• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

19.05.2023

16:59

Nebojša Bakarec: Sukobi i svađe u opoziciji, u Skupštini Srbije!

tanjug/Nikola Anđić

Politika

Nebojša Bakarec: Sukobi i svađe u opoziciji, u Skupštini Srbije!

Podeli vest

Sednica Skupštine je počela u četvrtak 18.5.2023, i održavaće se, očigledno narednih nedelja. Opozicija je tražila da se razdvoje sve četiri tačke dnevnog reda, i da se o svakoj raspravlja odvojeno. Vlast je uvažila taj predlog. Opozicija je tražila da se ne radi duže od 18 časova. Vlast je uvažila taj predlog. Opozicija je tražila Izveštaj Vlade o bezbednosnoj situaciji u Srbiji. Vlast je uvažila taj predlog. Opozicija je tražila Izveštaj REM o programima televizija. Vlast je uvažila taj predlog. Opozicija je tražila da se formira Anketni odbor, koji će se baviti pitanjima okolnosti i odgovornosti za tragične događaje, i merama koje treba preduzeti. Vlast je uvažila taj predlog. Opozicija je tražila da se u dnevni red uvrsti i njihov predlog za smenu ministra unutrašnjih poslova. Vlast je tu tačku uvrstila u dnevni red, a nije morala!

Već na početku sednice, koju je tražila i opozicija, gde su uvaženi svi njihovi zahtevi, ispostavilo se da je opozicija obolela od sindroma „besnog deteta“. To je onaj slučaj, kada razmaženo dete urla i traži zvečku. Roditelji mu daju zvečku, a onda dete besno, baci zvečku i traži nešto drugo. Tako i opozicija. Predstavnici opozicije Miroslav Aleksić, Marinika Tepić, Ćuta Jovanović, Srđan Milivojević i Boško Obradović, su odmah na početku sednice iskazali svoje nezadovoljstvo dnevnim redom (koji su ultimativno tražili), budućim tokom i tempom – dužinom trajanja sednice (koji su ultimativno odredili – navodno, vlast namerava da razvodni temu višenedeljnim zasedanjem). Da podsetim, opozicija je ultimativno tražila da se tačke razdvoje, tj. da sednica traje nedeljama, i da se radi samo do 18 časova. Sada im to ne odgovara. Lideri opozicije su već u petak 19.5.2023. podneli nove zahteve u Skupštini. Sindrom besnog deteta!

Predsednik Narodne skupštine Srbije Vladimir Orlić, 18.5.2023. skrenuo je pažnju, na neprimereno ponašanje pojedinih opozicionih poslanika: "Vi, Lazoviću, niste glasali za sopstveni predlog. Šefovi opozicionih grupa, niste se udostojili da glasate za sopstveni dnevni red koji ste vi predložili". O čemu se radi? Na početku sednice Skupštine, na glasanju o dnevnom redu koji je predložila opozicija, ispostavilo se da opozicija nije glasala za dnevni red koji je tražila i dobila. Skandalozno! Navedeni poslanik Radomir Lazović nije glasao za Anketni odbor, a taj predlog tačke dnevnog reda je on sam predliožio, potpisao i podneo na pisarnicu. Još gore, nijedan šef opozicionog poslaničkog kluba nije glasao za dnevni red koji je tražio, i dobio. Da podsetim, šefovi opozicionih poslaničkih klubova su 12.5.2023. tražili dnevni red, za koji nisu glasali 18.5.2023. Neverovatno! Eto, toliko je opoziciju briga za decu Srbije i njihove vajne opozicione zahteve koje su izneli na političkim protestima "protiv nasilja". Šef poslaničke grupe SNS, Milenko Jovanov, kaže o skupštinskoj sednici:"Ova sednica je pokazala da jedan deo političke scene, oličen u opozicionim strankama, ovo doživljava kao politički performans i kao priliku da zabeleži nekakav politički poen. Oni su tražili ovu sednicu i insistirali na njoj, međutim, pokazali su da niti su prikupili dovoljan broj poslanika, niti su svi njihovi poslanici glasali za dnevni red. Niti jedan šef grupe opozicionih stranaka nije glasao za dnevni red. To pokazuje koliko su ozbiljni i koliko im je stalo da razgovaraju na ovu temu".

Osim što je razmažena i obesna, opozicija je i posvađana i razjedinjena. Evo dokaza! Besmisao posvađane i razjedinjene opozicije se nastavio i 19.5.2023. Predstavnici opozicije su se danas sastali u Skupštini. DS i stranka „Zajedno“ su predložili da opozicija napusti sednicu Skupštine. Posle kraće rasprave, ostali su to kategorički odbili. Pale su teške reči i uvrede. Predstavnici opozicije su se posvađali i juče na kolegijumu, pred svima. Poslanici DS i dela stranke „Zajedno“ su u podne 19.5.2023. saopštili da napuštaju sednicu Skupštine. Zoran Lutovac (DS) je saopštio: „Mi ne želimo više da učestvujemo u tome, mi ćemo napustiti zasedanje. Mi tražimo da se ispune zahtevi a ne da se zamajava javnost i poslanici u parlamentu. Oni ovu sednicu žele da iskoriste za razvodnjavanje priče. Mi ne treba da glasamo o poverenju ministru Gašiću. Nikakvo glasanje“. Nebojša Zelenović, kopredsednik „Zajedno“ (bivši funkcioner DS) je rekao: „Ova sednica danas je samo simulacija debate. Na ovoj debati niko ništa ne sluša i ništa se neće uraditi na kraju“. Ostatak opozicije nije podržao ovu odluku DS i „Zajedno“ već je ostao na sednici Skupštine. Kuriozitet predstavlja činjenica da je deo stranke „Zajedno“, njen kopredsednik Ćuta Jovanović i dve njegove poslanice, odbio Zelenovićevu odluku, i ostao u sali. Dva kopredsednika stranke „Zajedno“ – jedan u klin, drugi u ploču. Posvađani, ne mogu da se dogovore da li ostaju na sedniici, ili je napuštaju. A koliko je ova odluka o napuštanju besmislena, pokazuje činjenica da su DS i stranka „Zajedno“ tražili ovakvu sednicu Skupštine i ovakav dnevni red. Kad su to dobili, kao malo dete, kada mu date zvečku, koju traži, baci zvečku i traži nešto drugo. Nama iz SNS, ovo predstavlja olakšanje, zbog toga što ćemo morati da se raspravljamo sa manje ludaka. Ova nesloga opozicije je dokaz koliko je opozicija slaba, i koliko su slabi njihovi protesti. Sve je laž u opoziciji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
srbosjek Eda Bakareca

pre 11 meseci

Kakva li su tvoja deca, kad si ti takav dupelizac i sluga Rošavog glavoseče? Ustašo, koliko je srpske dece u Osijeku, Tenju i okolini zaklao Edo Bakarec sa 106. brigadom? Ustaša se udružio sa kriminalcima protiv srpskog naroda...

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Sport

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu
Fudbal

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu

Drama na "Alijanc areni", Bajern umalo do preokreta, ali je Vinisijus Žunior doneo izjednačenje Realu! Fudbaleri Bajerna odigrali su nerešeno sa Real Madridom 2:2 (0:1) u prvom meču polufinala Lige šampiona.

30.04.2024

22:52

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija