• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs, Kurir

17.05.2023

16:26

ŽUT U LICU, NOGE MU OD KOLENA CRNE! Vapaj supruge uhapšenog Trajkovića: Ne daju mu da prima terapiju!

Kosovo online

Politika

ŽUT U LICU, NOGE MU OD KOLENA CRNE! Vapaj supruge uhapšenog Trajkovića: Ne daju mu da prima terapiju!

Podeli vest

Zdravstveno stanje Slađana Trajkovića, bivšeg policajca uhapšenog sredinom decembra prošle godine na severu KiM, sve je gore i porodica bukvalno strepi od onog najgoreg, kaže njegova supruga Suzana Trajković.

Kako ističe, Slađanovo stanje nikada nije bilo gore, što ne čudi imajući u vidu, kako naglašava, da puna 24 dana ne dobija potrebne lekove.

Zagnojene rane

- Baš smo jutros bili u poseti i on nikada nije gore izgledao! Sav je žut u licu, ne može da hoda, a noge su mu od kolena naniže bukvalno crne. Slađan je smršao čitavih 20 kilograma i ima otvorene i zagnojene rane po nogama jer mu ne daju da prima neophodnu terapiju - kroz suze priča njegova supruga.

Ona kaže da su mu juče odneli lekove u zatvor, ali da oni, po svemu sudeći, ni ovog puta neće stići do njega.

- Pitanje je da li će da mu daju lekove... On je pisao i upravniku zatvora, ali kazali su mu da ne mogu oni da odlučuju o tome jer nemaju nadležnost, već da pišemo ministarstvu zdravlja Kosova. Bukvalno je njihova volja da li će da mu odobre da pije terapiju ili da mu pošalju lekara. Pa to je strašno! Toga nigde u svetu nema! Daj bože samo da nije dobio gangrenu, jer su mu tu ranu na nozi, koja je zagnojila, samo jednom previli za mesec dana, i to kada je bila najavljena poseta Euleksa - kaže Suzana.

Foto: A.Grbović

Sve uzalud

Napominje ni da advokat ne može ništa više po tom pitanju da učini, kao i da već šest meseci Slađanov advokat ne može da učestvuje ni u istražnim radnjama, iako je tražio to.

- Sudija ispituje svedoke van sudnice, bez prisustva Slađanovog advokata. Pa to nigde nema. Mi smo povodom svih ovih nedela pisali i obraćali se Unmiku i Euleksu, udruženjima za ljudska prava, čak sam uspela i do Miroslava Lajčaka da dođem, da me kratko primi kada je poslednji put bio na Kosovu, ali sve je uzalud - zavapila je ona.

Podsetimo, Slađan Trajković je uhapšen 15. decembra u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici. On se tereti za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ratko

pre 11 meseci

e moj Vucicu pizdo jedna kukavicka ned daj boze da me ti branis pa da smo imali takva smrdljiva mala muda na kosarama nikad ne bi onu gamad smrvili .... dok je tebe i onih zutih izdajnika nama ce srbe da ubijaju na KOsovu i Metohiji ,a vi iz Informera ga samo branite ....... nadam se da ce vama injemu u kuci biti tako ..... sto bvam od srca zelim .... i vama i zutoj stoki......

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija