• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer. rs, Kosovo online

28.03.2023

14:51

PRESUDA TODOSIJEVIĆU KRUNA SRBOFOBIJE KURTIJEVOG REŽIMA! Oglasila se Srpska lista

TANJUG/ Sava Radovanović

Politika

PRESUDA TODOSIJEVIĆU KRUNA SRBOFOBIJE KURTIJEVOG REŽIMA! Oglasila se Srpska lista

Podeli vest

Posle više decenija, Ivan Todosijević je prvi čovek na tlu Evrope koji je osuđen za verbalni delikt, pred očima čitave međunarodne zajednice i njihovih predstavnika, koji godinama govore kako su im vladavina prava i demokratija od izuzetnog značaja, saopštili su iz Srpske liste, dodajući da je očigledno da to ne važi kada su u pitanju "ponosni i časni Srbi".

Iz Srpske liste su naglasili da je danas član predsedništva te stranke Ivan Todosijević od Apelacionog suda u Prištini dobio, kako navode,  "nezakonitu, antisrpsku presudu kojom je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od godinu dana zbog izgovorene reči".

- Ova presuda je kruna srbofobije režima Aljbina Kurtija, koji na sve načine nastoji da proganjanjem časnih srpskih domaćina pošalje poruku svim Srbima da nemaju mesta na Kosovu i Metohiji i  etnički očisti Kosovo i Metohiju od srpskog naroda - ističu iz Srpske liste.

Dodaju da je dokaz da se radi o političkom progonu činjenica da je Todosijević za izrečenu kaznu saznao iz medija, pre nego što mu je presuda dostavljena, a čak mu je pre presude uručen poziv za izdržavanje kazne.

"Kao i u prvom suđenju, i ovo je sprovedeno protivno sporazumu iz Brisela koji je garantovao Srbima da će se u slučajevima kada se vodi postupak protiv njih, suditi od strane sudskog veća koji će činiti dvojica srpskih i jedan albanski sudija, čime je iskazana jasna namera da se gospodin Todosijević osudi, bez obzira na dokaze, činjenice ili istinu. Njegova krivica je sudskom veću bila jasna, jer je po nacionalnosti Srbin", navodi se u saopštenju Srpske liste.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija