• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.05.2023

21:09

OPOZICIJA LEŠINARI NAD TRAGEDIJAMA KOJE SU ZADESILE SRBIJU! Jovanov: Postoje oni koji preko grobova stradalih pokušavaju da dođu do fotelje!

printscreen

Politika

OPOZICIJA LEŠINARI NAD TRAGEDIJAMA KOJE SU ZADESILE SRBIJU! Jovanov: Postoje oni koji preko grobova stradalih pokušavaju da dođu do fotelje!

Podeli vest

Verica Bradić sa svojim gostima i pratiocima na društvenim mrežama i večeras bira najvažniju objavu nedelje na društvenim mrežama.

Gosti "Hit Tvita" su Milenko Jovanov, član Predsedništva Srpske napredne stranke, Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova i psiholog Aleksandra Janković, članica Saveta REM-a.

Gledaoci u toku emisije mogu da glasaju za predloge na Fejsbuk stranici Hit tvit i na tviter nalogu hit_tvit. Takođe, gledaoci u toku emisije mogu da se uključe i glasaju i uživo u emisiji.

Predlog broj 1 - Protiv nasilja

Jovanov je komentarišući ovaj predlog rekao da mi od opozicije nismo čuli alterntativu onome što je predviđeno da se radi u cilju borbe protiv nasilja.

- Vlast je preduzela konkretne mere koje bi trebalo da budu preventivne... Opozicija misli da je ovo trenutak da se vlast preuzme na ulici - kazao je Jovanov.

On je podsetio da se 3. maja desio masakr na Vračaru, pucnjava u Mladenovcu dan posle, a dan posle toga prvi skup dela opozicije.

Foto: printscreen

- To je nastavak njihovog lešinarenja i to je najbolji mogući izraz za ono što opozicija radi. Oni lešinare nad tragedijama koje su se desile - rekao je Jovanov i dodao da postoji procedura za proglašavanje Dana žalosti, na koji su se oni okupili.

Jovanov je rekao da su odmah prekinuli sednicu i kada je voz ispao iz šina.

- Svaki incident koji se desi oni pokušavaju da okrenu u svoju korist. Sve što misle da može da poljulja vlast oni upotrebljavaju u svoju korist - kazao je Jovanov.

Prema njegovim rečima, postoje oni koji preko grobova stradalih pokušavaju da dođu do fotelje i to je nezabeleženo.

Jovanov je istakao značaj Radnog tela za sprečavanje vršnjačkog nasilja.

Kako kaže, oduzimanje, to jest vraćanje naoružanja je akcija koju ceo svet pozdravlja, a čak i to smeta delu opozicije.

- Njima nije stalo do društva, već samo do toga kako da se preuzme vlast - ocenio je Jovanov.

Dačić je rekao da se u celoj ovoj traumi u kojoj se kao društvo nalazimo sve odvija u dva koloseka.

- Jedan se odvija na koloseku običnog čoveka, koji nisu zainteresovani za političku elaboraciju ovih problema, ali koji hoće da im deca budu bezbedna... Ovakvih zločina je bilo u prošlosti, ali oni su nailazili na osudu, a mi imamo izmenjen sistem vrednosti, gde se na ta devijantna ponašanja gleda kao da si uspeo u životu - naveo je Dačić.

Foto: printscreen

On je rekao da treba raditi sa decom, ali i sa roditeljima, kao i to da se sada prvi put oružje predaje dobrovoljno.

- 300 miliona komada oružja u SAD ima u rukama građana i to niko ne može da im oduzme, takvi su lobiji - kazao je Dačić.

Ministar je ocenio da je ovo apsolutno pogrešan momenat da neki koriste tragedije da se bave politikom.

- Mislim da ovde treba odvojiti ljudski faktor od političke zloupotrebe svega ovog, politička borba se odvija na političkom frontu - naglasio je Dačić i dodao da svi treba da se bore protiv nasilja.

Dačić kaže da je evidentno da ovde postoji zloupotreba tragedije i da je siguran da onaj ko zaista tuguje tuguje bez svedoka.

- Bez obzira što je tragedija ovo što se desilo u Mladenovcu, posebna je tragedija ovo što se desilo sa decom. Te tragedije mogu da dovedu do toga da se društvo ujedini, da se to više nikad ne desi - naveo je Dačić.

Janković je rekla da su mere vlade pozitivno rešenje.

Foto: printscreen

- One su rešenje, niko nije sprečavao opoziciju, čiji veliki deo nije u protestima... Postoji poziv svima da se uključe, da predlože mere - kazala je Janković i dodala da sad stvarno nije vreme da se prave liste za odrstrel.

Janković je rekla da u trenutku kada mi treba da utičemo na decu da se osećaju sigurno, neki govore o tome da će stvar rešiti klinci sa puškama.

- To je ne samo neadekvatno, nego neverovatno kukavički - navela je Janković i istakla da je jako važno pomoći deci koja ulaze u školske klupe i koja su gledala lice smrti.

Janković je rekla da je posebno boli to što se sa REM-om događa i dodala da je to završna faza pritisaka na REM.

Janković je rekla da je na zgradi jednog od članova REM-a nacrtan nacistički krst i pojasnila da je u svom iskazu muškarac dao objašnjenje da je za to ideju dobio na Novoj S.

- Profesor Božidar Zečević dobio je javno pismo Gorana Markovića koji mu se obraća sa ti i da li je moguće da to nije mogao da mu kaže lično... - upitala je Janković i dodala da ona od Zečevića i dan danas uči.

Foto: printscreen

Upitan o spiskovima i rečima Milana St. Protića da su masakri rezultat ratničke kulture i da ne treba obeležavati Košare Jovanov kaže da je to toliko glupo i da to ne treba ni komentarisati.

Govoreći o naslovima u hrvatskim medijima Dačić kaže da to nije u skladu sa dobrim susedskim odnosima.

Predlog broj 2 - Albanske ratne trube

 

 

 

 

Komentarišući ovu temu Jovanov je rekao da ozbiljno treba da razmišljamo o mogućnosti da budemo uvučeni u rat.

- To je scenario koji se odvija pred našim očima i na koji je predsednik Vučić upozoravao - istakao je Jovanov i dodao da nekom odgovara da Srbija unutar sebe ima stvari kojima će se baviti, a da kada okrenemo glavu imamo proterivanje Srba sa Kosmeta.

Jovanov je rekao da je Srbija rekla da ćemo zaštiti svoj narod i da diverzija, ako postoji, neće proći.

- Zar nije Narodna stranka pokrenula prikupljanje potpisa za neki referendum - upitao je Jovanov.

Dačić je rekao da su Nemačka i Austrija progurale jednostranu nezavisnost Hrvatske i Slovenije i da smo na kraju svi ušli u vrtlog iz kojeg ni dan danas ne možemo da izađemo.

- Ovo nije ništa novo. Prizrenska liga je govorila o velikoj Albaniji i na Evroviziji su o tome govorili... Sad, zamislite da Srbi iz Republike Srpske tako nešto govore, bila bi to opšta osuda Srbije. Mi svaki dan živimo u problemu, da li će Kurti da napravi neki konflikt - ocenio je Dačić i dodao da smo došli do toga da maske moraju da se skinu i da Kurti kaže da li će formirati ZSO.

Dačić kaže da sada Kurti razmišlja kako da uvede takozvane gradonačelnike u kabinete i dodao da su sutra razgovori u Briselu.

Janković je upitala zašto niko nije organizovao protest protiv nasilja nad Srbima na Kosmetu, na šta su gosti rekli kako to, kada za njih Kosovo nije deo Srbije.

Predlog broj 3 - Jeremić i Bajden

 

 

 

 

Jovanov je rekao da mi ne znamo od koga sve on dobija pare i šta za te pare isporučuje.

- Cela ta družina je vrlo zanimljiva. On je predsednik stranke, a sad smo lepo čuli sve o njemu. Znamo o kome i čemu se radi, a dve udarne pesnice su mu Aleksić koji je priznao da je oštetio budžet Trstenika - kazao je Jovanov i dodao da je teško slušati njih da pričaju o poštenju, a ne nasmejati se na to.

Dačić je rekao da mi nismo dobili sve informacije, ali da se iz prikazanog vidi da je to daleko odmaklo i da je to ozbiljan problem.

- Pošto je spomenut Bajden, to će sigurno biti na dnevnom redu. To je veoma loše za nas kao državu - ocenio je Dačić i dodao da će se i naši državni organi baviti time.

Jovanov je podsetio da je Jeremić svedočio u slučaju Patrika Hoa.

Janković je istakla značaj borbe protiv nasilja i da je jako važno da je država donela mere i da smo svi pozvani da se mobilišemo i uradimo lične mere.

Glasanje

U emisiju su se uključili i gledaoci, a jedna gledateljka je glasala za predlog broj 1.

Druga gledateljka je glasala za predlog broj 1.

Predlog koji je imao najviše glasova je pod brojem 1 - Protiv nasilja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lazni Bot

pre 11 meseci

Valjda utisak nedelje kakva objava nismo rvati

zoran

pre 11 meseci

... papagaji ... đubrad ... prevaranti ... grobari Srbije

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17