• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug, Informer.rs

15.05.2023

17:12

Linta: Milan Martić i drugi haški osuđenici bi trebalo da izdržavaju kaznu u Srbiji

Tanjug

Politika

Linta: Milan Martić i drugi haški osuđenici bi trebalo da izdržavaju kaznu u Srbiji

Podeli vest

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta apelovao je na Vladu Srbije da zvanično zahteva da nekadašnji predsednik Republike Srpske Krajine Milan Martić i drugi haški osuđenici kazne zatvora služe u Srbiji.

U saopštenju Saveza Srba navodi se da Martić izdržava kaznu zatvora u Estoniji u uslovima koji nisu humani, odnosno, koji nisu u skladu sa propisanim standardima Ujedinjenih nacija.

Kako se ističe, on je u posebno teškoj situaciji, jer ima šećernu bolest, a u zatvoru nema niti adekvatnu zdravstvenu zaštitu, niti ishranu.

Takođe, Martić je prinuđen da sam plaća troškove telefona i posete članova porodice, navodi se u saopštenju.

Savez Srba podseća da se Martić dobrovoljno predao Haškom tribunalu na današnji dan 2002. godine. Osuđen je na 35 godina zatvora i proglašen krivim za planski progon, ubistva i druga nehumana dela.

Linta je istakao da Vlada Srbije ima obavezu da sa Međunarodnim mehanizmom za krivične sporove, koji je nasledio Haški tribunal, razgovara i traži poboljšanje uslova u zatvoru za Milana Martića i druge haške osuđenike i materijalno pomogne njihovim porodicama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija