• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti, Informer.rs

29.03.2023

14:24

NEKO JE TELEFONOM NAREDIO DA ME UHAPSE! Miljan Jovanović o agoniji koju je preživeo na Jarinju!

A.Grbović

Politika

NEKO JE TELEFONOM NAREDIO DA ME UHAPSE! Miljan Jovanović o agoniji koju je preživeo na Jarinju!

Podeli vest

Nekadašnji pripadnik Kosovske policije Miljan J. koji je juče uhapšen na administrativnom prelazu Jarinje, pušten je danas na slobodu, a sada se oglasio i otkrio kakvu je agoniju preživeo.

- Bio sam sa suprugom do Raške iz privatnih obaveza, a na prelazu Jarinje normalno sam pokazao dokumenta. Međutim, u povratku, kada sam predao dokumenta, čovek koji je radio na policijskom punktu, a kojem ne znam, rekao mi je da sam na poternici za organizovani kriminal. Uzalud sam pokušavao da objasnim da je u pitanju greška, da su me pomešali sa bivšim kolegom koji ima slično ime i prezime i koji je na poternici od 2020. ali bilo je uzalud.

Ovo za medije kaže Jovanović (44), iz Kamenice kod Leposavića koji je uhapšen sinoć, i to pred suprugom i dvoje dece od sedam i pet godina.

- Rekli su mi da parkiram kola sa strane i pozvali me da uđem u kancelariju.Iako su dvojica bivših kolega, pripadnika kosovske policije, objašnjavali šefu smene da je u pitanju greška i bili su na korak do toga da me puste, neko je pozvao telefonom i rekao da me uhapse.

Po dolasku kući, a posle agonije koje je prošao, Miljan kaže da su ga najpre ispitivali više od sat i po, a onda su mu oko 18 časova stavili lisice:

- Trojica pripadnika specijalne jedinice ROSU bukvalno su me ugurala u džip.Nisu mi dali ni da popričam sa suprugom, ugurali su me u kola, stali su kod improvoizanog punkta kod Jarinja, gde su ušla još dvojicu policajaca. Nisu mi rekli gde idemo. Odveli su me u policijsku stanicu u južni deo Mitrovice, gde su u šest ujutru došla trojica policajaca i odvela me u Prištinu, u neku zgradu za borbu protiv organizovanog kriminala. Tu je ustanovljeno da je u pitanju greška, dali su mi neki papir i dovezli me do Bošnjačke mahale u severnom delu Mitrovice odakle sam se ja snašao za prevoz - kaže Miljan.

On je uveren da je njegovo hapšenje bilo politički motivisano. Kako kaže, potrebno je uhapsiti bilo kog Srbina a njegovo ime i prezime se gotovo "poklopilo"sa imenom, takođe, bivšeg pripadnika kosovske policije i za tim Srbinom je raspisana poternica. Inače, Jovanović je kosovsku policijsku službu napustio novembra prošle godine kada su to učinili i svi srpski pripadnici policije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija