• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.06.2023

16:50

PRIŠTINA ZABRANILA ULAZ ROBE IZ CENTRALNE SRBIJE!

Politika

PRIŠTINA ZABRANILA ULAZ ROBE IZ CENTRALNE SRBIJE!

Podeli vest

Prištinske vlasti odlučile su da robi iz Srbije neće biti dozvoljen ulazak na tzv. Kosovo, javlja prištinska KOHA.

Ova odluka usledila je nakon što su danas prema navodima srpske policije na teritoriji centralne Srbija uhapšena trojica pripadnika specijalnih jedinica tzv. kosovske policije.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da su uhapšeni duboko u centralnoj Srbiji, te da su teroristi bili naoružani dugim cevima i imali kod sebe mape i GPS uređaje i da će istraga utvrditi šta im je bio krajnji cilj. Petković je dodao da je Srbija spremna da se tim povodom otvori međunarodna istraga i da se koriste satelitski snimci.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Olja

pre 10 meseci

Ovo je skandalozna odluka Prištine, za svaku osudu.

Gosha068

pre 10 meseci

MA AJDE,BRE,BRE ? SVE JE OVO ACA SRBIN ODRADIO,SVE JE OVO PLANSKI !! VELEIZDAJNIK CE USKORO U ZABELU !! POZZZ

Rada

pre 10 meseci

Da nema srpskog naroda dole, ne bi ni dobili srpsku robu sve da je zlatom placaju. Banda!

Ana

pre 10 meseci

Pristina samo pogorsava i onako vec napetu situaciju

Maja

pre 10 meseci

Umesto smirivanja celokupne situacije i tenzija za koje se Srbija konstantno zalaze,Pristina stalno podpiruje vatru i provocira! Sramno!

Slađana

pre 10 meseci

Odluka prištinskih vlasti da zabrane ulazak robe iz centralne Srbije na tzv. Kosovo predstavlja još jedan u nizu poteza usmerenih protiv srpskog naroda. Takva restriktivna politika samo dodatno pogoršava već tešku ekonomsku situaciju i nanosi štetu svim građanima na tzv Kosovu, bez obzira na nacionalnu pripadnost.

Nemanja

pre 10 meseci

Zabrana ulaska robe iz Srbije na tzv Kosovo, doneta od strane prištinskih vlasti, jasan je pokazatelj njihove nevoljnosti za izgradnju normalnih i održivih odnosa sa Srbijom. Ovakva diskriminatorska politika samo produbljuje podele i otežava svakodnevni život građana na teritoriji lažne države Kosovo, šireći nepravdu i nepoverenje među etničkim zajednicama.

Jasminka

pre 10 meseci

Prištinske vlasti su novom odlukom o zabrani ulaska robe iz centralne Srbije na tzv Kosovo pokazale svoju nepoštovanje prema ekonomskim,trgovinskim i svim drugim principima. Umesto da promovišu slobodnu razmenu dobara, oni biraju da sprovode restriktivne mere koje štete privredi i uskraćuju građanima pristup osnovnim životnim potrepštinama. Ovakvo ponašanje samo produbljuje već postojeće tenzije i sprečava normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine.

Jovica

pre 10 meseci

Ovakva restriktivna politika Prištine donosi više štete lokalnom stanovništvu nego što bilo kakvu korist donosi Kuriju. Odluka produbljujuje tenzije i održava neprijateljsku atmosferu Prištine prema Srbiji.

Radovan

pre 10 meseci

Zabrana uvoza robe iz centralne Srbije na tzv Kosovo, koju je nametnula prištinska vlast, predstavlja još jedan primer nerazumnog i štetnog ponašanja. Umesto da u Prištini podrže ekonomsku saradnju i otvorenost, oni biraju da narodu uskrate pristup vitalnim resursima i robnim zalihama. Na ovaj način ugrožavaju životni standard svih građana a ne samo Srba na Kosmetu, što im je na žalost i glavni cilj.

Tijana

pre 10 meseci

Restrikcije koje su prištinske vlasti nametnule uvozu robe iz centralne Srbije jasno pokazuju njihovu nespremnost za normalizaciju odnosa i izgradnju prosperitetne budućnosti za sve građane. Ovakva ograničenja samo produbljuju ekonomsku i političku krizu na KiM.

marko

pre 10 meseci

Priština je to već jednom uradila i obećala svima pa i zapadnim zemljama da neće to više nikad uraditi. Kurti pokazuje da je jedan običan lažovi licemer.

MikiLudi

pre 10 meseci

Hoćemo li sada preduzeti bar recipročnu meru? Mislim zabraniti da administrativnu liniju prelaze roba, vozila sa pogrešnim tablicama kao i građani Srbije albanskog porekla koji nemaju dokumenta Srbije? Ili će naša vlada i dalje da bude hezmuda kao i do sada što je bila!

Ana

pre 10 meseci

Jos jedna veoma bezobrazna i bezobzirna odluka Pristine

Rade

pre 10 meseci

Jeste posto su se najeli i napili sa Srpskih jasala

Tara

pre 10 meseci

Da je Srbija zabranila uvoz,to bi bio haos,ovako nikome nista

Maja

pre 10 meseci

Kurti uvek radi kako on hoce,veoma bezobzirno i bahato

Jana

pre 10 meseci

Ovim je Pristina presla sve granice normalnog,nece saradnju nikako

kica

pre 10 meseci

Ocigledno je da Pristina vec neko vreme zeli da izazove sukobe. Trazice oni srpsku robu u krarkom vremenskom periodu jer su na rubu egzistencije.

Ivana

pre 10 meseci

Strasno sta radi Kurti, ovo je maltretiranje Srba

Ivana

pre 10 meseci

Strasno sta radi Pristina, za svaku osudu, strasno

Cici

pre 10 meseci

Naša policija je uvek na sve spremna. Svaka čast našoj policiji!

Danica

pre 10 meseci

Da medjunarodna zajednica hitno reaguje i sankcionise ove jednostrane odluke

Iva

pre 10 meseci

Pristina uporno pokušava da unisti sve odnose sa Beogradom.

Sss

pre 10 meseci

Ionako su uglavnom vlasnici firmi - stranci...a nas narod jeftina radna snaga...tugo moja

Patriota

pre 10 meseci

Sad ce Vucic da pusti teroriste i poljubi Kurtija ako treba i u dupe samo da se ne zamera amerikancima.Oni blokiraju robu i istovremeno kupuju stanove kuce po Srbiji ,Beograd je pun .Setaju niko ih ne dira i svi sede i cute i niko nista u ovoj zemlji ne radi na tome da im jednom stanemo za vrat jednom za sva vremena!!!

Kosova

pre 10 meseci

EEE BANDO SRBIJANSKO MISLILISTE DA SMO MI BOSANCI MATER VAM JEBEM I VASU PRLAVU ROBU I SVE AJDE SAD DA VIDIMO KAKO CEMO SAMO GLEDAJTE KADA CEMO REDOM DA VAS JEBEMO MATER KAO STO JE OVAJ GOVNO LUNE JEBO MU MATER CELA GLAVA KRVAVI KO GOVNO JEBANA BANDO AJDE SAD PICKALIVAMATERINA VIDECETE VI KO SMO MI BANDO SRBIJANSKO POLAKO ALI SIGURNO SVET CE RAZUMET KOJA STE VI GODNA OD NARODA AJDE SAD DA VIDIMO CRKNITE PICKA LIVAM MATERINA SAMO POKUSAJTE DA PREDJETE KA GRANICNIM PRELAZIMA PA DA VIDMO JEBANO NACIJO

Ena

pre 10 meseci

Kurti svakog dana krši sporazume, a Evropa ga "mlako" opominje. Očigledno da niko sem Vučića ne želi mirno rešenje spora.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Sport

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu
Fudbal

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu

Drama na "Alijanc areni", Bajern umalo do preokreta, ali je Vinisijus Žunior doneo izjednačenje Realu! Fudbaleri Bajerna odigrali su nerešeno sa Real Madridom 2:2 (0:1) u prvom meču polufinala Lige šampiona.

30.04.2024

22:52

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija