• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Večernje Novosti

17.09.2023

18:52

Zapad ucenjuje Srbiju, ali Srbi su narod koji se bori! Rogozin nam šalje poruku - Potrebni ste Rusiji, prijatelji!

EPA

Politika

Zapad ucenjuje Srbiju, ali Srbi su narod koji se bori! Rogozin nam šalje poruku - Potrebni ste Rusiji, prijatelji!

Podeli vest

Razumemo da je Srbima teško da se odupru ucenama Zapada, ali bismo voleli da Srbi u svojoj duši nastave da se bore, Rusija će ipak pobediti i nama su potrebni prijatelji sa kojima ćemo ojačavati pravila mirnog života u Evropi, poručuje u intervjuu za "Večernje novosti" ruski političar i diplomata.

Ako se Srbi odreknu svojih ideja i istorijske misije svog naroda, jednostavno će prestati da budu Srbi, kaže ruski političar i diplomata Dmitrij Rogozin.

- Svet se veoma brzo menja i Srbi moraju da shvate da se osnovna svetska pitanja ne rešavaju u Briselu, već da o njima odlučuju druge velike prestonice, uključujući Moskvu, Delhi i Peking - poručuje Rogozin u intervjuu za beogradske "Večernje novosti".

On je govorio o ulozi njegove dobrovoljačke jedinice "Carski vukovi" koja pokriva delove sektora na donjeckom i zaporoškom pravcu u Specijalnoj vojnoj operaciji.

- Carski vukovi su visokotehnološki vojnotehnički centar koji radi u Moskvi, Donjecku i Zaporoškoj oblasti. U Moskvi imamo konstruktorni biro, u Donjecku laboratoriju i centar za borbenu obuku, u Zaporoškoj oblasti pet dobrovoljnih bataljona koji su pod našom kontrolom, a u sastavu 58. armije - rekao je Rogozin.

Kako je dodao, pored toga, rade sa komandom još dve vojske, pružajući im podršku u pripremi operatera za upravljanje vazdušnim dronovima i sredstvima artiljerijskog izviđanja. Rogozin kaže da je stalno na frontu, redovno izlazi na liniju kako bi posmatrao rad njihovih tehničkih sredstava, kao i da ponekad učestvuje u borbi, u slučaju pogoršanja situacije.

Dobrovoljačka jedinica BARS-11 i "Carski vukovi" uspeli su da izoluju neznatno oštećenu raketu "storm šedou", a na pitanje da li su stručnjaci uspeli da dešifruju algoritme sistema, odgovara da jesu i da je to njihov najvredniji trofej.

- Naši inženjeri kojima smo predali ovu savršeno očuvanu raketu su veoma zadovoljni - ističe Rogozin.

Objašnjavajući ulogu svemirskih satelita u ovom ratu, Rogozin kaže da komunikacioni i nadzorni sateliti kontrolišu bespilotne letelice i dronove, bespilotne letelice kontrolišu artiljeriju, a artiljerija je Bog ovog rata, kako ističe.

Osvrnuo se i na zapadnu pomoć Ukrajini.

- Ukrajinski narod nije potreban Zapadu, tačnije Zapadu je potrebna pogibija Rusa i Ukrajinaca u bratoubilačkom ratu. Zato će NATO snabdevati Zelenskog oružjem sve dok Ukrajina ne ostane bez onih koji mogu da koriste isto oružje - ističe Rogozin.

On je objasnio i da Rusiji nije potrebna teritorija jer ima puno svoje zemlje.

- Mi se ne borimo za zemlju, već za to da eliminišemo pretnju samom postojanju Rusije i našeg naroda. Idemo do kraja da ne bismo ovaj rat ostavili našoj deci. Nateraćemo Zapad da prizna potrebu za bezbednosnim poretkom u Evropi koji bi važio za sve njene članove, istovremeno, primoravajući ga da poštuje našu slobodu  i suverenitet - navodi Rogozin.

Na konstataciju novinarke da uz sve napore Zapada Srbi teško nasedaju na antirusku propagandu i pitanje koliko to Rusima znači, Rogozin je rekao da se borio za Srbe u BiH.

- Razumemo da je Srbima teško da se odupru ucenama Zapada, ali bismo voleli da Srbi u svojoj duši nastave da se bore i da ne podlegnu pritiscima. Rusija će ipak pobediti i nama su potrebni prijatelji sa kojima ćemo ojačavati pravila mirnog života u Evropi - poručio je Rogozin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)
Live TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)

Vladimir Putin biće na čelu Rusije do 2030. godine. Ruska vojska počela vežbe za upotrebu nestrateškog nuklearnog oružja. Kineski predsednik Si Điping u poseti Beogradu. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su pukovnik Duško Šljivančanin i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije. Uživo u program uključio se i analitičar Andreja Lović koji je komentarisao današnju posetu Si Đipinga Beogradu.

07.05.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!
rafal u prvog škaljarca

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!

U postupku koji se pred sudom u Turskoj vodi protiv 18 optuženih za organizaciju i učešće u ubistvu Jovana Vukotića, među kojima su Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera vođe "kavačkog klana", kao i Milan Vujotić izveden je novi dokaz, izveštaj veštaka o GPS uređaju koji je postavljen ispod belog "opela" u kom je 8. septembra 2022. u Istanbulu ubijen navodni vođa "škaljarskog klana".

07.05.2024

17:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija