• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/novosti

17.06.2023

23:39

OVU SU DARIJA I KRISTIJAN, BRUTALNO PRETUČNA SRPSKA DECA! Vozili su kvad kada su ih presreli specijalci ROSU, NISU IMALI MILOSTI!

privatna arhiva/novosti

Politika

OVU SU DARIJA I KRISTIJAN, BRUTALNO PRETUČNA SRPSKA DECA! Vozili su kvad kada su ih presreli specijalci ROSU, NISU IMALI MILOSTI!

Podeli vest

Kutrtijevi specijalci zaustavili su brata i sestru Kristijana R (15) i Dariju R.(17) dok su vozili kvad večeras u Žitkovcu kraj Zvečana Kada su ih zaustavili tražili su, od mladića da ukloni opremu sa sebe.

Dečak je rekao da je oprema po propisima, ali je jedan od specijalaca strgao sa njega opremu i počeo da ga udara.

Prestravljenu devojčicu drugi policajac je uhvatio za kosu i vukao je po zemlji. Zbog zadobijenih povreda brat i sestra su dovedeni u kliničko bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici gde je u toku dijagnostika njihovih povreda.

Inače, Žitkovac je čisto srpsko selo u opštini Zvečan.

Povodom napada na dvoje srpske reagovala je i Kancelarija za KiM iz koje ističu da su pripadnici  Kurtijeve policije ROSU večeras u Žitkovcu kraj Zvečana brutalno pretukli dvoje dece, Kristijana R. (15) i Dariju R. (17).

Foto: privatna arhiva/novosti

 

- Oni su ih prisilno zaustavili dok su vozili kvad, maltretirali ih, gurali, a potom i fizički na njih nasrnuli. Brat i sestra su sa modricama i hematomima u pratnji majke primljeni odmah u KBC Kosovska Mitrovica, na odeljenje hirurgije gde im se ukazuje sva neophodna pomoć i vrši kompletna dijagnostika, od ultrazvuka, rendgena, a zbog pretrpljenog stresa i šoka biće im na raspolaganju i svaka druga vrsta pomoći i podrške ističe se u saopštenju Kancelarije za KiM i dodaje da je sada jasno šta Kurtijeva specijalna policija radi u Zvečanu i uopšte na severu Kosova i Metohije.

Foto: privatna arhiva/novosti

 

- Oni nisu tu da bi navodno čuvali mir, nego da bi sejali strah među srpskim porodicama na Kosovu i Metohiji. Zastrašujuće je da se institucionalno i fizičko nasilje koje nad Srbima svakodnevno vrši Aljbin Kurti ponovo preliva na našu decu, koja takođe nisu pošteđena Kurtijevog terora. Očekujeno hitnu reakciju međunarodne zajednice i kažnjavanje počinilaca, jer dok Srbi nevini stradaju u Kurtijevim kazamatima, dotle ni za jedan napad na Srbe nema kaznjavanja počinilaca.

Jedno je izvesno - dok god je Kurtijeva policija na severu KiM, dotle neće biti ni mira ni bezbednosti za Srbe a stepen njihove ugroženosti mnogostruko se uvećava iz dana u dan-zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ratko

pre 10 meseci

e m,oj Vucicu nadam se da ces ti u svojoj porodici imati isto to pa cu da te pitam kako ces da reagujes , klosarcino jedna isti si kao i onaj zuti olos radis za naciste

Krivi

pre 10 meseci

Predsednik ima plan za Kosovo. To je uvek ponosno izjavljivao. Ipak je on glavni pregovarač. On sve zna. I iskustvo je na njegovoj strani. Ne znamo detalje tog plana, ali vidimo da na terenu, taj plan Šiptari "odlično" sprovode. Bravo za predsednika. Vrlo smo blizu konačnog rešenja statusa Kosova: "sve dajem za strane investicije".

Maxi

pre 10 meseci

Veleizdajnik Vucic,ostavio narod na nemilost bratu Kurtiju.

miro

pre 10 meseci

Ovakve i slične scene su na KiM uvek kad se pojavi onaj mafijaš i zlikovac sa okupirane ind.teritorije sa pudlicom (Lajčak) koja neprestano vrti repom i po potrebi i zalaje ali tiho.

Galvano

pre 10 meseci

Na nasu veliku zalost, postoji video sa kamer na slemu jednog od ROSU specijalaca gde se jasno vidi kako Kristijan (15) baca kamen u pravcu specijalaca i glasno im psuje majku ship...Posle se sve odvija brzinom specijaci ga skidaju sa quada, samaraju a bome i 2 udarca po ledjima, a onda jos i udarac nogom "u dupe" i naredba da se 'gubi". Darju su skinuli isto sa quada povukli je za kosu pa je pala i udarila rame o zemlju.... policajci su im celo vreme na srpskom i na albanskom psovali familiju. Onda su ih pustili da odu. Do incidenta ne bi ni doslo da maloletni Kristijan nije bacio kamen u voznji i vredjao policajce ( mada su oni pregrubo reagovali prema maloletnim licima) Video su prosledili predstavnicima KFORA tako da zato nema nikakve reakcije od strane predstavnika KFORA i Visokog predstavnika jer ovo racunaju kao nasu provokaciju!!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija