• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kosovo onlajn/Informer.rs

23.10.2023

10:01

Sačekuša za Srbe u Njujorku - Albanska dijaspora iz SAD protestuje ispred sedišta Ujedinjenih nacija

EPA/Justin Lane

Politika

Sačekuša za Srbe u Njujorku - Albanska dijaspora iz SAD protestuje ispred sedišta Ujedinjenih nacija

Podeli vest

Albanci u Americi najavili su za danas okupljanje ispred sedišta Ujedinjenih nacija u Njujorku, kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog učešća predstavnika Srbije na sednici Saveta bezbednosti, prenosi Koha.

- Pozivamao Sjedinjene Američke Države i međunarodnu zajednicu da iskoriste sva neophodna sredstva da primoraju Srbiju da prestane i da se uzdrži od akcija i politika koje podrivaju stabilnost Kosova i Balkana. Nedavno, 29. maja 2023, Srbija je organizovala nasilne proteste na severu Kosova koji su rezultirali ničim izazvanim napadima na mirovne snage NATO. Teroristi i paravojne jedinice iz Srbije su 24. septembra 2023. izvršile teroristički napad na Kosovu - navodi se u saopštenju organizatora uoči protesta.

Protest je organizovao član Gradskog veća Njujorka Mark Đonaj, uz podršku nekoliko udruženja Albanaca u SAD.

- Albansko-američka zajednica zahteva da Srbija i njeni lideri budu pozvani na odgovornost, kao i da se privedu pravdi svi umešani u akte agresije i terorizma. Ukoliko ne bude intervencije, može se rasplamsati novi rat u srcu Evrope, što će biti dodatni rat sa kojim će međunarodna zajednica morati da se suoči - dodaje se u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija