• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.06.2023

22:34

PRAVO PRIJATELJSTVO SA LAŽNOM DRŽAVOM Marović i Kurti usaglasili strateške prioritete Crne Gore i tkz. Kosova

printscreen Twitter

Politika

PRAVO PRIJATELJSTVO SA LAŽNOM DRŽAVOM Marović i Kurti usaglasili strateške prioritete Crne Gore i tkz. Kosova

Podeli vest

Na sastanku potpredsednice Vlade i ministarke evropskih poslova Jovane Marović sa samoproglašenim premijerom Aljbinom Kurtijem, zaključeno je da su odnosi Crne Gore i tkz. Kosova prijateljski i bez otvorenih pitanja

Nastavak saradnje između Crne Gore i (tkz.) Kosova na svim poljima, a posebno u sferi ekonomije, je od krucijalnog značaja, imajući u vidu da su odnosi dve države već odlični i da se kontinuirano razvijaju i unapređuju, oceneno je na sastanku potpredsednice Vlade i ministarke evropskih poslova Jovane Marović sa samoproglašenim premijerom Aljbinom Kurtijem.

Kako je saopšteno iz Generalnog sekretarijata Vlade, Marović je istakla da je regionalna saradnja jedan od ključnih prioriteta Crne Gore, i da je shodno tome stabilnost regiona uslov daljeg razvoja, kako bi se doprinelo pozitivnom imidžu Zapadnog Balkana.

"Na sastanku je ukazano da dve države dele ista spoljniopolitička opredeljenja, ali i otvorenost za međusobnu saradnju i spremnost za zajedničke poduhvate i projekte kroz formate Berlinskog procesa, Zapadnobalkanske šestorke, kao i kroz niz drugih regionalnih inicijativa", navodi se u saopštenju.

Kurti je, kako se dodaje, rekao da (tzv.) Kosovo sa Crnom Gorom ima pozitivan spoljnotrgovinski balans i da je neophodno nastaviti osnaživanje ekonomske saradnje i investicija, što će se reflektovati kroz ekonomske benefite na obostrano zadovoljstvo

Zaključeno je da su odnosi Crne Gore i tkz. Kosova prijateljski, bez otvorenih pitanja i zasnovani na međusobnom poverenju, dobrosusedstvu i zajedničkoj evropskoj i evroatlanskoj perspektivi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija