• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. STANKOVIĆ

20.09.2023

08:52

Opoziciona sapunica bez političkog i državnog umeća! Pljušte uvrede među bivšim saborcima - Gajić i Aleksić u klinču!

ATA Images,E-Stock

Politika

Opoziciona sapunica bez političkog i državnog umeća! Pljušte uvrede među bivšim saborcima - Gajić i Aleksić u klinču!

Podeli vest

Potpredsednik Narodne stranke Vladimir Gajić poručio je svom bivšem stranačkom kolegi Miroslavu Aleksiću, lideru Narodnog pokreta Srbije, i ostalim opozicionim potpisnicima zahteva za raspisivanje vanrednih izbora da su napravili veliku glupost!sv

 

Gajić je, komentarišući dopis predstavnika dela opozicije upućen predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, u kome traže raspisivanje i održavanje izbora do kraja decembra ove godine, istakao da su pokazali da ne znaju razliku između raspisivanja i održavanja izbora.

"Sve su napisali predsedniku, samo su promašili u jednoj, ali najbitnijoj stvari. Raspisivanje i održavanje izbora su dva različita pojma u pravnom i u vremenskom smislu. Između je zakonska odredba koja propisuje da će se izbori održati u roku od 45 do 60 dana od dana raspisivanja. Naravno, Vučić je to dočekao na volej. Biće izbori za njegov rođendan, a raspisaće ih kako je traženo, do kraja godine. Ovu glupost nije potpisala Narodna stranka i zato će nas sada 'jedina prava opozicija' izbaciti iz protesta, kako saznajemo. Smeta im kritika Siniše Kovačevića u novom broju NIN-a. Ne sme da se dovodi u pitanje stav Centralnog komiteta opozicije. Nasekirali smo se", napisao je Gajić na društvenoj mreži X, odnosno Tviteru

MILJAN JOVIĆEVIĆ
POLITIČKI ANALITIČAR

Upravo elementarno nepoznavanje osnovnih stvari oko organizacije izbornog procesa dovoljno govori da ne postoji nivo ozbiljnosti za političke aktivnosti. Ovako će teško zadobiti pažnju glasača.

Darko Obradović iz Centra za stratešku analizu, upitan da prokomentariše ove navode, kaže da ovde očigledno nije reč ni o kakvim izborima, već o izvrdavanju demokratije.

- Prisustvujemo opozicionoj sapunici u kojoj nema baš mnogo političkog, a kudikamo državničkog umeća. Sve ovo miriše na rasulo u kome otimaju jedni drugima stranke, društvene mreže, samo ne mogu da otimaju birače, jer ih nemaju... - ističe Obradović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija