda. Zbog istine sam osuđen na šest meseci zatvora. Ovo nije bilo ni u Titovo vreme, da idem u zatvor zbog verbalnog delikta.

On je rekao da se iz njegovog slučaja vidi da je pravosuđe apsolutno nezavisno, ali da je nezavisno osim od izvršne vlasti, i od zakona.

- Oni mogu da rade šta hoće - smatra Vučićević.

Foto: printscreen

On je pitao udruženja novinara UNS i NUNS zašto ćute, i da li će ćutati ako neko od njegovih kolega dobije presudu da ide u zatvor.

- Ako sada ćutite, da li ćete ćutati ako Draža Petrović, Snežana Čongradin ili Marko Vidojković dobiju nalog za odlazak u zatvor - pitao je Vučićević, konstatujući da će biti kasno kada “zakucaju i na njihova vrata”.

On dodaje da bi branio Dražu Petrovića, ako bi on dobio, kako kaže, poziv za robiju.

- Ovo je strašnja nepravda! Ja se borim, ne za sebe ili za svoju decu, već za sve ljude koji ovo gledaju, za sve građane Srbije i za njihovu decu, jer ovo ne sme da postane zakonska praksa. Da zbog javno izrečenog mišljenja idete u zatvor - rekao je Vučićević i dodao:

- Šta bi bilo kad bih ja počeo redom da tužim sve koji me vređaju i kad bi njima počeli da stižu pozivi za zatvor? Šta bi bilo kad bi ovakav poziv za zatvor stigao na vrata nekog od takozvanih nezavisnih i slobodnih novinara? Da li bi i onda glasno ćutali gotovo svi mediji osim Pinka i Informera? Prosto ne mogu da verujem da neki ljudi ćutke prelaze preko ovoga i da se raduju što sam osuđen na zatvor. Oni ne razumeju da sutra mečka može da zaigra i pred njihovim vratima. Ne razumeju, mučenici, da će onda biti kasno!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
AV Kapone

pre 1 godinu

Što moraš da platiš? Ko jebe državu... tako razmišlja ovaj parazit iz SNS mafije.

visocica 1662

pre 1 godinu

Treba te zatvoriti najmanje 20g koliko si samo zla i lazi napisao .

vujosevic

pre 1 godinu

U zatvor džukelo, davno ti je tamo mjesto bilo! Lajes za svakim zivim, zarad Vučkovog zagrljaja. Mrs olosu, jebo ti Zvalavi zenu!

ja

pre 1 godinu

Strasan spin malog govnara i vas njegovih bednika, ali mnogo mi je lepo sto ce videti sad da se niko ne prima i da se svi nadamo da ce otici u zatvor i da ce ga tamo ubiti, to je najmanje sto je zasluzio.

deda milunovo kupilo

pre 1 godinu

Dajte da skupimo pare za ovog siromašnog novinara. Beda,sirotinja, nema pare da plati kaznu.

zubati drekavac iz Šarenika

pre 1 godinu

Robijaće kao i sin Željka Mitrovića - u luksuzu porodičnog doma. Taj se plaši i od grupice feministkinja, a kamoli zatvora. Srce k'o u zeca ???

Dragi

pre 1 godinu

Pa zar još nisi u zatvoru? Idi bre više, šta kukaš. Bravo za Nezavisno pravosuđe. Čuj nezavisno? Kako to? Eto tako lepo...nezavisno od države Srbije. Hvala Vučiću što je omogučio da na svetu postoji jedna država, koja nema svoje Pravosuđe. U stvari ima, ali je pod kontrolom ambasada Amerike, Engleske i Nemačke. Kako se to zove na srpskom jeziku? NEZAVISNO!

543ggg

pre 1 godinu

Vucicevicu, moronu nemoj da se ti boris za gradjane. Majmune, ti si taj koji treba da se dovede u red. I opet pretsih, jak si kad te vucic cuva, ali sa manji od makovog zrna. Debilu bedni, gnjido jadna...

predrag

pre 1 godinu

Žao mi je iskreno. POŠTO NISTE HTELI DA OBJAVITE VEST KAKO JE MENI OD STRANE SUDIJA PRESUĐENO DA PLATIM 3.MILIONA ČOVEKU KOJI ME JE U SAOBRAČAJU NAMERNO UDARIO, I KOJI JE TO ČINIO 13 PUTA. Predlažem da sudije moraju odgovarati narodu a ne sami sebi. Pravda za VUČIČEVIĆA

Kentaur

pre 1 godinu

Idi bre vise u taj zatvor. Smucio si se svima sa svojim plakanjem. Smaras covece

Sasa

pre 1 godinu

Pa kakva je ovo vlast kad hapsi postenog Vucicevica..e moj Vucko hrani kera da te...

Rade

pre 1 godinu

Retko odvratan tip i gad ovaj DJebivetarV za njega nije zatvor, on je da čisti zatvorsku ekonomiju i svinjogojilišta.

baco

pre 1 godinu

Ne mogu vjerovat za sta ga zatvaraju . Welcome to Serbia

Mmmm

pre 1 godinu

NEMOŽE I NESME BITI DISKUSIJE O ZATVORU G.VUČIĆEVIĆA !!!!! IMATE LI VI G.VUČIĆU EVROPSKE ZAKONE ??? U OVOJ JADNOJ SLOBODI GOVORA I DEMOKRATIJI SVI MOŽEMO DA PRIČAO ŠTA HOĆEMO !!! GDE JE DRŽAVA KOJA SE UBI HVALEĆ O PUTEVIMA I OSTALOM,,,TREBA PRIČATI I O LJUDIMA !!!! G.VUČKO NIJE BILO KO DA SE TAKO PIŠE I PRIČA O NJEMU !!!! POZZZ IZ JADNE EU !!!!

Vesna

pre 1 godinu

Drugovi,dolazi vreme ćorke.Ništa se ne boj.Stisni zube i izdrži.Uz tebe smo.Da ako izađeš pametniji?????

Mlađa

pre 1 godinu

Plati pičko, nemoj za mene da ležiš matere ti!

Penzionerj

pre 1 godinu

Velika sramota i nepravda za pravosuđe i pravdu. Sistem zapada!!!

vladimir

pre 1 godinu

Jedna od "krupnih" grešaka Predsednika Vučića je što NIJE uradio "lustraciju" u PRAVOSUDJU /zamenu nestručnih i pristrasnih kadrova/ i OČISTIO "petooktobarce", isto kao što su oni to uradili dolaskom PUČEM na vlast dvehiljadite godine! Da "ironija" bude veća - osudjuju te oni sa kim si bio nekada ali si se "dozvao pameti" /to si sam priznao na TV/ i ovo ti je "kazna"!?

aca

pre 1 godinu

koliko sam ja vidio nije Vucko osudjen na zatvor nego svojoj DRZAVI TREBA DA PLATI NOVCANU KAZNU o zatvoru nema govora jedinno ako misli da je DRZAVA protin njega neka i on tuzi drzavu i Jugoslava nece on u zatvor neda njega njegova otacbina jos dugo ce on nas zamajavati

Srba

pre 1 godinu

Pa šta se žališ?? Osudile su te vaše NAPREDNE sudije i napredni pravosudni sistem! Šta misliš kako je običnim smrtnicima u Srbiji po sudovima??

Normalac

pre 1 godinu

Određena ti je novčana kazna a pošto je nisi platio zamenjena je sa zatvorskom, lažove bolesni deformersko-informbitovski. Možeš samo nesrećnike iz plemena koji glasaju za sns da ovim zamajavaš kako bi ispao žrtva, naš slobodoumne nikad! Gorećeš u paklu svih svojih zlodela, gade udvorički, smradu podguzni.

magmasil

pre 1 godinu

Daj bre Vucko Provaljeen si Ti ne zelisa da platis kazne od 200 hiljada pa si to pretvorio u zatvosku kaznu Zar mislite da smo vise glupi Razmisljaj gde ces posle pada Vucica Tada ides u APS

Al3k5andar

pre 1 godinu

Ne seri bre budalo! Tebe bi tebalo zatvoriti na najmanje 6 godina zbog izdaje ovog naroda!! STOKO!!!

vladimir

pre 1 godinu

Vučićeviću u mom komentaru i ti si "zaštićen" ali ti to ne shvataš jer te ipak opterećuje ideološko POREKLO koje potiče u pokretu DOS e! Hoćeš da budeš ono što NISI i džabe ti "podrška" Vučiću kada tu nema iskrenosti - samo fraze i interes! Kada budeš smogao "snage" da moje vidjenje objaviš, bićeš na putu demokratske orijentacije, ne Mićunovićeve - nego PRAVE! Pomalo mi te je i žao......!?

zoran

pre 1 godinu

Daj Bože da odeš u zatvor ... i da te tamo dočekaju muški. Ali ne verujem da ovaj govnar ide u zatvor, platiće neko za njega - jebo mu pas mater.

Ratko

pre 1 godinu

nece zaigrati jer Vucic nece da menja pravosudje ,sad se pitam koga Vucic stiti u tom pravosudju . to je ostatak otpada zutog

Vele

pre 1 godinu

???samo ti nemoj da brineš.Koliko lažeš,malo si dobio

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Da li to znači da se Vučićević bori i za kolegu Dejan Zlatanovića, iako Zlatanović nije ni Vučićev ni Vučićevićev lični prijatelj, ni SNSovac a nije ni u nekom kriminalnom dilu sa Vučićem ili sa Vučićevićem u nekim novinarsko-novinsko-marketinškim poslovima? Vučićević se bori za druge - pa to je smehotresno.

Uros

pre 1 godinu

Da li je demokratija da se nekome zabrani da iznese javno svoje misljenje

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija