• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.05.2023

10:25

Vesić: Radovi na izgradnji auto-puta Ruma - Šabac se odvijaju prema planiranoj dinamici

Informer

Politika

Vesić: Radovi na izgradnji auto-puta Ruma - Šabac se odvijaju prema planiranoj dinamici

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić objavio je na Fesjbuk profilu da se radovi na izgradnji auto-puta Ruma - Šabac odvijaju prema planiranoj dinamici

- Radovi na izgradnji auto-puta Ruma - Šabac, dužine 21 km, odvijaju se prema planiranoj dinamici.

Deonica auto-puta počinje od buduće naplatne stanice kod nove petlje Ruma, i završava se kod buduće naplatne stanice Klenak, odakle počinje mostovska konstrukcija dužine 1300 metara koja vodi na novi most preko reke Save, dužine 1200 m.

Na trasi auto-puta imamo trinaest mostova i petlju Ruma sa svoja četiri mosta. U obuhvatu ovih radova je izgradnja uklapanja u saobraćajnicu koja dolazi iz Rume, tj. deonice Fruškogorskog koridora. Ključni radovi su radovi na izgradnji petlje Ruma tip “detelina" i prilaznoj mostovskoj konstrukciju ka novom mostu preko reke Save.

Trenutno se izvode radove na preostalim nasipima za trup saobraćajnice, asfaltni radovi i preostali radovi na mostovima.

Već je urađeno oko 16 km auto-puta izvedenih u dva sloja asfalta od planiranih tri sloja, a juče je asfaltirano još oko jedan km u dva sloja jedne strane auto-puta. Danas će se, ako padavine to dozvole, raditi druga strana te deonice auto-puta - napisao je Vesić na Fejsbuku.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesić: Velike investicije u niški aerodrom
Politika

Vesić: Velike investicije u niški aerodrom

U novu terminalnu zgradu na niškom aerodromu, čija je izgradnja u toku, biće uloženo ukupno 11 miliona evra, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da su dobijene građevinske dozvole za novi kontrolni toranj na tom aerodromu, kao i za rekonstrukciju piste.

25.05.2023

17:50

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17