• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.04.2023

12:02

PREDSEDNIK VUČIĆ: ZAMOLIO SAM VUČIĆEVIĆA DA NE IDE U ZATVOR, ALI ON NE ODUSTAJE! Šef države o sramnoj presudi glavnom uredniku Informera!

Informer, Tanjug

Politika

PREDSEDNIK VUČIĆ: ZAMOLIO SAM VUČIĆEVIĆA DA NE IDE U ZATVOR, ALI ON NE ODUSTAJE! Šef države o sramnoj presudi glavnom uredniku Informera!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je danas o presudi kojom je naš glavni urednik Dragan J. Vučićević osuđen na šest meseci zatvora po krivičnoj prijavi Jugoslava Ćosića.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara nakon otvaranja nove deonice autoputa na Novom Beogradu, rekao da se sinoć čuo sa Vučićevićem i zamolio ga da odustane od odluke da u ponedeljak ode u zatvor.

- Pozvao sam sinoć Vučićevića telefonom kada sam završio obaveze u Pazaru, Raški i Kraljevu. I čuo sam od njega da je odlučan da svoj protest izrazi na taj način što će otići u zatvor... Zamolio sam ga da to ne radi, ali on je čvrst u svojoj odluci - rekao je šef države koji je naglasio da on ne može i ne sme da se meša u rad sudova, ali da je dosta nelogičnosti i čudnih odluka.

- Ja ne mogu da kritikujem ad perosnam sudije jer bi na taj način rušio institucije Republike Srbije, ne mogu, ne smem dakle da ulazim u meritum stvari, ali fakat je da ima mnogo čudnih stvari u našem pravosuđu. Ima mnogo dodvoravanja, pošto mnogi misle da su, kako oni kažu, zimzeleni, a da smo mi političari listopadni pa se onda dodvoravaju nekom tobož novom... I postoji, naravno, i ogroman uticaj stranaca jer ćete lako da vidite kako neke medijske kuće nikada ne mogu da dobiju osuđujuću presudu ma šta god rekli, a da upravo oni za koje se govori da tobož sve kontrolišu, dobijaju najstrože kazne - rekao je predsednik i istakao da se nada da će se sve nekako prevazići. 

- Ovo jeste loše za zemlju, da glavni urednik najtiražnijih novina ide u zatvor. Ja sam Vučićevića sinoć molio da to ne radi, rekao sam mu da nije problem uplatiću ja, to je meni jedna plata, ali je on čvrsto rešio da se bori za svoje principe i da pokaže koliko je u sudovima mnogo toga besmisleno - preneo je predsednik detalje razgovora sa našim urednikom. 

Vučić je naglasio da on nikada i nikoga ne tuži i da je nedopustivo da bilo ko ide u zatvor zbog javno iznetog mišljenja.

- Odavno sam odlučio da nikoga ne tužim, jer kada bih tužio sve te koji mene tuže, i koji sada kukaju da su progonjeni, a govorili su stotinu puta gore stvari od bilo koga, pa to bi se pretvorilo u besmisao... Krivična presuda novinaru zbog izrečenog stava je veoma loša vest za Srbiju... Ja ću nastaviti da molim Vučićevića da odustane od odlaska i zatvor, ali to što sam sinoć molio nije vredelo - ponovio je šef države koji naglašava da je i sam šokiran pojedinim presudama.

- Imate jedan drugi slučaj, gde recimo jedan čovek tuži Vučićevića što ga je nazvao ludim, a taj čovek je pretio silovanjem svim članovima i članicama SNS-a! Tog čoveka inače funkcionera Dveri Vučićević je nazvao ludim i sad zbog tog ludaka, evo i ja sad kažem on nije ludak, to je bolesnik težak - novinar mora u zatvor!?! A šta god da izgovorite za tog i takvog, šta god, ludak, bolesnik, kreten, ništa niste preterali, pa to je čovek koji bi da ide po kućama i da siluje žene. I sad Vučićević treba da ide u zatvor jer ga je nazvao ludim. Ja moram da kažem svašta sam u životu video, ali to nisam!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Tanja

pre 1 godinu

Velika podrška uredniku informer. Sramota je ovako osuditi čoveka

Sandra 60

pre 1 godinu

Vučićević je odlučan u svojoj nameri da pokaže da sudstvo ponekad donese i čudne presude koje nemaju veze sa istinom. Ovoga puta sramna presuda je udarila na novinarstvo a nema niejdnog novinarskog udruženja da se oglase povodom ovog slučaja.

Jela

pre 1 godinu

Urednik Vučićević je odlučan i ne odustaje od svojih principa

Zoran

pre 1 godinu

To sto je Vucicevic upotrebio rec LUD je nista, sta je taj iz Dveri sve govorio.

Jelena

pre 1 godinu

Sramna presuda i velika nepravda prema Vucicevicu

Ksenija

pre 1 godinu

Vučićević ide u zatvor zbog istine .On je pošten čovek i nije zaslužio nepoštenu presudu.

ringispil

pre 1 godinu

Osloboditi dokazano krive siptarske krvnike zbog ratnih zlocina iz nasih zatvora a pravog patriotu trpati u zatvor zbog verbalnog delikta tj izgovorene cinjenice da je Cosic siptarski placenik to je strasno, sumrak NEZAVISNOSTI drzave, jer znamo ko stoji iza presude. Pretsednik jos kako treba da udje u meritum, uzrok i presudu DOS-ovskog pravosudja. inace dovidjenja postenje i pravdo.

Tanja

pre 1 godinu

Velika podrška uredniku informer. Sramota je ovako osuditi čoveka

Ana

pre 1 godinu

Vučićević nije kriv i to zna narod kako ih nije sramota da čovek ide u zatvor zato što nije kriv

Cecilija

pre 1 godinu

Pravosudje zaista ponekad ima cudne presude.

Pavle

pre 1 godinu

Nase pravosudje je ponekad veoma tesko razumeti, na osnovu kojih kriterijuma donose odluke.

Pera

pre 1 godinu

Da nešto nije u redu sa pravosudjem se zna još od vremena od kada ih je Djilas postavio. Sudije, partijski obojene, rade protiv države koja im daje plate, socijalnu i zdravstvenu zaštitu, penziju na kraju. Sud u Srbiji još nije izrastao, nie zreo da bude samostalno iako smo na molbu Predsednika glasali za njihovu samostalnost. Medjutim nije to bolest samo u Srbiji, to je bolest još izraženija u Americi i Evropi. U Hagu, sede kose i velikog iskustva, sudije ozbiljna lica izgovaraju notorne gluposti i sude selektivno: za amerikance nema sudjenja, za engleze nema sudjenja, za šiptare nema sudjenja, za hrvate nešto malo sudjenja ali za srbe, preko 1,000 godina. Za kraj, partijski obojeni sudije nesmeju raditi u pravosudju.Selekcija neophodna. Tačka

Kihot

pre 1 godinu

Cudno da ne moze cudnije sto se tice Vučićevića.

Jelena

pre 1 godinu

Sramno presuda za urednika najtiražnijih novina.

Joca

pre 1 godinu

Dok ostali mogu da pišu sve i svašta Vučićević mora u zatvor. Sramota.

Tanja

pre 1 godinu

Ovo je još jedan od dokaza kakvo nam je pravosuđe, čast izuzecima.

Aca

pre 1 godinu

Vučićević ne ne želi da odustane od svojih principa, a to je istina.

Ema

pre 1 godinu

Vuvicevic je najpismeniji i najskolovaniji novinar u Srbiji i sigurno mu nije mesto u zatvoru.

Jela

pre 1 godinu

Teško će Vučićević odustati od svojih principa ,on će se boriti

Iris

pre 1 godinu

Smetao im Vucicevic jer jedini javno iznosio istinu i nije stedeo nikoga,ne treba on da ide u zatvor vec oni koji su ga tuzili.

Ela

pre 1 godinu

Sramna presuda da sramnija ne moze biti.Ako ste mislili da cete time ucutkati Vucicevica grdno ste se prevarili.

Lea

pre 1 godinu

Ovo je dokaz da je istina na prvom mestu, za koju se zaaže Vučićević.

Marko

pre 1 godinu

Pritisak na urednika informera se i dalje nastavlja od strane opozicionih medija.

ana

pre 1 godinu

Sramota su ovi dupli arsini...Sta bi tek bilo da Vucic tuzi svakog ko ga vredja ili njegovu porodicu

dane

pre 1 godinu

Nema nikakvog smisla da se ovako postupi sa Vucicevicem....Pravosudje je jasno zakazalo

Jelena

pre 1 godinu

Neverovatno je da neko zbog istine ide u zatvor.

Ana

pre 1 godinu

Kakva je ovo nebuloza da covek dobije zatvor zato sto je rekao za nekog da je lud, A LUD JE i to je dokazao kad je pretio silovanjem zena. Funkcioner Dveri je za zatvor sa tim pretnjama

Krsto

pre 1 godinu

Tako je kako je, presuda nije povoljna ali pravosuđe je tako presudilo. I sam sam svjestan nelogičnosti u domaćem pravosuđu.

Krsto

pre 1 godinu

Vučićević je istrajan i dosljedan. Radije će da robija no da plati za ono za što nije kriv.

oratorium

pre 1 godinu

Dva lažljivca, dva lopova, dva hohštaplera.

Jela

pre 1 godinu

Vučićević će teško odustati od svojih principa ,on je dosledan

jovana

pre 1 godinu

Вучевић жели да иде у затвор из пркоса и из ината

Marko

pre 1 godinu

Ovo je sramna presuda zuti sudija koji na sve nacine pokusavaju da udare na drzavu pre svega i omoguce povratak na vlast onih koji su ih tu postavili, a to su tajkuni koji su ovu zemlju unistili i pokrali do 2012 godine.

Sinisa

pre 1 godinu

Mislim da niko ne veruje da ovo desava u 21. veku kada je sloboda govora

Lena

pre 1 godinu

Vucic je uvek spreman da pomogne svojim prijateljima u nevolji. Vucicevic zeli da odsluzi 6 meseci u zatvoru, a ta presuda je sramna i za svaku osudu.

Petar Jovanović

pre 1 godinu

Vučić je potpuno u pravu. U našem pravosuđu nije baš sve onako kako bi trebalo da bude. Ova nebulozna presuda to najbolje dokazuje.

Mackica

pre 1 godinu

Ako ne idu u zatvor oni koji javno pozivaju na linč, silovanje i nasilje, a pogotovo oni novinari koji pišu gluposti bez pokrića, ni Vučićević ne treba da ide u zatvor zbog svog mišljenja.

Petar

pre 1 godinu

Koliko cvile ove pičkice! Molio ga? Pi jebo vam pas mater.

dragan

pre 1 godinu

imenjace, jadan si sa tom dramom, ovo ne prolazi cak ni kod najnepismenijih i najzaludjenijih, ovo je bas dno dna i za nasu Srbiju

Aleksandra 60

pre 1 godinu

Sramna presuda izrečena novinaru Vučićeviću je još jedan udarac na novinarstvo i naravno nema ni jednog novinarskog udruženaj poput NUNS-a ili UNS-a da stane iza svojih radnika i zaštite ih od bezumnih presuda zasnovanih na rekla-kazala činjenicama.

AV je samo nosio kisobran izna

pre 1 godinu

Zamoli ti svoje kumove(ipak si ti capo di tutti capi) koji divljaju mclarenom i lamborghinijem da Odu u zatvor malo,pusti ti ovog pajaca..

Andrej

pre 1 godinu

Tu vise nisu problem pare vec principi.Sramno je to sto rade,gde je pravo slobode medija.Covek je samo izneo svoj stav

Penzionerj

pre 1 godinu

Predsedniče Vučiću, nisam pravnik ali izgleda da moramo na referendum da vratimo sudstvo u Skupštinu i prečistiti sudstvo. Vratiti bezakonje Državi!!!

sanja

pre 1 godinu

Sramna i poražavajuća presuda .Podrška uredniku Informera .

Vojin

pre 1 godinu

Pojedini tajkunski mediji su iznosili takve neistine i sirili mrznju,pa nisu placali kazne a kamoli odlazili u zatvor.Ovo je velika sramota

ceca

pre 1 godinu

Naše sudstvo je užasno i mnoge sudije donose presude pod uticajem Zapada.Presuda je sramna .

Ratko

pre 1 godinu

PONOVO PISEM AL INFORMER JE PICKASTI LIST I NECE DA OBJAVI ,TI SI VUCICU KRIV ZA TO TI SI TAJ KOJI NIJE SMENIO DJILASOVO SUDSTVO I TACNO SE ZNALO STA CE BITI. DA LI JE IKO ODGOVARAO OD IZDAJICA SRBIJE ... PONOS SE SLOBODNO SETA A IZDAO JE ZEMLJU ZARADI NJEGOVIH MENTORA BRITANACA ,PA DA NE NABRAJAM SVE KOJI BI TREBALI DA LEZE PO ZATVORIMA ZBOG PUSTANJA SIPTARCINA NA SLOBODU ITD

Dragana

pre 1 godinu

Vučićevića su osudile korumpirane sudije jer je izneo istinu ,a opoziciju koja svaki dan laže i vređa predsednika i državu niko ne osuđuje

Bojana

pre 1 godinu

Realno, Vucicevic nije nista lose rekao ali, zakon je takav. Razumem da on hoce da iskaze nezadovoljstvo time sto ce odlezati kaznu, mozda bih i ja tako.

zoran

pre 1 godinu

Urednik Vučićević ima svoje principe i hoće da se izbori za njih,isto bih i ja postupio .

zoran

pre 1 godinu

Dobro se nasmejah - pacovi imaju karakter u odnosu na našeg majmuna Dragana. Njega treba smestiti u zoološki vrt da zasmejava ljude. Novinarski smrad.

Sanja

pre 1 godinu

Vučić je u pravu da je nedopustivo da bilo ko ide u zatvor zbog javnog iznetog mišljenja,a pogotovo Vučićević.

mima

pre 1 godinu

Ova presuda govori da naši sudovi , tačnije pojedine sudije presude donose kako bi se dodvorili Zapadu .Apsolutna podrška uredniku Informera

lili

pre 1 godinu

Sramna presuda jos sramnije osobe koja se odlucila na ovakvu presudu.Sramota je ovako osuditi čoveka.

vera

pre 1 godinu

Nase pravosudje je u mnogim slučajevima zakazalo

mika

pre 1 godinu

Neverovatno je da neko zbog istine ide u zatvor.Ova presuda nema smisla.

Sanja

pre 1 godinu

Sramota, sta bi se desilo da Vucic tuzi ove iz opozicije, imao bi debelo papir da presavije

biba

pre 1 godinu

Vučićević je rešen da ide u zatvor i da tako pokaže da ne da na sebe.Bezobrazna presuda kojoj se treba odupreti svakako.

Strahinja

pre 1 godinu

Lepo je videti kada Predsednik pomaže nezavisne i slobodne novinare.

Gorica

pre 1 godinu

Verujem da Vučićeviću nisu problem pare vec principi.Sloboda medija i govora bi trebala za sve da bude jednaka.Coveku se sudi samo zato sto je izneo svoje mišljenje tj svoj stav.Sramno

jela

pre 1 godinu

Vučićević ne zaslužuje ovu presudu,zato je i sramna i bezobrazna.Ne smemo dozvoliti da sudstvo donosi ovakve presude.

Sanja

pre 1 godinu

Drzi se Vucicevicu, svaka cast i treba da se boris za pravdu!

nena

pre 1 godinu

Kakva sramna presuda,trebalo bi da se stidi taj ko je ovo doneo.Puna podrška njemu i njegovoj porodici.

Rade

pre 1 godinu

Predsedniče, sudstvo ti je ne uređeno u Srbiji tamo još vladaju žuti ološi. Uredi to hitno ! ! ! !

beca

pre 1 godinu

Sramna presuda, ali izborice se on s tim.Sramno je to sve, za svaku osudu!

kiki

pre 1 godinu

Čudne presude pravosuđa, znamo da su njih žuti,, reformisali,,.

Zdravko

pre 1 godinu

Mnogima u Srbiji smeta što Vučićević je slobodan novinar i što piše istinu.

pEJO

pre 1 godinu

Mnogima u Srbiji smeta što Vučićević je slobodan novinar i što piše istinu.

Goga

pre 1 godinu

Gde je sloboda medija.Izneti svoj stav i zbog toga biti osudjen je sramni čin.Ovo sto se radi Vučićeviću je linč na njegovu ličnost i posao kojim se bavi.Tu vise nisu pare u pitanju.I ne treba da plati

fica

pre 1 godinu

Ako sud kaze i treba da ide a mozda treba dozivotno .

Vule

pre 1 godinu

Tajkunski mediji i opozicija mogu da iznesu niz laži i uvreda i da ne odgovaraju za to, a neko drugi da odgovara što je rekao svoje mišljenje.

Nikolina

pre 1 godinu

Toliko o tome da Vučić utiče na sudstvo! Pa posle neka kaže neko nešto...

Nikolina

pre 1 godinu

Sramota šta uradiše Vučićeviću! A mnogi drugi, koji su mnogooo gore stvari radili i izgovarali nisu procesuirani.

mila

pre 1 godinu

Jeste zaista velika sramota da glavni urednik najtiražnijih novina u Srbiji ide u zatvor, ali ako je takva njegova volja neka pokaže zlim jezicima da se ne plaši ničega!!!

Mila

pre 1 godinu

Jeste zaista velika sramota da glavni urednik najtiražnijih novina u Srbiji ide u zatvor, ali ako je takva njegova volja neka pokaže zlim jezicima da se ne plaši ničega!!!

Nata

pre 1 godinu

Podrška uredniku Informera . Presuda je sramna .

Nata

pre 1 godinu

Podrška uredniku Informera . Presuda je sramna .

Neca

pre 1 godinu

Potpuno se slažem, moramo da radimo na uspostavljanju države prava i pravednosti, bez toga nema uređenog društva.

Neca

pre 1 godinu

Ukoliko neko trpi nepravdu to u njemu izaziva pobunu, nepravda je najveće zlo koje jedno biće može da pretrpi, zato moramo da radimo na stvaranju boljeg društva, uređenijeg.

Losmi

pre 1 godinu

Svaka cast Vucicevicu na doslednosti i obrazu. Velika je sramota ova sudska presuda.

Kuta

pre 1 godinu

Nek ide kad je takav i nek ne sere i obmanjljuje javnost!

Dzoni

pre 1 godinu

Dok je zapadanog uticaja nikada necemo imati nezavisan sud.

Slavica

pre 1 godinu

Vučićević je vrsni novinar i borac za pravdu i istinu i njegovu odluku da ne plati kaznu koja je sramota našeg sudstva, i ode u zatvor podržavaju svi ljudi koji razmišljaju isto kao i on... svojom pameću i doslednošću.

Fatima

pre 1 godinu

Nasisajte se qurca obojca. Kretencine debilne

Brana

pre 1 godinu

Vučićević će pokazati bagri ko je i šta je, nije fer ovo što mu rade.

Dijana

pre 1 godinu

Pravda je veoma sirok pojam...ne zna se da se u ovom svetu postuju pravi ljudi....

Mile

pre 1 godinu

Na ovaj nacin pokazace da jos veci covek od vecine ljudi koji iznose svoje stavove i principe javno ali lazno....

Djole

pre 1 godinu

Kako da plati kaznu, pa zar DJV nije rekao da ima opciju samo da ide u zatvor, nije valjda da je lagao?

Moma

pre 1 godinu

Nase pravosudje je kompletno žuto, jer su ga žuti reformisali za vreme svoje vladavine i postavili svoje ljude

Ana

pre 1 godinu

Čudno je da opozicionari na sva usta blate i svašta govore i o Vučiću čak,pa ne idu zbog toga u zatvor.

Maja

pre 1 godinu

Ovo sto se desava Vucicevicu je zasta jako sramno i nepravedno. Pa onda bi mnogo njih jos trebalo iza resetaka.

Maja

pre 1 godinu

Pa i ocekivano je da mnostvo novinara ima pik na Vucicevica jer je on istinski iskren i pravi profesionalac.

Nena

pre 1 godinu

Pravosudje nam je divlji zapad, samo mi nije jasno na osnovu čega se covek koji bi da siluje zene SNS-a slobodno kreće, to je za psihijatrijsku bolnicu

Buki

pre 1 godinu

Presuda Vučićeviću je besmislica prve klase. On ide u zatvor za nešto što je dokazao da je istina, dok drugi mogu da izmišljaju do mile volje i niko ne reaguje na to. Koliko samo afera su izmislili, i niko ni da trepne zbog toga. Ovo nema nigde, samo u našem "nezavisnom" pravosuđu.

Mmmm

pre 1 godinu

Čujte VUČIĆA. !!!! ZAMOLIO VUČIĆEVIĆA DA NE IDE U ZATVOR !!!!! STRAŠNOOOOO !!!!! Kakav je to PRESEDNIK DRŽAVE ????? Sudije iznad države ili šta ???? Samo u Srbiji čitamo,,,opozicija preti,bije ljude,ljudi se biji između sebe,siluju decu,žene ćerke ,rođake,otimaju pare ,imovinu itd...To bi mogla pisati mesec dana !!!?? DRŽAVA I DRŽAVNICI NISU NIZAŠTA,,, Na televizijama pričaju kao čobani,,ponašaju se kao divljaci ,,kultura nula...takva je država !!!! Žao mi je moga naroda !!!!!

Ivan

pre 1 godinu

Čudno je to što pojedini opozicionari konstantno koriste reči uvrede i vredjanja ,ali oni ne bivaju osudjeni.

Ognjen

pre 1 godinu

Sudstvo koristi svoju nezavisnost od drugih drzavnih organa zato se i desavaju ovakve stvari

Seka

pre 1 godinu

Kaznjivo je nazvati nekoga ludakom zatvorom od 6 meseci, a pretnje silovanjem treba nagraditi? Bravo za sudstvo!!!!!

mare

pre 1 godinu

Obojica ćete završiti u predekani, patetične pičketine.

Slavica

pre 1 godinu

Ova presuda govori da naši sudovi, tačnije pojedine sudije presude donose kako bi se dodvorili Zapadu.

Milica

pre 1 godinu

Apsolutna podrška uredniku, ova presuda je nakaradna.

Andrijana

pre 1 godinu

Velika podrška uredniku informer. Sramota je ovako osuditi čoveka.

Dimitrije

pre 1 godinu

Neverovatno je da neko zbog istine ide u zatvor. Sramota.

Marina

pre 1 godinu

Potpuno podržavam predsednika Vučića u njegovom stavu da se ne sme mešati u rad sudova. To je osnovno načelo pravne države.

Ilija

pre 1 godinu

Ova sramna presuda nema smisla... Puna podrska Vucicevicu.

Sasa

pre 1 godinu

Nazalost, pravo i pravda nisu uvek isto. Vucicevic se bas zainatio da to i dokaze.

Tu

pre 1 godinu

Vučićević je odlučan u nameri da ode u zatvor.

Ana

pre 1 godinu

Činjenica da je Dragan J. Vučiećvić osuđen na zatvorsku kaznu zbog njegovih reči ilustruje koliko se loše tretiraju novinari i uskraćeno im je pravo da slobodno raspravljaju o pitanjima od javnog značaja. Ova fraza treba da posluži kao podsetnik da se borba za slobodu medija mora nastaviti zauvek.

Ružica

pre 1 godinu

Те судије су углавном довели жути, па сада не могу да смисле некога ко подржава Вучића. Не треба мешати политику у правосуђе!

Zoran

pre 1 godinu

Bruka i sramota je ovo havsenje, vam zdravog razuma

Tu

pre 1 godinu

Vučićević pokazuje kako se javno priča o svemu.

Luka

pre 1 godinu

Gde je sloboda medija? Nečasno je i neprihvatljivo biti kažnjen za izražavanje individualnog gledišta. Novac nije važan, važno je šta je ispravno.

Tu

pre 1 godinu

Jasno je da Vučićević neće odustati od svojih uverenja

Tu

pre 1 godinu

Vučićević je odlučan, čvrsto brani svoj stav

Marija

pre 1 godinu

Ova rečenica prkosi logici, a Vučićević ne bi trebalo da bude u zatvoru zbog poštenog novinarstva. Podrška Vučićevim!

Jel

pre 1 godinu

Vučićević je pokazao kako se neodustaje od svog stava.

Sara

pre 1 godinu

Razumem njegov gnev zbog onoga što mu je učinjeno, ali verujem da treba da stavi sebe i svoju porodicu na prvo mesto izbegavanjem odlaska u zatvor.

Kentaur

pre 1 godinu

Da li ste primetili da niko ne izvestava o lupetanju ovog vaseg urednika ne racunajuci drustvene mreze gde ga bas lepo ismevaju. Neko mora da bude i dvorska luda na kraljevom dvoru . Bas tuzno

Kaca

pre 1 godinu

Sadašnja vlast je donela mnogo pozitivnih promena u Srbiji, ali su negativni efekti prethodne vlasti i dalje evidentni. Nepravedno je da se Vučićević šalje u zatvor zbog nečega što je napisano i istinito.

Mira

pre 1 godinu

Vučićević ne odustaje od svojih stavova i principa

Mia

pre 1 godinu

Kako da nije, i više nego sramna! Stvarno u više nego čudna presuda!

Hana

pre 1 godinu

Ma zaista sramota, ko god donosio ovu presudu sigurno nije normalan.

Saša

pre 1 godinu

Mnogo se Srbija promenila na bolje od dolaska aktuelne vlasti, međutim još uvek su ostali ostaci onog lošeg iz prethodnih vlasti. Nije u redu da Vučićević u zatvor ide zbog napisane reči.

Pera

pre 1 godinu

Pravosudje mozemo gledati ovako ili onako,ali ono mora da radi.

Mici

pre 1 godinu

Vucicevic covek iz principa nece da plati, ne bi ni ja.

Stefan

pre 1 godinu

Iako je ostalo dosta čudnih stvari iz perioda prethodnih vlasti, vidi se napredak u radu pravosuđa.

Ivka

pre 1 godinu

Podrška Vučićeviću da izdrži sve nevolje koje ga čekaju!

Miloš

pre 1 godinu

Tužilaštvo se dosta popravilo od dolaska aktuelne vlasti ali je još ostalo čudnih odluka iz vremena vlasti demokrata i to je teško iskoreniti.

Sava

pre 1 godinu

Sramna presuda za čoveka koji nije ništa kriv.

Marko

pre 1 godinu

Pravosuđe je ovde zakazalo. Izašla je nepravda!

Tada

pre 1 godinu

Sramno da otac sestoro dece lezi zbog twita u zatvor. A za gore stvari se cak i ne sudi. Sramota Ko mu decu gleda.

Bilja

pre 1 godinu

Naravno da je sramna presuda. Sta onda Vucic treba da uradi i koga sve da tuzi.

Helena

pre 1 godinu

Vucic je svoju ulogu kao predsednik predstavio kako treba. Vucicevic je povredjen kao novinar i tako zeli da bojkotuje ide u zatvor.

Biljana

pre 1 godinu

A novinari tajkunskih medija su sveci. Kakva glupost.

olja

pre 1 godinu

Svedoci smo nepravde koja je napravljena prema uredniku Informera.

aca

pre 1 godinu

Vučićević je zbog slobode govora i neke navodne uvrede protivpravno osudjen

Gaga

pre 1 godinu

Nikad niko nije osuđen na zatvorsku kaznu zbog slobode govora na društvenim mrežama.

mila

pre 1 godinu

Prema Vučićeviću je učinjena ogromna napravda

miki

pre 1 godinu

Tuže Vučićevića koji jedini ima hrabrosti da piše istinu

nina

pre 1 godinu

Čoveka koji govori istinu kažnjavaju ,a opoziciju koja laže podržavaju

Srđan

pre 1 godinu

Ova presud je sramna koja nema veze sa pravosuđem. Ovo je bazirno na osnovu nekoh drugih političkih stavova, 100%.

sara

pre 1 godinu

Prvo treba da idu u zatvor svi oni koji su na pravdi Boga vređali predsednika

Gaga

pre 1 godinu

Žao mi je Vučićevića ,nije zaslužio da odgovara,zato što je rekao istinu.

nika

pre 1 godinu

U slučaju Vučićevića presuda je potpuno neobjektivna

Ljilja

pre 1 godinu

Nepravdi jednom mora da se stane na put!!! Neko mora da prekine taj niz i da u zatvor idu samo oni koji to zaslužuju!!!!

Ljilja

pre 1 godinu

Nepravdi jednom mora da se stane na put!!! Neko mora da prekine taj niz i da u zatvor idu samo oni koji to zaslužuju!!!!

Jelena

pre 1 godinu

Predsednik je hteo da pomogne u ovom slučaju. Jer nije dobro za Srbiju da on ide u zatvor..

Maja

pre 1 godinu

Mnogi mediji u Šolakovom vlasništvu napadaju, vređaju i lažu svakog dana, a njihovi novinari ne idu u zatvor i ne plaćaju kazne.

Zaga

pre 1 godinu

Nije fer da za istinu odgovara. On se bori za pravdu.

Nikola

pre 1 godinu

Prvo treba da idu u zatvor svi oni koji su na pravdi Boga vređali predsednika, njegovu porodicu i pretili javno. Sramna optužba protiv Vučićevića.

Sanja

pre 1 godinu

To je strasno. Zasto Vucicevic da ide zbog te jedne reci, za razliku od mnogih drugi novinara rade sta hocu I lazu, izmisljaju. Veoma losa vest.

Ceca

pre 1 godinu

U slučaju Vučićevića presuda je potpuno neobjektivna i nesrazmerna težini “povrede”! Čovek nije čak ni laž izrekao ali eto, trpeće volju sudije koja je sad upitna da li doprinosi stvarno zaštiti nekog dobra!

Jelena

pre 1 godinu

Vučić i ovde pokazuje da je spreman da pomogne, da plati ako treba, da odgovori čoveka... Tako to rade pravi lideri.

Maja

pre 1 godinu

Vučić uvek ima jasan stav o svemu,najvaznije je sto postupa uvek isparvno.

Nikola

pre 1 godinu

Pa sta onda treba se desi opoziciji zbog svojih silnih izgovorenih lazi? Da odu svi na dozivotnu robiju? Marinika, Đilas, Boško, Ponoš, Jeremić... Ne bi bilo dovoljno celija za sve njih.

Sanja

pre 1 godinu

Odlaskom na odsluženje zatvorske kazne, Vučićević dokazaju koliko je Srbija pravno uređena zemlja. Mada, sama presuda je veoma smešna i oni koji su je doneli, treba dobro da se zapitaju, da li su i kada reagovali na brojne uvrede koje su iznesene mnogo puta protiv okrivljenog.

Gorča

pre 1 godinu

Svedoci smo nepravde koja je napravljena prema uredniku Informera.

Maja

pre 1 godinu

Vučićević ima svoje principe od kojih ne odstupa i to je za svako poštovanje.

Gorča

pre 1 godinu

Vučićević je zbog slobode govora i neke navodne uvrede protivpravno osudjen. Sramota!

Nikola

pre 1 godinu

Vucicevic je principijelan covek, ne zeli da ustukne pred nepravdom!

sanja

pre 1 godinu

Nije u redu da Vučićević u zatvor ide zbog napisane reči.

Sanja

pre 1 godinu

Vučićević ne bi trebalo da bude osuđen na zatvor kao rezultat napisane reči. Svakodnevne napade, uvrede i obmane objavljuje nekoliko medija u vlasništvu Šolaka, ali se njihovi pisci nikada ne suočavaju sa zatvorom ili novčanim kaznama.

Ceca

pre 1 godinu

Čoveka koji govori istinu kažnjavaju ,a opoziciju koja laže podržavaju strašno

nika

pre 1 godinu

Narod Srbije oštro osuđuje ovu sramnu presudu

Ivana

pre 1 godinu

Jedina Vučićevićeva " krivica" je što je napisao istinu. Zbog toga ga tuže. Zašto onda niko od tajkunskih novinara nije odgovarao za laži koje svakodnevno pišu.

Gorča

pre 1 godinu

Prema Vučićeviću je učinjrna velika nepravda.

uros

pre 1 godinu

Razumem njegov bunt prema napravdi koja mu je učinjena, ali mišljenja sam da treba da misli na sebe i svoju porodicu

Maja

pre 1 godinu

Strasno, Vucicevic da ide u zatvor, pa ovo je zaista sramno.

ceca

pre 1 godinu

Vučićević ima svoje principe od kojih ne želi da odustane

Sanja

pre 1 godinu

Vučić uvek ima jasan stav o svemu,najvaznije je sto postupa uvek ispravno.

nika

pre 1 godinu

Sramna presuda novinaru Draganu J. Vučićeviću zbog toga što je narodu Srbije rekao istinu

Ceca

pre 1 godinu

Odlazak Dragana J. Vučićevića u zatvor zbog izrečenih reči je primer lošeg postupanja prema novinarima i njihovoj slobodi da govore o stvarima koje su u javnom interesu.

ivan

pre 1 godinu

Vucicevic ne zasluzuje zatvor zbog slobodnog i tacnog novinarstva

nina

pre 1 godinu

Kakve su sve uvrede, laži i otvorene pretnje izgovarali pojedini tajkunski mediji, pa su prošli nekažnjeno

minja

pre 1 godinu

iti kaznjen zbog iznosenja licnog stava je sramno i za svaku osudu

Gorča

pre 1 godinu

Verujem da će sudstvo brzo uociti načinjenu nepravdu i reagovati.

Vojka

pre 1 godinu

Neki sudija pusti nasilnika koji tuce zenu ,kasnije vrlo cesto i dovrsi posao ,a novinar ide u zatvor zbog onoga sto misli.

Đorđe

pre 1 godinu

Prema Vučićeviću je učinjena ogromna napravda, a još će veća biti načiinjena ako završi u zatvoru.

Vojka

pre 1 godinu

Za najgora dela cesto se izricu najmanje kazne a da mislimo ne smemo,jer tad se trenira strogoca.

Sanja

pre 1 godinu

Pravosudni sistem u Srbiji je jako čudan, zaista se dešavaju neke čudne stvari, ne bi trebalo da Vučićević ide u zatvor.

miki

pre 1 godinu

Vučićević je žrtva žutog ogranka pravosuđa, koji će nepravedno kažnjavati svakog ko nije jedan od njih

Sanja

pre 1 godinu

Ako Vučićević mora da ide u zatvor jer je nekog iz opozicije nazvao ludako, onda bi svi iz opozicije morali da odu na doživotu robiju.

sava

pre 1 godinu

Svi se nadamo da će Vučićev prihvatiti da plati kaznu a ne da ode u zatvor

Đorđe

pre 1 godinu

Tuže Vučićevića koji jedini ima hrabrosti da piše istinu. Sramota!

zoran

pre 1 godinu

Nema ništa gore nego da čovek robija zbog svoje reči

minja

pre 1 godinu

Odlazak novinara u zatvor jeste losa vest, čovek ništa nije skrivio

Radisha

pre 1 godinu

Nemoj da ga moliš već idi sa njim skupa da čistite zatvorska svinjogojilšta picousta pederčino.

nora

pre 1 godinu

Vučićević je dosledan teško da će odustati od svojih principa

Vanja

pre 1 godinu

Ovo je zaista sramna presuda novinaru Vučićeviću, sve podrške za njega.

deki

pre 1 godinu

Ova odluka je skandalozna i unosi sumnju u deo pravosudja

ika

pre 1 godinu

BOlja odluka bi mu bila da prihvati novcanu kaznu

Anka

pre 1 godinu

Vučićević ne treba da ide u zatvor zbog nekog ludaka koji laže čim zine!

Maja

pre 1 godinu

Vucicevic je dostojanstven covek. Sramna presuda za neduznog coveka.

paki

pre 1 godinu

Koliko je dana do sada u zatvoru proveo vaš Vučićević? Zna li on kako je tamo? Šta misli da dokaže i za šta da se izbori kod ovih i ovakvih sudija? I kada odleži to, isto će da ga dočeka posle sledećeg suđenja, kao recidivistu (ponavljača). Plati lepo pa se onda sa slobode bori protiv takvih sudija, iz zatvora to nećeš moći. Ovako ispadaš glup, a mislim da to nisi. Imaš šestoro dece-po meni ti si srpski heroj, treba li na ulici da im se svi smeju i govore da im je otac robijaš? Razmisli o tome a sve je manje vremena. Pozdrav

Zora ex

pre 1 godinu

Dodvoravanje koje postoji u nasem sudstvu nadam se nece vecito trajati,slobodno izrazena volja kao protest protiv necega sto nam se ne svidja ne treba da bude sudski sankcionisana i sramno je sto Vucicevic ide u zatvor a gomila bolesnika kao taj sto bi da siluje sve koji nisu njegova stranka ne idu u taj isti zatvor.

Ana

pre 1 godinu

VUCICEVIC JE COVEK OD RECI NECE POSUSTATI IAKO SCI ZNAMO SA JE NEVINO OPTUZEN

Iv

pre 1 godinu

Sud je pokazao svoju pristrasnost i politizaciju u slučaju Vučićević i to je nedopustivo u pravosudnom sistemu!

Iv

pre 1 godinu

Ova presuda je sramna i nedopustiva, posebno kada se uzme u obzir sloboda medija.

Milica

pre 1 godinu

Ova odluka glavnog urednika "Informera" vise nije ekonomska. Ovo je prica koju on zeli da isprica, da iz ove situacije novinari nesto nauce.

gordana

pre 1 godinu

Odlicno se zna , ko su petokolonasi u Srbiji i medju novinarima, ali i drugim profesijama.Zna se ko ih placa da poganim jezicima prljaju sve sto je Srpsko. Vucicevicu, Srbija je demokratska zemlja i ima slobodu govora kao i Amerika.Ne idi u zatvor, ni pod razno!!!!!!!!! Pozdrav iz Nisa.Sta da radimo sa JEREMICEM, upropast nam Srbiju unuk, Hamdije Pozderca!!!!!!!!!!

Djole

pre 1 godinu

Svako je odgovoran za svoje ponašanje i tako treba da bude.

Jana

pre 1 godinu

Vucicevic zeli da posalje poruku svim tajkunskim medijima i onome koji ga je tuzio da je spremen na sve za slobodu medija. Cenu koju ce platiti zatvorom, zapusice usta onima koji stalno ispiraju usta njime.

Gorčić

pre 1 godinu

Čoveka koji govori istinu kažnjavaju, a opoziciju koja laže podržavaju. Strašno.

Zoran

pre 1 godinu

Mnoge nepravilnosti se provlače kroz naše sudstvo, koje bi pod hitno trebalo da se izreguliše, a ova presuda za Vučićević je to i dokazala.

Sanja

pre 1 godinu

Svaka cast Vucicevicu za odluku u znak protesta.

Sanja

pre 1 godinu

Pravosudni sistem je za mnogo gore stvari osudio ljude da nose nanogicu, a novinara Vučićevića su osudila na godinu dana robije, zaista nema smisla.

Deja

pre 1 godinu

Sta je kuku lele..pa ova drtava se raspada.kad slusam ovog vucica meni se sere.prica o tim sudovima kao da je to nesto sveto,a to leglo mafije.to je glavni motor kod mafojasa i tih kzdajnika u kravatama.i to tako decenijama.niko nista da promeni.nikakve unutrasnje kontrole,nista!Rsde sta pozele i jedni i drugi!Al zato side gologuziju bez dokaza,u odsustvu kad se neko prvi pit ne pojavi,a onda nece da vrate na zalbama gde isti sudija koji je uradio presudu gleda na zlabi,znaci izivljavanke i anarhija.pravde no trunke nema ali ni trunke,ali ta gologuzija nema ko vucicevic medije i prijatelja predsednika pa da moze da se brani.Ne postoji institucija u Srb koja brani prava svih a pogotovo ovog jadnog naroda!Pravi lopovi i mafika su svi na slobodi a gologuzija lezi!Proverite malo kako sudovi rade i kako sudije dele robiju narodu kao karamele bez dokaza.klasicna samovolja sudija!Ova prokleta zemlja je zrela kao tresnja za gradjanski pa da vidimo ko je gde i da se stavi tacka jednom na ove domace izdajnike kpji se nenormalno bogate a nama na nacionalnoj tv se proseravaju o postenju i casti!Najgori sljam nam radi u sistemu.ljudo ne znaju sta je pravda odavno!Tako da idi vucicevicu malo u zatvor da vidis kakva tamo sirotinja lezi da budes upucem u realnost a ne da kenjas kako nam je drzava bajna!

Dragana

pre 1 godinu

Ova presuda Vucicevicu jeste sramota za nase pravosudje!

Ana

pre 1 godinu

Nadamo se da će Vučićević poslušati Vučića i neće otići u zatvor već novčano platiti,nepravedno je zaista otići u zatvor.

Jelena

pre 1 godinu

Ovu presudu bi neko ponovo trebalo da uzme u razmatranje. Mnogo tu nesto smrdi.

Lazar

pre 1 godinu

Vucicevic je izrevoltiran i razumem coveka. Da vama neko preti na najgori moguci nacin i da se vi verbalno samo obracunate i budete osudjeni zbog toga! Pa gde to ima?!

Davor

pre 1 godinu

Nas pravosudni sistem mora da se preispita i da se donesu neke promene jer ova presuda je sramotna.

Kile

pre 1 godinu

Predsednik je covek od ugleda i casti. Nece da se mesa u ono sto nije njegov posao. Posteno.

Drago

pre 1 godinu

Vucicevic nije kriv i ova presuda mora da se ponisti!!!

Davor

pre 1 godinu

Nase pravosudje smrdi. Nesto u vezi ove presude prosto nije kako treba!!!

Milence

pre 1 godinu

Svaka cast i Vucicecu na hrabrosti i istrajnosti.

Dragan

pre 1 godinu

Sud bi trebalo da ponisti ovu presudu jer prosto nije ispravna! Ne moze tako kako nekom dune da presudjuje ljudima ni zbog cega!!!

Jelena

pre 1 godinu

Očigledno da kod pojedinih sudija ne važe isti aršini za sve. Ovo je sramna presuda i velika nepravda prema gospodinu Vučićeviću.

Jovan

pre 1 godinu

Vucicevic ne treba da ide u zatvor. Ova presuda je stvarno sramota za nase pravosudje.

Srdjan

pre 1 godinu

Pitam se kako je moguce da je ovako sramotna presuda uopste doneta?

Gorča

pre 1 godinu

Vučićević ima svoje principe od kojih ne odstupa i to je za svako poštovanje.

Davor

pre 1 godinu

Nas pravosudni sistem pod hitno treba preispitati! Ovakva presuda je nedopustiva!

Đole

pre 1 godinu

Vučićević zbog jedne napisane reči odlazi u zatvor. Ljudi zbog mnogo gore stvari šetaju se po ulicama Srbije. Sramota.

Stefanija

pre 1 godinu

Kada bi predsednik lično tužio za sve uvrede koje je dobio na svoj račun, od strane nekolicine umobolnika iz porodice Žutih, svi bi giljali već deceniju robije. Pravda za Vučićević!

Iv

pre 1 godinu

Odlazak Dragana J. Vučićevića u zatvor zbog izrečenih reči je primer lošeg postupanja prema novinarima i njihovoj slobodi da govore o stvarima koje su u javnom interesu!

Jana

pre 1 godinu

Da je kojim prilikom obrnuta situacija i da se neki novinar iz opozicionih medija osudjen na zatvor,već bi se išlo do Strazbura!

Iv

pre 1 godinu

Dragan J. Vučićević zbog jedne napisane reči odlazi u zatvor. Ljudi zbog mnogo gore stvari šetaju se po ulicama Srbije.

Jana

pre 1 godinu

Dragan je novinar koji je rekao svoje mišljenje!Ocigledno da to njegovo mišljenje smeta pojedincima!

Joca

pre 1 godinu

Dvostruki aršini! Gde su presude za nedodirljive iz United grupe?

Andrija

pre 1 godinu

Nepravde ima na svakom koraku. Ovo je pravi primer toga. Vucicevic ce otici u zatvor ni kriv ni duzan. Nasem predsedniku svaka cast jer je zeleo da se zauzme za njega i da mu pomogne.

Dragana

pre 1 godinu

Vrlo čudnih, potpuno ste u pravu, predsedniče, kao i uvek.

Iv

pre 1 godinu

Ova kazna je suprotna zdravom razumu i Vučićević ne zaslužuje zatvor zbog slobodnog novinarstva!

Srdjan

pre 1 godinu

Sramota je sta odredjene sudije rade i dodvoravaju se i puna podrska uredniku Informera.

Una

pre 1 godinu

Šolak svoje "novinare" štiti preko sudova,a konkurenciju šalje u zatvor. Sramota!

BranimirV

pre 1 godinu

Sramota da se u jednoj slobodnoj drzavi ljudi kaznjavaju kada izraze svoj stav po bilo kom pitanju. Vucicevic je ovim pokazao da im nece dozvoliti da ga slome i da mu ni zatvor nije prepreka kada se bori za ispravne stavove. Predsednik je uvek na strani pravde.

Iv

pre 1 godinu

Kakve su sve uvrede, laži i otvorene pretnje izgovarali pojedini tajkunski mediji, pa su prošli nekažnjeno. Njihova najveća kazna su oni sami. Vučićević ne treba zbog napisane reči da ode u zatvor. Štaviše, treba da tek sada tajkunskim medijima pokaže da govori istinu.

Jelena

pre 1 godinu

Ovo je velika sramota i nepravda prema gospodinu Vučićeviću. Očigledno neke sudije nemaju iste aršine za sve.

Aleksej

pre 1 godinu

Kada vidimo od koga je potekla tuzba,sve nam bude jasno. Nije u redu sto ce Vucicevic odgovarati za takvu sitnicu,a onaj koji ga je tuzio nije odgovarao za gore stvari.

Zeljko

pre 1 godinu

Mislim da je sad jasno koliko je Šolak moćan kad vuče sve konce u pravosuđu i konkurentske novinare i urednike šalje na robiju. Tajkunski mediji ne biraju sredstva da bi došli do cilja

Iv

pre 1 godinu

Gde je tu sloboda medija? Biti kažnjen zbog iznošenja ličnog stava je sramno i za svaku osudu. Pare nisu važne, princip je u pitanju.

Stefan

pre 1 godinu

Ovako opozicija pokazuje da ima korumpirane ljude u sudstvu!

Stefan

pre 1 godinu

Niko nije jači od države,pa ni Šolak i njegov United group!

Andjelka

pre 1 godinu

Nedopustivo je da Vučićević ode u zatvor.

Iv

pre 1 godinu

Zbog celokupnog slučaja Vučićevića postavlja se pitanje da li je naše sudstvo ispravno i neutralno.

Stefan

pre 1 godinu

Sramna presuda koja pokazuje da i dalje vlada korupcija opozicijska u sudstvu!

Cane

pre 1 godinu

Domaci izdajnici i strani placenici! Kao "nezavisni" mediji,kako da ne!

Iv

pre 1 godinu

U Srbiji je sudstvo nezavisno i zato je paradoks da novinar ili bilo ko drugi bude osuđen za krivično delo verbalni delikt, kao što se dogodilo uredniku i vlasniku Informera, Draganu J. Vučićeviću!!!

Stefan

pre 1 godinu

Sudstvo je pokazalo da i dalje ima pore iz stare žute bagre. Sramota!

Ivan

pre 1 godinu

Svaka cast Vucicevicu koji svojim hrabrim cinom otvara oci narodu i hrabro se suprotstavlja tajkunima! Podrska!

Mila

pre 1 godinu

Sramotno je za pravosuđe zbog čega je optužen Vučićević. Nije pravedno da čovek ide u zatvor samo zbog iznošenja svog stava, jer mnogo veći i gori kriminalci su oslobođeni optužbi i šetaju slobodno.

BranimirV

pre 1 godinu

Umesto da svi kolektivno radimo na sto boljem predstavljanju naseg naroda i drzave svetu,mi umesto toga saljemo u zatvor ljude koji se ne plase da javno iznesu svoje misljenje. A kada opozicija klevece i prica neistine to niko ne osudjuje. Toliko o slobodi govora,nezavisnim novinarima,vidi se da pojedincima to nikako ne odgovara.

Stefan

pre 1 godinu

Dokazali su sudije da je i dalje sudija iz žute sekte. Sramota

Komnen

pre 1 godinu

Ima li kraja bahatosti ovih "nezavisnih" medija? Posteni ljudi ispastaju zbog njihove bahatosti

Iv

pre 1 godinu

D. J. Vučićević je žrtva žutog ogranka pravosuđa, koji će nepravedno kažnjavati svakog ko nije jedan od njih.

Tak

pre 1 godinu

Koliko je resen gospodin Vucicevic u svojoj borbi za pravdu,svaka mu cast. Nadam se da ce izdrzati teske dani koji su pred njim!

Iva

pre 1 godinu

Neshvatljivo je da se novinari kažnjavaju zbog svog mišljenja i istine koju iznose.

Danica

pre 1 godinu

Kakvim su sve imenima nazivali Vučićevića, Vučića, ali i članove vlade, i to isti ti koji se sada tužakaju, pa nisu poslati iza rešetaka - a bilo je osnova itekako!

Mara

pre 1 godinu

Solidarnost sa Vučićevićem i svi zajedno moramo braniti slobodu govora i izražavanja u Srbiji.

Ivan

pre 1 godinu

Sramna presuda za Vučićevića, podržavam ga u borbi za slobodu medija.

Katarina

pre 1 godinu

Sada bu trebalo i Vučićević svakoga da tuži, pa da vidimo koliko ce ljudi u zatvor

Katarina

pre 1 godinu

Sramotna presuda, Vučićević ne bi trebalo da ide u zatvor

Tara

pre 1 godinu

Vučićević nije zaslužio ovakav tretman od suda, treba mu pružiti podršku u ovom teškom trenutku.

Sara

pre 1 godinu

Sudska presuda za Vučićevića je nedopustiva i protivna osnovnim slobodama novinarstva.

Uros

pre 1 godinu

Sramno je što se u Srbiji novinari progone, podržavam Vučićevića u njegovoj borbi.

Jaca

pre 1 godinu

Borba za slobodu medija je borba za slobodu svih nas, stojim uz Vučićevića u ovom važnom pitanju.

Mihajlo

pre 1 godinu

Vučićevićeva odluka da ide u zatvor radije nego da odustane od svojih principa je hrabra i dostojanstvena. Pružam mu punu podršku u ovim teškim trenucima.

Misa

pre 1 godinu

Sloboda medija je osnovno pravo, a presuda protiv Vučićevića predstavlja napad na tu slobodu. Podržavam njegovu hrabrost i upornost u borbi za istinu.

Dragana

pre 1 godinu

Nadamo se da Dragan Vučićević neće otići u zatvor.

Jovana

pre 1 godinu

Jako nam je zao zbog Vuciceviceve odluke, ova presuda je uzas.

Hana

pre 1 godinu

Vučićević ima pravo da izrazi svoje mišljenje, a nepravedna presuda ga neće sprečiti da nastavi da radi svoj posao

Dragana

pre 1 godinu

Rekao je istinu, za istinu se ne ide u zatvor.

Oči

pre 1 godinu

Predsedniku Vučić sigurno smatra da je presuda oštra jer je zapravo Vučićević rekao ono što je već rečeno a ispalo da je da je to osudjemo pa je uputio pomoć da mu pomogne , ali ako je urednikova odluka odsluženje kazne zatvora a ne plaćanje novčane kazne bar je transparentna.

Ceca

pre 1 godinu

Za svaku pohvalu je princim Vučićevića, čovek ima i princip i obraz

Srdjan

pre 1 godinu

Puna podrska uredniku Informera koji je osudjen na pravdi Boga bez ikakvih argumentovanih dokaza.

Milan

pre 1 godinu

Ova presuda je u najmanju ruku problematična. Sudstvo bi trebalo da bude apsolutno nezavisno,ali ako sudite glavnom uredniku jednog lista za javno izrečenu kritiku ,onda treba ozbiljno da se zabrinemo.

dr

pre 1 godinu

hahahah kakav naslobv kakva izjava...priznaje predsednik da nema drzave i da on odlucuje ko ide u zatvro a ko ne...hahah...na ovome ce buduce generacije da doktoriraju...idjanik Srbije srma Srbijom a vucicevic je desna ruka izdajnika...

Oči

pre 1 godinu

Predsedniku Vučić sigurno smatra da je presuda oštra jer je zapravo Vučićević rekao ono što je već rečeno a ispalo da je da je to osudjeno verovatno uz mešanje spolja , pa je uputio pomoć da mu pomogne , ali ako je urednikova odluka odsluženje kazne zatvora a ne plaćanje novčane kazne bar je transparentna.

Lena

pre 1 godinu

Pravosudje niie isto za sve, posebno se to vidi u slucaju Dragana Vucicevica! Sudska praksa mora da se promeni, pod hitno! Podrska Vucicevicu!

Ana

pre 1 godinu

Vučićević je uvek držao do principa, iskreno i direktno, bez uvijanja o svakoj temi govorio, te principe i u ovoj situaciji poštuje.

Dejan

pre 1 godinu

Podrška uredniku Informera . Presuda je sramna .

Mo

pre 1 godinu

Današnje pravosuđe jeste kolateralna šteta reforme koju su sproveli žuti pajtosi.

Anja

pre 1 godinu

Podrška uredniku Informera . Presuda je sramna

Kaća

pre 1 godinu

Pa šta je ako nije bolesnik neko ko javno preti silovanjem?

Sonja

pre 1 godinu

Nažalost nema pravde u našem pravosudnom sistemu koji su demokrate uspele da sruše do dna.

Suzana

pre 1 godinu

Zaista sramna presuda Vucicevicu! Sudska praksa sto se tice presuda novinarima mora biti jednaka za sve, ali polako, zaigrace mecka i pred tudjim vratima!

sonja

pre 1 godinu

Podržavam predsednika Vučića u tome što ne želi da se meša u rad sudova, ali je izrazio zabrinutost zbog nepravdi u našem pravosuđu.

Tanja

pre 1 godinu

Dokle ovo ide kada jedan, očigledno poremećen um, koji javno poziva na silovanja, ima obraza da podigne tužbu protiv onih koji javno iznesu činjenice o njegovom psihičkom stanju...

petar

pre 1 godinu

Drago mi je što predsednik Vučić brine o slobodi medija i javnom mnjenju, te se nada da će se situacija u Srbiji poboljšati.

gagi

pre 1 godinu

Ovaj predsednik zaista stoji iza svojih principa, jer je čak i ponudio da plati novčanu kaznu koja je bila izrečena našem glavnom uredniku.

Jovan

pre 1 godinu

Pravosuđe izgleda baš neguje dvostruke aršine.

aca

pre 1 godinu

Iako je predsednik Vučić na visokoj funkciji, on i dalje shvata koliko je bitno da se borimo za slobodu govora.

boki

pre 1 godinu

Uprkos izazovima koje ima u svom poslu, Vučić nastavlja da se bori za pravdu i jednakost.

Filip

pre 1 godinu

Svaki se put iznova iznenadim količinom licimerja, kao što i svaki put pomislim da ne mogu niže pasti.

Gaga

pre 1 godinu

Nije zaslužio takvu kaznu ,žao mi je što odbija pomoć.

zoki

pre 1 godinu

Sramno je da novinar bude osuđen zbog svog mišljenja, a predsednik Vučić se ne boji da to kaže otvoreno i javno.

viki

pre 1 godinu

Sviđa mi se što predsednik Vučić podržava fudbalske klubove, ali istovremeno ih poziva da urede svoje finansije.

jaser

pre 1 godinu

Vučićev poziv na uređenje finansija u klubovima pokazuje da se brine za dugoročnu održivost ovih institucija.

Olivera

pre 1 godinu

Velika sramota da Vučićević dobije ovakvu presudu , sramota da nema dalje.

goran

pre 1 godinu

Lepo je čuti da predsednik Srbije brine o svim sportskim klubovima, a ne samo o najvećim i najbogatijim.

petar

pre 1 godinu

Kao državni lider, predsednik Vučić pokazuje da je spreman da sluša i razume svoje sugrađane, kao i da se zalaže za njihova prava i slobode.

Sasa

pre 1 godinu

Vučićević je dobar covek i izvanredan novinar , nije zaslužio ovakvu presudu što je rekao istinu jednom ludom čoveku

Mila

pre 1 godinu

Ovo je odluku pravosuđa treba poništiti bez ikakvog daljeg razmatranja . Vučićević to nije zaslužio.

Pedja

pre 1 godinu

Pošten čovek kao Vučićević nije zaslužio ovakvu presudu ,a taman posla da ide u zatvor velika je sramota pravosuđa da su ovakvu odluku doneli.

Nele

pre 1 godinu

Pravda za Vučićevića, koji trpi teror i bode oči svima onima koji se lažno predstavljaju narodu Srbije.

Iva

pre 1 godinu

Presuda Vučićeviću nije u redu i čovek je u pravu što pokazuje protest.

Gaga

pre 1 godinu

On se razočarao ,zato i ne pristaje na molbe predsednika.

Gaga

pre 1 godinu

Žalosno je što odgovara zbog istine. Normalno je da je razočaran.

Bojana

pre 1 godinu

Ovo sto se dešava Draganu Vucicevicu je srmano

Draga

pre 1 godinu

Sramotno je da u zemlji gde vlada demokratija,novinari idu u zatvor jer izlazu svoje stavove.

Tadej

pre 1 godinu

Dragan Vučićević nije zaslužio ovako sramnu presudu

Sara

pre 1 godinu

Dragan Vučićević je pravi novinar i njemu je potrebna puna podrška

Stasa

pre 1 godinu

Ovo sto se dogadja novinaru Draganu Vucicevicu moze sutra da se desi svakom

Nenad

pre 1 godinu

Presuda izrečena Draganu Vučićeviću je sramota za naše pravosuđe.

Dragi

pre 1 godinu

Poruka i pouka za sve političare: sudske presude se sprovode, a ne komentarišu se. Isto važi i za novinare.

Aleksa

pre 1 godinu

Puna podska za pravog novinara čoveka koji samo priča istinu

Kristina

pre 1 godinu

Naše pravosuđe mora da se pozabavi pravim kriminalcima, a ne da ima ovakve kikseve,kao što je slučaj sa Vučićevićem.

Đole

pre 1 godinu

Narod Srbije oštro osuđuje ovu sramnu presudu urednika Informera.

Silvija

pre 1 godinu

Svako treba da ima prava na svoj stav i svoje mišljenje i za takve stvari ne treba da se ide u zatvor!

mila2

pre 1 godinu

Lose za jednu drzavu je sto urednik najtiraznijeg portala ide u zatvor, al treba postovati njegovu odluku!

Mila

pre 1 godinu

Sumnjivo je to što opozicionari koji stalno vredjaju nisu kažnjeni,a Vučićević jeste.

Brane

pre 1 godinu

Sam bog zna koliko je puta Vučić ozbiljno povređen , kao i njegova porodica, a nikada nikoga nije tužio.

Gorčić

pre 1 godinu

Vučićević ima svoje principe od kojih ne želi da odustane. Podrška za Vučićevića.

mare9

pre 1 godinu

Covek se drzi svojih principa, i treba to postovati kako god..

Gorčić

pre 1 godinu

Sramna presuda novinaru Vučićeviću zbog toga što je narodu Srbije rekao istinu.

Gorčić

pre 1 godinu

Vučićević ne zaslužuje zatvor zbog slobodnog novinarstva.

Gorčić

pre 1 godinu

Biti kažnjen zbog iznošenja ličnog stava je sramno i za svaku osudu.

Gorčić

pre 1 godinu

Vučićević ima svoje principe kojih se drži. On uvek piše istinu i samo istinu.

Đorđe

pre 1 godinu

Veliko bravo za predsednika što pomaže nezavisne novinare. Šteta što Vučićević nije pristao na pomoć.

Đorđe

pre 1 godinu

Vučićević ni kriv ni dužan ide u zatvor. Sramota.

Đorđe

pre 1 godinu

Vučićević je dobra čovek, a i kovinar. Nadamo se da će da odustane od zatvora.

Katailna

pre 1 godinu

Podela a za Vucicevica novinara koji je jedino pričao istom srmana odluka suda

Dada

pre 1 godinu

Neka sudjenja koji imaju cvrst temelj traju godinama a sada he presuda doneta samo zato sto se radi o poznatom srpskom novinaru i uredniku, sramota!

Gorčić

pre 1 godinu

Svi se nadamo da će Vučićević prihvatiti da plati kaznu, a ne da ide u zatvor.

Sasa

pre 1 godinu

Besmislenost sudskih presuda je mnogostruka, nadam se da ce se i u toj sferi napokon nesto promeniti.

Pavle

pre 1 godinu

Podela čoveku novinaru koji se samo borio za istinu

Kiki

pre 1 godinu

Cosic koji ne bira sta prica, preti i omalovazava tuzi urednika jednog medija za neke banalnosti.

Kiki

pre 1 godinu

Vucicevic nije nista pogresio, to misli vecina.

Kiki

pre 1 godinu

Vucic je iskreno zabrinut zbog presude Vucicevicu.

Ana

pre 1 godinu

Dragan J Vučićević se pokazao kao odgovoran građanin koji snosi sankcije, a to sto postoje mnoge nelogisnosti u nasem pravosudju je druga stvar.

Sloba

pre 1 godinu

Ovakva presuda Vučićeviću je dokaz da pojedine sudije podležu pritiscima sa strane. To nije dobro za Srbiju.

lela

pre 1 godinu

Sramna presuda zapdno-uvlakačkih individua srozava srpsko sudstvo ovakvim delima.

Nina

pre 1 godinu

Puna podrška za čoveka Koji je jedino govorio istinu i osudjen bez imalo pravde

Sloba

pre 1 godinu

Ovakva presuda Vučićeviću je dokaz da pojedine sudije podležu pritiscima sa strane. To nije dobro za Srbiju.

Maja

pre 1 godinu

U srpskom pravosuđu postoje mnogo čudnih stvari. Ima mnogo dodvoravanja i ogroman uticaj stranaca. Ali to mora što pre da se reši i da se takvi ljudi prekontrolišu.

Mina

pre 1 godinu

Podrška za Vucicevica čoveka koji je samo pričao istinu

Sanja

pre 1 godinu

U ovakvom sudskom odlučivanju stvarno ima mnogo nelogičnosti. Mnogi su izgovorili stvarno teške reči pa nisu osuđeni na zatvorsku kaznu

corli

pre 1 godinu

Mislim da je ovo cista politicka odluka, i da je sud pod pritiskom opozicije doneo ovakvu odluku

joca

pre 1 godinu

Ovo je zaista sramna presuda i velika sramota za sudstvo.

dare

pre 1 godinu

Ovo je samar slobodnom novinarstvu, sramota za sud

Goran

pre 1 godinu

Puna podrška Vučićeviću i njegovoj porodici, ovo je stvarno sramna presuda

homer

pre 1 godinu

Jadno je i bedno sto je sud doneo ovakvu presudu, ubijaju slobodno novinarstvo

nele

pre 1 godinu

Dno dna, ovo je sramna presuda, udarac slobodnom novinarstvu, podrska uredniku Informera

Vejo

pre 1 godinu

Više vas ne interesuje hapšenje Srba na severu?Vučić im je garantovao bezbednost?Sad kaže Stano kaže da smo mi u pravu?Kakva sramota?

Paja

pre 1 godinu

Sud je svoju samostalnost pokaza na najgori način, sud je pokazao da ipak nije odoleo iskušenju i proverio kompletnu priču.

Tijana

pre 1 godinu

Sramna je presuda glavnom uredniku Informera, to je smesno i da covek ide u zatvor pa strasno.

Bosko Kg

pre 1 godinu

Sramota da ovo rade postenim ljudima, nije on kriminalac

Tijana

pre 1 godinu

Sramna presuda sa kojom glavni urednik informera ide u zatvor. Ima mnogo cudnih i nerazumnih stvari u nasem pravosudju.

Sanja

pre 1 godinu

Može Vučić da plati, može Vučićević da zamoli nekog imućnijeg poznanika da plati, ali nije u tome poenta. Suština je da se Dragan bori za pravdu, za princip, jer sudije sude po statutu Dsa, a ne po pravu i po zakonu. Žuti su ih,, reformisali,,!

Mia

pre 1 godinu

Nadam se da ce Vučićević poslusati dobre savete naseg predsednika.

Mara

pre 1 godinu

Nadam se da ce odustati od te sulude ideje. I poslusati predsednika.

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Verovatno je Vučić molio i sina Željka Mitrovića da ne ode u zatvor zato što je, vozeći prekomernom brzinom automobil, na pešačkom prelazu tim automobilom ubio Andreu Bojanić a sin Željka Mitrovića je Vučića poslušao i - nije ni sekund bio i neće biti u zatvoru.

Milan

pre 1 godinu

Вучко се понаша као судија врховног суда изван суднице... откуда он зна да је ова пресуда "срамна"?! Знам да ово нећете објавити пошто сте Вучкови гласноговорници, али не мари... наш народ каже да: "ничија није горела до зоре"...

TT

pre 1 godinu

Zasto predsednik drzave komentarise odluke suda, na sta to lici? -.-

Zlatko

pre 1 godinu

Razumem Vučićevića, u čoveku se sve buni protiv ovakve presude. Ali, reći nešto što u Srbiji svi misle, a za to ići u zatvor, jeste nelogično. Kakav je, Vučićević neće odustati.

Miki

pre 1 godinu

Dobar covek uvek ponudi pomoc pa tako i Vucic, bio predsednik ili ne covek je covek…

milunka

pre 1 godinu

Ne moguverovati da ovo objavljujete kao udarnu vest.Vučić iznad suda,zakona,Srbije.pa,vi ste obična govna kao i on!

corli

pre 1 godinu

Ovo je cisto politicka presuda, sud je bio pod pritiskom opozcije i nazovi nezavisnih novinara

dare

pre 1 godinu

Sud je ocigledno bio pod velikim rpitiskom i doneo je jednu presudu koja ubija nezavisno novinarstvo

goga

pre 1 godinu

Opet imamo dvostruke arsine kod pravosudja, zasto ne osude takozvne nezavisne novinare sa N1, Nove i tako to kada urade iste prekrsaje, ocigledno je da je ovo politicki presuda

deda

pre 1 godinu

Ovo je atak na slobodno novinarstvo, strasno sta radi sud

ika

pre 1 godinu

Vidi se da je ovde uzaludna broba, ocigledno je ovo politicka presuda, sud je bio po konstantnim pritiskom opozicije i morali su da donesu ovakvu presudu, iako ona ubija slobodno novinarstvo

Lana

pre 1 godinu

Apsolutno razumem Vučićevića, da sam na njegovom mestu isto bi se postavila jer je nepravedno optužen.

MarkoG

pre 1 godinu

Ma neka ide, čim ne prihvata tvoju pomoć ko zna na čijem je povodcu!

MarkoG

pre 1 godinu

Ma neka ide, čim ne prihvata tvoju pomoć ko zna na čijem je povodcu!

Đorđe

pre 1 godinu

Pa što ste onomad napravili referendum, da nam sudove kontroliše EU..???

Ana

pre 1 godinu

Kao predsednik države, Vučić je pokazao poštovanje prema sudskoj presudi, čak iako se ne slaže sa njom.

Milos

pre 1 godinu

Pokazao je poštovanje prema institucijama Republike Srbije.

Mina

pre 1 godinu

Vučić je iskoristio svoj uticaj da pokuša da pomogne glavnom uredniku Informera da izbegne zatvorsku kaznu.

Aleksa

pre 1 godinu

Pokazao je empatiju i brigu za svoje građane.

Ana

pre 1 godinu

Potvrdio je da je svestan problema u pravosuđu i da se nada da će se to prevazići.

Radenko

pre 1 godinu

Čovek pošteno radi svoj posao, a onda za to dobiješ presudu, još da platiš. Sramno zista.

Mina

pre 1 godinu

Pokazao je hrabrost i odlučnost da se bori za svoje principe, čak i ako to znači odlazak u zatvor.

Nena

pre 1 godinu

Vučić je spreman da preuzme odgovornost i plati kaznu za Vučićevića.

Mika

pre 1 godinu

Istakao je da ne sme da se meša u rad sudova, pokazujući tako poštovanje prema nezavisnosti sudstva.

Ana

pre 1 godinu

Vučić je izrazio žaljenje što se ovo događa, što pokazuje da mu je stalo do svojih građana.

milunka

pre 1 godinu

Šta je "prepošteni" i "preistiniti" Vučićeviću-zašto ne objaviš komentar?Čega se plašiš,pardon koga se bojiš?

Jovan

pre 1 godinu

Srmna odluka našeg tužilaštva, nadam se da Vučićević na kraju neće otići u zatvor.

Mila

pre 1 godinu

A kad opozicija vredja kako to da onda niko ne odgovara.

Solo

pre 1 godinu

Ovo je Vuciceva greska sto su osudili Urednika Dragan Vucicevica i sad Vucic pokusava da vadi fleke kao "nemoj da ides u zatvor Vucicevicu" a Vucic izjavljuje preko medija da nece nikog da tuzi za nevidjene ucene,pretnje i lazi Opozicije godinama pa se postavlja pitanje onda Vucicu zasto mi imamo zakon i ko nam sudi i za koju Politicku Partiju navija..!!! Kriminal nam usao u Policiju i Sudstvo odavno i Vucic je to ignorisao godinama dok mu nisu skoro dosli glave i sad jos uvek nezeli nikakve reforme jer izgleda da kad su "Zuti" smenili skoro 300 sudija sirom Srbije onda je to bilo dobro a sad taj isti sudija dodeljuje frapantne kazne uredniku za jedan bizaran argument dok Vucica napadaju svim i savcim godinama i nikom nista pa bar da jedan glavni Sudija ili Sudijica izadje i kaze od danas cemo da delimo pravdu a ne da okrecu glavu i cutanjem podrzavaju negativnu Opoziciju..Maja Popovic,Zagorka Dolovec i ostali koje mi placamo debelo iz svog dzepa za ovakav nemar u Sudstvu..Vucicu..

Milan

pre 1 godinu

па ивиме што си испричао ти рушиш ибституције... казао си да има нелогичности?! да ли си ти свестан шта булазниш... знам да ни овај коментар нећете објавити... али не мари... опет: "ничија није горела до зоре"...

Djura Ostojic

pre 1 godinu

Sramna zamena teza glavnog urednika Informera.

Rade

pre 1 godinu

Ništa mi tek sada nije jasno. Kako može da ga moli da ne ide u zatvor, kada ga je sud osudio. Ovde je*e lud zbunjenog. Objasnite nam ako znate. Vučiću uređuj ŽUTO sudstvo i tužilaštvo, ako Boga znaš. Ako se ove dve stvari ne reše, uzalud je sve.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17