• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.09.2023

23:47

Brnabić: Tajkunski mediji postavljaju potpuno suprotna pitanja predsedniku, ali u oba je on za nešto kriv

Ata images

Politika

Brnabić: Tajkunski mediji postavljaju potpuno suprotna pitanja predsedniku, ali u oba je on za nešto kriv

Podeli vest

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da je na konferenciji predsednika Aleksandra Vučića televizija N1 postavila predsedniku tri pitanja, od kojih su prvo i poslednje u potpunoj suprotnosti.

Ona je gostujući u emisiji Hit Tvit na televizji Pink upitala da li je ovo način ponašanja profesionalnih i objektivnih medija u ovako kriznim situacijama i naglasila da se ovde radi o ljudskim principima.

- Danas je televizija N1 predsedniku Vučiću na konferenciji povodom sukoba na Kosovu i Metohiji postavila 3 pitanja, pri čemu su prvo i treće potpuno suprotno. Ono što im jeste zajedničko jeste da je u svakom pitanju Aleksandar Vučić za nešto kriv. Prvo pitanje bilo je direktna insinuacija da Srbija naouružava ljude na Kosovu i Metohiji, štop veze sa vezom nema. Ali ja vam garantujem da će to sutra da bude iskorošćeno u medijima u regionu, u evropskim medijima, pa u medijima širom sveta. A treće pitanje je bilo, ko sada brani te jadne Srbe na Kosovu i Metohiji? Dakle u prvom pitanju ste krivi jer ste ratni huškač, naoružavate ljude i vi ste krivi za današnji incident, a u trećem pitanju ste krivi zato što ne štitite srpski narod, zato što ste kukavica i što oni ne mogu da računaju na podršku Beograda. To je objektivno i profesionalno novinarstvo? - upitala je premijerka.

Ona je potom podvukla da se ovde ne radi o profesionalnim, već o ljudskim principima.

- Nije mi jasno kako neko sebi dopusti ovakvo prvo, i ovakvo treće pitanje. Da li se tako ponašaju profesionalni mediji u ovako tešlim vremenima? Ovo rade tajkunski, Šolakovi mediji svakoga dana, non stop. Dakle, ili ste ratni huškač ili ste kukavica, treće nema. Šta god da bude, bićete krivi za nešto. I to je sve dozvoljeno, to se radi u krug, štampani mediji, portali, televizije… Tako je bilo i pre skoro godinu dana, kada su bile barikade, rekli su Aleksandar Vučić nas vraća u devedesete, on je stari ratni huškač, eto šta nam je uradio. Kada nema barikada, eto, Aleksandar Vučić je sklonio barikade, što više Aleksandra Vučića to manje Srba na Kosovu i Metohiji. To rade isti mediji u rasponu od sedam dana, i sve prolazi - rekla je premijerka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama!
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama!

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija