• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.03.2023

07:25

FANTOMSKA EMISIJA GUTA NARODNE PARE! RTS platio duplu scenografiju za Oljinu nevidljivu emisiju! DALI UKUPNO 52.000 EVRA

printskrin

Politika

FANTOMSKA EMISIJA GUTA NARODNE PARE! RTS platio duplu scenografiju za Oljinu nevidljivu emisiju! DALI UKUPNO 52.000 EVRA

Podeli vest

Čuvena nevidljiva emisija 'Jedan dobar dan' Olivere Kovačević, za koju je RTS već potrošio 14 miliona dinara a nikad je nije emitovao, i dalje je u planovima Javnog medijskog servisa, koji konstantno izdvaja enormne sume novca za nju i rezerviše studijski prostor za snimanje koje se nikada ne desi!!!

Prema dokumentu koji je predsednik Upravnog odbora RTS Branko Klanšček objavio na Tviteru, Radio-televizija Srbije izradila je čak dve scenografije za fantomsku emisiju svoje urednice. Tako je prvu scenografiju 2020. godine platila 1.403.820,97 dinara, a zatim su 2021. za novu scenografiju dali čak 4.672.081 dinar!

Prevedeno na srpski: ta prva scenografija u koju su uložili 12.000 evra nekom se nije dopala, a kome ne znamo, pošto je gledaoci nisu videli, pa su samo godinu dana kasnije odlučili da daju tri puta više novca - čak 39.762 evra za istu stavku! Interesantno je i to što je jeftiniju scenografiju 2020. radio RTS, a druga skuplja je plaćena firmi 'Zlatomil'.

Foto: Informer

Iz priloženog dokumenta vidi se i da je RTS platio ogromne honorare licima koja su snimala priloge, te je tako blogerki Ivani Lalicki isplaćeno 1.270.020 dinara za 20 priloga o kuvanju, odnosno 50.000 dinara po jednom prilogu. S druge strane, dugogodišnjoj novinarki RTS Miri Adanji Polak plaćeno je pet puta manje - 100 evra po jednom prilogu! Naravno, ni blogerkine ni Mirine priloge niko nije video, jer, ponovo podsećamo, emisija 'Jedan dobar dan' Olivere Kovačević nikad nije emitovana.

Da bahatosti nema kraja, potvrđuje i naš izvor sa RTS, koji kaže da je Studio 11 u planovima za mart ove godine rezervisan za snimanje Oljine emisije, ali da se u studiju ništa ne snima!

- U Studiju 11 po planu svakog dana, osim vikenda, snima se emisija 'Jedan dobar dan'. Ali ona se snima samo na papiru: Studio 11 je prazan, nikog nema. Inače, ovo je treći studio po redu koji je Olivera Kovačević rezervisala za svoju emisiju otkako ju je najavila - otkriva naš izvor sa Javnog medijskog servisa.

Komentarišući nove informacije o 'nevidljivoj emisiji', predsednik UO Branko Klanšček kaže da je na delu još jednom pokazana 'bahatost i neodgovornost'.

- Nema se tu šta više reći. Ovo je skandalozno! Očigledno je da urednica Zabavnog programa ima podršku za takvo ponašanje - kaže Klanšček.

Podsećamo, zbog sumnjivog trošenja ogromnog novca (14.000.000 dinara) na projekat Olivere Kovačević koji nikad nije snimljen, podneta je krivična prijava, a SBPOK je pokrenuo istragu!

Petoro iz menadžmenta RTS-a steklo uslov za penziju

Deo menadžmenta Radio-televizije Srbije stekao je uslove za penziju.

Pored generalnog direktora Dragan Bujoševića, koji je još pre četiri godine stekao te uslove, u penziju mogu da odu, ali neće, i njegovi saradnici - direktor Radio Beograda Milan Nedić, glavni i odgovorni urednik Informativnog programa Nenad Lj. Stefanović, njegov zamenik Desimir Čantrak i Milica Đuričić Janjić, direktorka dve poslovne jedinice - Marketing i Poslovni inženjering.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 1 godinu

Šta je bre majstori? Ne možete ništa žutom Bujketu? Pa kako bi i mogli, kad je ON, lično doveo žutog na mesto generalnog direktora RTS-a. Sve ste pokušali, al' ne ide...džaba se trudite. Paralela: ko je mogao i pomisliti da će ON uspeti da "ukrade" Pravosuđe od države Srbije i preda ga u ruke Amerikancima.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija