• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.05.2023

13:07

HVALA NA DOSLEDNOM I PRINCIPIJELNOM STAVU KIPRA O NEPRIZNAVANJU  TZV. KOSOVA! Šef diplomatije Ivica Dačić primio danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Kipar

Tanjug

Politika

HVALA NA DOSLEDNOM I PRINCIPIJELNOM STAVU KIPRA O NEPRIZNAVANJU TZV. KOSOVA! Šef diplomatije Ivica Dačić primio danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Kipar

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Kipar Demetriosa Teofilaktua, koji uskoro završava svoju dužnost u Republici Srbiji i tom prilikom mu zahvalio za kontinuiranu podršku Republike Kipar suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije, odnosno dosledan i principijelan stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova.

Istovremeno, Dačić je izrazio nadu da će Kipar taj stav i zadržati, kako bilateralno, tako i u međunarodnim organizacijama, navodi se u saopštenju Ministartva spoljnih poslova.

Dačić je izrazio zahvalnost ambasadoru Teofilaktuu na ličnom doprinosu intenziviranju političkog dijaloga i saradnje između Srbije i Kipra, s obzirom da su tokom njegovog mandata realizovani značajni kontakti visokih zvaničnika dve države, a ukupna saradnja podignuta na još viši nivo.

U razgovoru je konstatovano da su odnosi između dve zemlje sadržajni, kvalitetni i u stalnom usponu, te je potvrđena obostrana spremnost za dalje jačanje međusobnog dijaloga, razmenu poseta na svim nivoima i dalje intenzivno povezivanje dveju zemalja kroz unapređenje saradnje u velikom broju oblasti, posebno na ekonomskom planu.  

Šef srpske diplomatije poželeo je ambasadoru mnogo uspeha na profesionalnom i ličnom planu, rekavši da uvek može da računa na prijateljstvo Srbije i srpskog naroda.

Ambasador Teofilaktu je ocenio da poseban kvalitet odnosima Srbije i Kipra daje činjenica da su Srbi i Kiprani uvek bili zajedno i podržavali jedni druge i u dobrim i u lošim vremenima.

Naveo je da iz Srbije nosi veoma lepe uspomene, izrazivši zahvalnost na izuzetnom razumevanju i saradnji državnom rukovodstvu, predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova i drugih državnih institucija Srbije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija