• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug.rs

24.09.2023

10:00

Prva reakcija Beograda! Orlić jasan: Nasilje odgovara isključivo Kurtiju!

Pedja Milosavljević

Politika

Prva reakcija Beograda! Orlić jasan: Nasilje odgovara isključivo Kurtiju!

Podeli vest

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je danas da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti za događaje u Banjskoj odmah pojurio prvi da optuži Srbe, a da bi svako ozbiljan rekao da vidimo šta se tačno dogodilo pa da komentarišemo

- Ako ćemo da pričamo o onima koji su sve samo ne to, onda ste videli i reakciju Aljbina Kurtija koji je odmah krenuo, pojurio prvi da optuži Srbe, da kaže da je to neka organizovana ne znam šta akcija i da su to profesionalci neki izveli, sigurno ih je u međuvremenu lično već legitimisao pa zna ko su i šta su, dakle jasno vam je sve - rekao je Orlić za Prvu TV.

- Ali, ako pričamo o tome kome odgovara nasilje bilo kakvo - to je isključivo Aljbin Kurti i to svi znaju. I sve što je radio prethodnih meseci sa najbrutalnijim mogućim terorom koji je provodio nad golorukim srpskim narodom radio je upravo zato što je želeo otvorenu eskalaciju i zato što je hteo da dovede do nekog nasilja - istakao je Orlić.

Ukazao je da je jasno ko jedini može da bude zadovoljan ukoliko se desi bilo kakav sukob, a pogotovo ako je neki koji podrazumeva i ljudska žrtve. Tzv. kosovska policija saopštila je da je noćas na ulazu u selo Banjska kod Leposavića pucano na njene pripadnike i da je jedan od njih ubijen. Predstavnici privremenih prištinskih institucija optužili su za to, kako su naveli, "kriminalne grupe koje podržava Srbija".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Najveći trgovinski rat ikada! Bajden udario na Peking - uvodi carine i do 100%
Planeta

Najveći trgovinski rat ikada! Bajden udario na Peking - uvodi carine i do 100%

Predsednik SAD Džo Bajden najavio je značajno povećanje carina na niz kineskih uvoznih proizvoda, uključujući električna vozila, poluprovodnike, baterije i čelik, kao deo napora pred izbore kako bi zaštitio američku industriju usred rastućih strahova da Peking preplavljuje tržište jeftinim izvozom kako bi ojačao sopstvenu ekonomiju.

14.05.2024

18:48

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!
Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!

Nedelja zajedništva i sećanja u šabačkoj Ekonomsko-trgovinskoj školi "Stana Milanović" obeležena je na poseban način - otvaranjem Staninog sokačeta, koje će predstavljati ulaz u školu i novo poglavlje života svakog njenog učenika.

14.05.2024

17:19