• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.05.2023

12:08

BORBA PROTIV NASILJA? Dok Vučić nudi mir i bezbednost, opozicija bi krv - šta je uradio predsednik Srbije, a šta su oni uradili

Tanjug

Politika

BORBA PROTIV NASILJA? Dok Vučić nudi mir i bezbednost, opozicija bi krv - šta je uradio predsednik Srbije, a šta su oni uradili

Podeli vest

Koliko se razlikuje borba protiv nasilja između države na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i opozicije, govori činjenica da je predsednik predložio konkretne mere koje će doprineti miru, stabilnosti i sigurnosti građana.

 

Šta je ko uradio po pitanju borbe protiv nasilja posle stravičnih zločina u Srbiji?

Opozicija:

1. Blokada Gazele.

2. Maltretiranje građana.

3. Pretnje smrću Aleksandru Vučiću - jer on je kriv za sve:

  • Vučiću otkinuti glavu i J...majku Angelinu
  • Ukinuti rijaliti programe na tv, ali samo na onim televizijama kojima vlasnik nije Dragan Šolak
  • Ostavke svih u državi, ali pod uslovom da se izbori ne održe u jednom, već u tri različita termina, jer njima tako odgovara
  • Vučić mora da podnese ostavku i ne sme da bude nosilac liste na eventualnim parlamentarnim izborima
Sa druge strane, država je preduzela konkretne mere:
  • Oduzimanje nelegalnog oružja i obavezan otkup legalnog kako bi se broj komada oružja u domaćinstvima smanjio za 90 odsto.
  • Smanjenje starosne granice za krivičnopravnu odgovornost sa 14 godina na 12 godina starosti.
  • Zapošljavanje još 1.200 policajaca u školama
  • Formiranje Saveta za borbu protiv vršnjačkog nasilja
  • Formiranje Radne grupe za bezbednost dece na internetu

1. Razoružavanje Srbije - oduzimanje nelegalnog oružja i obavezan otkup legalnog kako bi se za 90 odsto smanjio broj oružja u domaćinstvima u Srbiji

2. Smanjenje starosne granice za krivično-pravnu odgovornost sa 14 godina na 12 godina starosti

3. Zapošljavanje još 1.200 policajaca u školama

4. Formiranje Saveta za borbu protiv vršnjačkog nasilja

5. Formiranje Radne grupe za bezbednost dece na internetu

Takođe, Institutu za mentalno zdravlje uplaćeno danas 200 miliona dinara i taj novac biće potrošen na angažovanje dodatnih stručnjaka.

Jasno se vide drastične razlike u predlozima vlasti i opozicije - jedni koriste tešku situaciju kako bi manipulisali građanima za svoje lične ciljeve, koji nemaju nikakve veze sa borbom protiv nasilja, dok je vlast na čelu sa predsednikom Vučićem odmah stupila u akciju i preduzela ključne mere.

Opozicioni lešinari za večeras pripremaju pakao na ulicama Beograda. Na čelu kolone biće Srđan Milivojević, koji otvoreno preti smrću Vučićevom bratu i sinu i Aleksandar Jovanović Ćuta, koji više od svega želi nasilnu smenu vlasti i otvoreno preti rušenjem društvenog poretka!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bojan

pre 11 meseci

Mislim da se u Srbiji moraju prvo prekinuti emisije tipa rijaliti, koje podupiru nasilje, a što mladi najviše vole, da gledaju. U tim emisijama se prikazuju najviše ljudi koji su več u svom životu ubili čovijeka i još dodatno sad na nacijonalnoj TV ističu svoju agresiju te jim se dodatno dato pravo na to ponašanje. Žao mi je što se to desilo u Srbiji. Pozdrav iz Slovenije

Sara

pre 11 meseci

Opozicija je uvek bila samo za nasilje i haose, oni ne znaju ništa drugo.

Milenko

pre 11 meseci

Opozicija politizuje tragedije i širi mržnju i pretnje. Predsednik Vučić je preduzeo konkretne mere, dok opozicija samo želi njegovu glavu. I danas će opozicija da maltretira građane tako što će iz nepoznatih razloga blokirati gazelu.

Lena

pre 11 meseci

Odakle nekima pravo da maltretiraju gradjane i blokiraju zivot obicnih ljudi.

Lena

pre 11 meseci

A to sto rade i blokiraju grad to govori samo o njima i to rade sami protiv sebe..

Lena

pre 11 meseci

Protiv svih zakona i ustava Srbije, je blokada puteva,pruga i ugrozavanje slobode i kretanja gradjana.

Marija

pre 11 meseci

Jasno se vide drastične razlike u predlozima vlasti i opozicije jedni koriste tešku situaciju kako bi manipulisali građanima za svoje lične ciljeve, koji nemaju nikakve veze sa borbom protiv nasilja, dok je vlast na čelu sa predsednikom Vučićem odmah stupila u akciju i preduzela ključne mere.

Petar

pre 11 meseci

Ovo je strasno koliko se opozicija bahati. Kad u ovom teskom trenutku, umesto da svi budemo ujedinjeni protiv nasilja oni pozivaju na nasilje. Bruka i sramota!

Mila

pre 11 meseci

Dok Predsednik uvodi mere za bezbednost i bori se za mir opozicinja na najsuroviji nacin protestuje i pravi nerede uz propagiranje nasilja

Marko

pre 11 meseci

Cim se poziva narod da izadje na uliice to je poziva na NASILJE

Petar

pre 11 meseci

Jadno je sto je protest protiv nasilja iskoriscen za promociju opozicije u politicke svrhe, pozivanje na nasilje i maltretiranje gradjana je nedopustivo, cilj opozicije je licni interes i nista vise

Jelena

pre 11 meseci

Vučić je odmah nakon tragedije preduzeo sve mere da obezbedi bezbednost gradjana a ološi i pacovi kanalizacijski ništa nisu uradili osim što su iskoristili mrtvu decu.

Jelena

pre 11 meseci

Vučić sve što je mogao da zaštiti gradjane. Lešinari opozicioni ništa osim što su profitirali na tragediji i mrtvoj deci.

silvijaaleksandra

pre 11 meseci

Opozicija se pogubila u svojim lazima..sram vas bilo

Tihomir

pre 11 meseci

Dok Vucic pokusava da obezbedi drzavi mir ,opozicija pokusava da ruinira drzavu

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17