• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.05.2023

07:39

OBORITI VLAST ŠETNJOM ISTO JE KAO I OČEKIVATI DA HRAST PADNE KADA NA NJEGA SLETI BUMBAR! Rstić podržao predsednika Vučića

sns.org.rs

Politika

OBORITI VLAST ŠETNJOM ISTO JE KAO I OČEKIVATI DA HRAST PADNE KADA NA NJEGA SLETI BUMBAR! Rstić podržao predsednika Vučića

Podeli vest

Radoica Rstić, šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini grada Valjeva, pružio je punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i pozvao građane da u petak 26. maja dođu na veličanstveni patriotski skup, najveći u modernoj istoriji naše zemlje.
Saopštenje Rstića prenosimo u celosti:

"Svi opozicioni protesti karakteristični su po tome što razlaz uvek počinje rečima: "Ne razilazite se, ostajemo ovde do ispunjenja zahteva". Bio sam apsolutno u pravu kada sam iskazao rezervisanost prema cirkusu najavljenom za petak 19. maj. Za iole ozbiljniji atak na vlast neophodan je bolji ljudski materijal, bolje vođstvo i što je najvažnije, mora postojati jasna ideologija. Bez toga, sve se vrlo brzo pretvori u jeftini performans koji osim iracionalne ljubavi prema Ćuti, Zelenoviću, Milivojeviću ili nekoj apstraktnoj pravičnosti ništa konkretno ne nudi. Uveren sam da je dobar deo građana koji su prethodnih dvadeset godina šetali po raznim protestima za razne ciljeve, odmah znao kako će se prošlonedeljna snobovska žurka na Gazeli završiti. Čim su se među njih ušunjali "šampioni opozicije": Đilas, Savo Manojlović i ostali, fijasko je bio neminovan. "Đe god su oni bili, svud su poginuli".

Budući da su vođe tzv. protesta danima unazad skakale na kičmu Aleksandru Vučiću i pojedinim ministrima da preuzmu odgovornost za nedavne masakre u Srbiji, interesantno je videti kako će i na koji način oni sada preuzeti odgovornost za neuspele majske proteste. Da li će se možda povući sa mesta poslanika, opozicionara, "šampiona slobode i pravde"? Naravno da neće. Već sutra će ponovo organizovati neke nove neorganizovane i neuspešne proteste računajući na političku nezrelost i dečiju naivnost svojih pristalica. Lideri koje su beogradski šetači voljno ili nevoljno sebi natovarili na grbaču, očigledno nisu znali šta da rade sa masom od tek deset hiljada ljudi. U prazne pamflete i bezpojmovne parole kojima mašu, najmanje veruju upravo reciklirani politikanti nekadašnjeg DOS-ovog režima. Fraze koje osmišljavaju i štancuju po potrebi, namenjene su isključivo lobotomiranoj srbijanskoj manjini ubeđenoj, valjda, da svet oko sebe shvata neuporedivo bolje od većine svojih sunarodnika. Umišljenim srpskim robespjerima koji su odavno "na aparatima", potpuno je jasno da od smene vlasti nema ništa. Za njih su jalove svetkovine na ulicama prestonice samo još jedna nova prilika da se konačno ustoliče kao borci za nekakvu "kosmičku slobodu i pravdu"?! To što je "drugosrbijanska" intelektualna elita u međuvremenu poverovala da je "5. oktobar" zaista bio nekakvo buđenje naroda, a ne instalirana politička agenda Zapada u koju je upumpano par stotina miliona evra, problem je njihovog lakovernog biračkog tela. Oboriti vlast šetnjom isto je kao i očekivati da hrast padne kada na njega sleti bumbar. Zato i pozivam sve slobodnomisleće građane Valjeva da se priključe našoj zajedničkoj politici jedinstva, politici borbe za bolje sutra, za jaču, lepšu i prosperitetnu Srbiju. Pođimo zajedno na veličanstveni patriotski skup, najveći skup u modernoj istoriji Srbije koji će biti održan u petak 26. maja ispred Narodne skupštine. Dajmo čvrstu i bezrezervnu podršku jedinom pravom političkom vizionaru i državniku na prostoru Zapadnog Balkana, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću".




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pera

pre 11 meseci

Samo na izbore i ko pobedi i napravi vecinu moze da vlada,drugacije nikako.

Mila

pre 11 meseci

Naravno narod je izabrao vlast na izborima i uvek ce tako i biti

Ana

pre 11 meseci

Vlast može da se promeni samo na poštenim i fer izborima ukoliko je opozicija za iste spremna.

Bobi

pre 11 meseci

Svaka podrška Vučiću je zaslužena, dokazao je da je odličan državnik koji voli svoju zemlju i svoj narod.

Filip

pre 11 meseci

Opozicija neće izbore jer nema podršku naroda. Zato ona hoće nasilnim putem da uzme vlast u zemlji.

Ana

pre 11 meseci

Rstic je pravi Valjevac, koji je imao potrebu javno da podrži Vučiću u ovom veoma važnom istorijskom trenutku za sve nas.

Maja

pre 11 meseci

Opozicija je smesna ako misli da ce sa par setnji oboriti vlast.Vucic ima veliku podrsku naroda koji ga voli i postuje i koji je doci na miting nade

Suza

pre 11 meseci

Svidja mi se poredjenje gospodina...svaka cast za kulturmo spustanje opozicije

Ana

pre 11 meseci

Opozicija samo misli da dodje do fotelja,vlasti, nebitan je nacin

Dragan

pre 11 meseci

Svaka cast coveku na komentaru, vrlo kulturno i koncizno

sasa

pre 11 meseci

U petak ce se videti snaga i jedinstvo srpskog naroda, videce se zapravo da je narod taj koji istinski podrzava Vucica.

Darko

pre 11 meseci

Opozicija koristi tudju nesrecu zarad pokusaja da dodje na vlast

Milosav

pre 11 meseci

Vučić je taj koji je podigao Srbiju na noge i zahvaljujući njemu Srbija ide ponosno napred.

Zeljko

pre 11 meseci

Opozicija je svesna da gubi i ono malo podrške biračkog tela, pa zato pokušava da izazivanjem haosa i nasilja na srpskim ulicama uzurpira vlast.

sasa

pre 11 meseci

Ljige i lesinari iz opozicije su jaki samo na recima i nista vise od toga!

Marko

pre 11 meseci

Setnja protiv nasilja je na zalost politizovana od strane opozicije, boli njih briga za tragediju u Srbiji

Tina

pre 11 meseci

Svako realan i iskren će podržati predsednika.

stefan

pre 11 meseci

Uzalud je opoziciji sve ovo sto radi, jer narod dobro zna ko radi i ko se bori za interese cele zemlje!

Vera

pre 11 meseci

Jasno je da opozicija ne moz na regularan nacin da se domogne vlasti pa pokusavaju na bedan nacin da to ucine

Maja

pre 11 meseci

Krenuli su opozicioni protesti da bi se završili prolivanjem krvi na ulicama, shvatili odavno da na izborima ne mogu da dobiju vlast.

Rade

pre 11 meseci

Politizovati tragediju koja se desila u srbiji je za svaku osudu

Patak

pre 11 meseci

Opozicija ne moze ili ne zeli da shvati da se na ulici ne glasa, a pre ce biti ovo drugo!

Branka

pre 11 meseci

Opozicija vise ne preza od nicega, cilj je fotelja i samo fotelja

Jovan

pre 11 meseci

Pa bukvalno isto, izadjite na glasanje i izglasajte onog koga zelite.

Pavlovic

pre 11 meseci

Snaga i moc, videce se koliko je srpski narod ujedinjen u petak, to ce se manifestovati na delu bezrezervnom podrskom Vucicu...

Nikola

pre 11 meseci

Jeste, opozicija ne želi izbore. Oni jedino što znaju je put nasilja, nemorala, i lopovluka. Nasilnim putem žele da dodju do fotelja pošto znaju da ih narod neće. Dotakli su dno dna.

Nedic

pre 11 meseci

Vučić će 26 maja videti koliko je gradjana uz njega.

Zvoncica

pre 11 meseci

Cilj opozicije je da se nasiljem i protestima docepa vlasti i fotelje

Mira

pre 11 meseci

Svi treba da damo podršku Vučiću i da pokažemo jedinstvo 26.5. na skupu u Beogradu.

Sanja

pre 11 meseci

Jasno je kao dan da opozicija ne želi izbore već da na drugi način pokuša da dođe na vlast, a izgleda su smetnuli sa uma da se vlast bira jedino na izborima a ne preko ulice.

Vera

pre 11 meseci

Видеће се шта је скуп у петак и колику подршку има Вучић. А господа из опозиције ће добити изборе, па нека покажу шта могу, није ово Дивљи запад.

Ceca

pre 11 meseci

Naravno da opozicija neće izbore jer nema podršku naroda. Zato ona hoće nasilnim putem da uzme vlast u zemlji.

Ivana

pre 11 meseci

Naravno da opozicija ne zeli izbore kad zna da ni cenzus ne moze da predje.

stevica

pre 11 meseci

Samo jaka i snazna Srbija kakva je danas moze napred, u bolju i lepsu buducnost, bolje sutra pre svega.-

Maja

pre 11 meseci

Izgleda da je cilj opoziciji da ih neko postavi na vlast! Nismo mi banana država da neko nekoga negde postavlja! Srbija je ozbiljna i uređena država gde se na vlast dolazi samo izborima.

Nikola

pre 11 meseci

Za opoziciju su izbori najgora moguca opcija obzirom da unapred znaju da su pukli i da nemaju stvarnu podrsku gradjana.

Ana

pre 11 meseci

Opozicija da prizna krivici u, nikada. To obraza nema

Sanja

pre 11 meseci

Pa naravno da nije cilj izbori svesni su da ne mogu ni do cenzusa dostići.

Macka

pre 11 meseci

Narod je uz Vucica i ovu vlast, a to ce se najbolje videti u petak na velikom skupu ispred platoa Narodne skupstine!

Tanja

pre 11 meseci

Naravno da se vlast ne može srušiti onako kako su opozicionari zamislili, na silu i mimo volje naroda. Tako da džaba blokiraju ulice. Izbori će odlučiti sve!

Ana

pre 11 meseci

Zna se kako i gde se bira vlast, izbori su jedini legitimni način. Samo i opozicija je svesna da tamo nema šta da traži!

Miloš

pre 11 meseci

Pa njima sem te šetnje ništa drugo i ne preostaje, jer na taj način hrane svoj ego zbog nemogućnosti da nešto ozbiljnije urade na izborima

Rasta

pre 11 meseci

O ovoj vlasti govore rezultati koji su nepobitni i koje niko ne moze osporiti.

Plavooki

pre 11 meseci

Petak je dan kada ce se videti koliko narod istinski ceni i podrzava Vucica...Puna podrska.

Ana

pre 11 meseci

Građani Srbije će podržati Predsednika na predstojećem skupu, jer je on to zaista i zaslužio!

Danka

pre 11 meseci

Apsolutno se slažem sa Ristićem! Podrška predsedniku Vučiću i od mene!

Cuperak

pre 11 meseci

Jos 2 dana do velikog skupa koji ce ujediniti Srbiju u borbi za napredak i bolju buducnost..Puna podrska.

Rosa

pre 11 meseci

Drzava se brani srcem i posvecenim radom i trudom sto je Vucic do sada i pokazao i poveo nas putem uspeha. Zato se svi okupljamo 26.maja prvenstveno zbog nase Srbije i nase dece.

Saška

pre 11 meseci

Srbija do predsednika Vučića nije imala boljeg predsednika i uticajnijeg! Postigao je mnogo toga za Srbiju i svoj narod je obezbedio i dao im sigurnost za šta se i dalje bori! Bravo za njega po ko zna koji put!

Ana

pre 11 meseci

Gosn. Radojica je upravo sve lepo objasnio i slikovito opisao, za pametnog dovoljno!

Ena

pre 11 meseci

Vučić se iskreno bori za bolju budućnost Srbije! Građani su to prepoznali i zato će ga podržati na predstojećem skupu!

Nataša

pre 11 meseci

Na vlast se ne dolazi divljanjem i protestima već putem izbora,a za to treba imati šta ponuditi narodu da bi glasali.

Vanesa

pre 11 meseci

Skup nade ce biti skup svih gradjana koji su svesni koliki je napredak Srbije ostvaren i onih gradjana koji imaju nadu da ce Srbija i dalje napredovati.

Nataša

pre 11 meseci

Jedini legitiman način dolaska na vlast su izbori.

Slavka

pre 11 meseci

Pokazacemo 26.maja svima kako srpski narod moze da bude ujedinjen.

Jela

pre 11 meseci

Skup koji je planiran za 26. pokazuje jaku, ujedinjenu i pristojnu Srbiju,

Zoran

pre 11 meseci

Svi treba da dodju u petak da podrže Vučića, jedini on se bori za ovu zemlju i ovaj narod.

Marta

pre 11 meseci

Opozicija i ovi bez mozga što idu protiv predsednika rade uvek protiv Srbije i interesa naroda! Napadaju na vlast koja im je sve obezbedila! Još samo 2 dana do najvećeg skupa u istoriji Srbije!

Dragana

pre 11 meseci

Vlast se ne ruši na ulici već se doboja na izborima.

Tasa

pre 11 meseci

Jedini način je da se dodje do vlasti su legitimni izbori

Jela

pre 11 meseci

Skup 26.maja je poziv za sve ljude koji žele da podrže uspešnu,jaku,slobodnu Srbiju.

Vera

pre 11 meseci

Neozbiljnost opozicije vidi se po ovim protestima koji su smešni.

Marina

pre 11 meseci

Опозиција шетњом неће ништа постићи јер су грађани ти који бирају Вучића да буде на власти.

Tasa

pre 11 meseci

Rstić je u pravu, da li hrast može da pomeri bumbar kada sleti na njega. Tako je i sa izborima.

Gaga

pre 11 meseci

Cela Srbija će 26 maja biti u Beogradu na Skupu nade.

Vera

pre 11 meseci

Snaga skupa videće se 26. maja, sve ostalo je samo pokušaj naspram toga.

Joka

pre 11 meseci

Uzaludni su pokusaji opozicije da naskode vlasti i Vucicu setnjama...ali bar su izasli na vazduh i gledaju sta je Vucic uradio.

Samotaki

pre 11 meseci

Opozicija to prizeljkuje jer na drugi nacin ne mogu da pobede Vucica

Tina

pre 11 meseci

Skup nade koji će ujediniti Srbiju i sve časne ljude koji su protiv nasilja.

Dragana

pre 11 meseci

Rstić je lepo objasnio opopzicione proteste. Ni jedan se nije slavno završio.

Vera

pre 11 meseci

Vlast se ne obara šetnjama i protestima, izbori su jedino merodavni.

Vasa

pre 11 meseci

Svi zajedno cemo pruziti podrsku Vucicu na skupu koji ce biti najveci skup u istoriji Srbije.

Dragana

pre 11 meseci

Svaki gradjanski protest su upropastili lideri opozicije tako što su se ušunjali kao miševi.

Tasa

pre 11 meseci

Opozicija nije izabrala pravi put da dodje do vlasti.

Tina

pre 11 meseci

Miting nade u Beogradu će biti največi do sada. Srbija ga željno očekuje.

Gaga

pre 11 meseci

Rstić je u pravu. Opozicija nema šanse da na ovaj način dobije vlast kao sto sad pokusavaju .

Brane

pre 11 meseci

Šetnja i kršenje zakona je njihovo lice i njihov krajnji domet koje će narod znati nagraditi na izborima od kojih oni beže jer su svesni da su još mnogo mali.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija