• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.06.2023

15:13

POKLAPANJE ESKALACIJE NA KOSOVU OČIGLEDAN PRITISAK ZAPADA! Bocan-Harčenko: Cilj ili zadatak im je promena politike Srbije

Tanjug

Politika

POKLAPANJE ESKALACIJE NA KOSOVU OČIGLEDAN PRITISAK ZAPADA! Bocan-Harčenko: Cilj ili zadatak im je promena politike Srbije

Podeli vest

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu sa protestima u Beogradu "očigledan pritisak" na srpsko rukovodstvo i da je "cilj Zapada promena politike Srbije".

Bocan-Harčenko je rekao da su "i režim u Prištini i kijevski režim u Ukrajini, marionete, kao i da su za Zapad instrument za sprovođenje politike".

- Sada je interesantan momenat da se situacija analizira, a to je upravo što se poklapa trenutak eskalacije na Kosovu sa protestima u Beogradu. Sve se dešava u nekoliko dana i možemo samo da zaključimo da je to očigledan pritisak na rukovodstvo Srbije, predsednika Vučića i Vladu na svim frontovima. Prvi front je Kosovo, drugi Beograd, ili obrnuto - rekao je ruski ambasador u intervjuu za RT Balkan. 

- Cilj ili zadatak Zapada je promena politike Srbije, Zapadu su krajnje neophodne dve stvari, priznanje ili podrška Srbije antiruskim sankcijama i naravno priznanje Kosova - dodao je ambasador.

Prema njegovim rečima, "i jedno i drugo ima za Zapad širok i suštinski karakter ili značenje, možemo reći geopolitičko, zato što Zapad ne može da prizna i da se pomiri s tim da Srbija svojom pozicijom protiv antiruskih sankcija, ne dozvoljava da se završi formiranje antiruske barijere u istočnoj Evropi".

Bocan-Haračenko je rekao da "Zapad hoće priznanje Kosova kao opravdanje svoje agresije, svojih poteza, u vreme konflikta na Kosovu, i uopšte u bivšoj Jugoslaviji".

Komentarišući situaciju da Priština po prvi put trpi neke sankcije zbog svojih poteza, Bocan-Harčenko naglašava da je to licemerje i farisejstvo.

- To da tako otvoreno i očigledno bilo koji potezi Prištine ostaju nekažnjeni, svima je jasno i to je za Zapad ranjivo mesto, i za Brisel i Vašington", rekao je ambasador i dodao da je "situacija neučestvovanja Srba na izborima i u organima vlasti povezana sa tim što Srbe obmanjuju i kategorički odbijaju da formiraju ZSO, što bi rešilo sve ove probleme - zaključuje Bocan-Harčenko.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Oči

pre 10 meseci

Uočio je očigledno .Srbi imaju realne zahteve jer je sve sto je Kurtijeva politika uradila nelegitimno ,nedemokratski i protiv Srba. Nadamo se da ce Vučić svojom politikom promovisanja srpskih interesa a ne prozapadnih uspeti da na KiM zavlada mir i sloboda i da ne dozvoli prelaznu vladu vec izbore gradjana .

Andrijana

pre 10 meseci

Nece Vucic pustiti nikoga da slabi nasu zemlju.

Nikolina

pre 10 meseci

Ne Ruski čoveče. To je sve zbog tvoje Rusije. Slušajući tvog Putina Srbija zaostala u životnom vremenu. I ostavi Srbiju jednom na miru i ti i tvoja Rusija.

Jovan

pre 10 meseci

Rusi su uvek bili u predsenika Vučića više nego uz bilo kog drugog predsednika!

Hana

pre 10 meseci

U srbiji se narod pita kojim će putem zemlja da ide i ko će da bude na vlasti.

Desanka

pre 10 meseci

Vucic nekada i nikome neće dozvoliti da unisti našu zemlju

Mici

pre 10 meseci

Zapada igra dvostruku igru. Od eskalacije na KIM, do protesta takozvane opozicije kojom diriguju.

Sloba

pre 10 meseci

Zapadu smeta što je naša država jaka i zato žele da oslabe Vučićevu poziciju, jer znaju da je on nosilac snažne i samostalne Srbije.

Ena

pre 10 meseci

Mnogo neprijatelja Srbije se ujedinilo u borbi protiv Vučića.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija