• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kosovo online, Informer.rs

16.04.2023

13:37

MIR, SUŽIVOT I TOLERANCIJA! Srbi iz Kosovskog Pomoravlja za Vaskrs poželeli da ostanu na svojim ognjištima: Kosovo je nešto najlepše! (VIDEO)

Kosovo onlajn

Politika

MIR, SUŽIVOT I TOLERANCIJA! Srbi iz Kosovskog Pomoravlja za Vaskrs poželeli da ostanu na svojim ognjištima: Kosovo je nešto najlepše! (VIDEO)

Podeli vest

Meštani Kosovskog Pomoravlja koji su se danas okupili u Manastiru Draganac povodom proslave najradosnijeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, kažu da samo žele mir i da ostanu na svojim ognjištima.

Miloš Stanojković iz Šilova rekao je da su tolerancija i mir najbitniji za sve na KiM. 

- Mir, suživot, tolrenacija i poštovanje je nabitnije za sve nas. Što predlaže sam Uskrs i sam Hristos - istakao je Stanojković.

Jovan Simić iz Šilova poručuje da ovaj praznik treba da nas nauči praštanju.

- Samo da budemo strpljivi, da imamo mir i spokojstvo svoje koje smo uvek imali - rekao je Simić.

Obeležavanju Vaskrsa u manstiru Draganca prisustvovali su i gosti iz centralne Srbije i inostranstva.

Iz Londona Ana Pokrajac sa svojim sinom došla je da proslavi Vaskrs sa svojom porodicom.

- Divno vam je ovde, kao na pola puta do raja. Došla sam sa svojim sinom koji ima retko oboljenje, svu su ga hranili i zabavljali - kazala je Pokrajac.

I Radovanka Ognjenović iz Novog Sada došla je da proslavi Uskrs u manastiru Draganac, a kako je kazala nema lepšeg mesta od Kosova.

- Rođena sam u Hrvatskoj, ali Kosovo je nešto najelepe, naše drvo nije kao ovde na Kosovu - poručila je Ognjenović.

U Dragancu su danas sa narodom Vaskrs proslavili i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, episkom raško-prizrenski Teodosije, episkop novobrdski Ilarion i predstavnici Srpske liste.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija