• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/ "Kosovo onlajn"

01.06.2023

11:26

OČEKUJEM DA MEĐUNARODNA ZAJEDNICA URAZUMI KURTIJA! Bivši gradonačelnik Leposavića izrazio nadu da će Zapad adekvatno reagovati

prinstscreen/"Kosovo onlajn"

Politika

OČEKUJEM DA MEĐUNARODNA ZAJEDNICA URAZUMI KURTIJA! Bivši gradonačelnik Leposavića izrazio nadu da će Zapad adekvatno reagovati

Podeli vest

Bivši gradonačelnik Leposavića Zoran Todić rekao je da je zgrada Opštine okupirana, i da očekuju da međunarodna zajednica izvrši pritisak i urazumi tzv. kosovskog premijera Aljbina Kurtija.

Todić je naveo da se zahtevi Srba ovoga puta podudaraju sa izjavama ambasodora SAD na Kosovu Džefrija Hovenijera, i zahtevima članica zemalja Kvinte.

- Na silu ne može ništa, oni mogu da nastave da primenjuju silu, ali ne mogu da nam uzmu dušu. Hetemi ne može da zastupa interese srpskog naroda. Najbolje što može da uradi za ovaj narod je da napusti zgradu i vrati se u mesto gde je i preuzeo mandat - poručio je Todić.

On je ponovio da će Srbi iz te opštine biti istrajni u svojim zahtevima, kako bi se vratili na svoja radna mesta.

- Jedinu komunikaciju imamo sa pripadnicima Kfora, oni razgovaraju sa Hetemijem i njegovim saradnicima koji su od ponedeljka u zgradi Opštine, isto toliko i stanovnici Leposavića na miran način protestuju, izražavaju svoje nezadovoljstvo i čekaju da se ispune njihovi zahtevi - rekao je Todić.

Dodao je da Srbi traže da novoizabrani gradonačelnik Leposavića Ljuljzim Hetemi svoju dužnost obavlja iz sela Šaljska Bistrica, gde je i položio zakletvu.

Todić je poručio da je život u Leposaviću stao.

- U ovim uslovima naša deca ne mogu da pohađaju nastavu, ne idu u školu. Situacija je teška. Srpski narod u protekle 24 godine proživljava i suočava se sa različitim poteškoćama koje dolaze iz Prištine, ali u poslednje dve godine pritisak je svakodnevni - naveo je Todić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija