• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.07.2023

20:22

Opasno! Bećirović iz Srebrenice zapretio ratom protiv ‘Velike Srbije’!?!

printskrin Youtube

Politika

Opasno! Bećirović iz Srebrenice zapretio ratom protiv ‘Velike Srbije’!?!

Podeli vest

Bošnjački član Predsedništva BiH Denis Bećirović tvrdi da se u BiH nije dogodio građanski rat, već da je to bila agresija i međunarodni oružani sukob tokom kojeg je, kako je naveo, "počinjen genocid" nad Bošnjacima, te ponovio poziv na sankcionisanje onih koji to negiraju.

Bećirović je i današnju komemoraciju srebreničkim žrtvama iskoristio da ponovi poziv za sankcionisanje onih koji rade i govore na stvaranju "velike Srbije", ali i poziv "patriotskim snagama da se okupe pod zastavom BiH". 

- Zašto se ne sankcionišu oni koji negiraju genocide, zašto predstavnici međunarodne zajednice opet idu putem popuštanja politikama koje su bile u udruženom zločinačkom poduhvatu - upitao je Bećirović i dodao: 

- I danas imamo na sceni političare koji govore i rade na realizaciji projekta 'velike Srbije', kao i političare koji prete suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH". 

Osim toga, rekao je da u BiH ima političara koji, kako tvrdi, "ruše Ustav BiH i rade na demilitarizaciji BiH dok se naši susedi naoružavaju". 

- Opasnost od ponavljanja genocida nad Bošnjacima nije otklonjena. Faktori koji su doveli do genocida su prisutni i opet prete. Nužan korak otpora bezumnom pokušaju urušavanja Dejtonskog mirovnog sporazuma jeste okupljanje oko strateških državnih pitanja. U toku je nezapamćeni napad na ustavni poredak, napadnuti su temelji Dejtonskog sporazuma. U toku je pokušaj razaranja BiH. Sve demokratske i patriotske snage moraju se zajedno okupiti pod zastavom BiH - naveo je Bećirović, preneo je sarajevski portal Klix. 

Bećirović je pozvao političke stranke koje, kako je naveo, priznaju i poštuju BiH da zajednički štitite temeljne civilizacijske i bh. vrednosti. 

- Teški izazovi i očekivani nastavak nasrtaja na BiH neminovno će naterati sve relevantne političke aktere da stranačke interese podrede državnim - naveo je bošnjački član Predsedništva BiH. 

On je pozvao sve da, kako je naveo, osude zlo i da grade zajednički put u budućnost koji je za BiH povezan sa članstvom u NATO savezu i EU.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o  PVO raketnom kompleksu Buk-M3!
Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o PVO raketnom kompleksu Buk-M3!

Ima li kraja uspešnim мodernizacijama sovjetskih i ruskih PVO raketnih sistema? Kada je počeo razvoj ”Buka (bukve)”, koji je trajao od 1972. do 1977. godine, s tim da su borbena ispitivanja počela 1977. godine, malo njih je slutilo da će ovaj naslednik ”Kuba”, na čijoj osnovi je i urađen, dočekati da bude veoma velika, gotovo neotklonjiva opasnost za sve što leti.

04.05.2024

15:06

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija