• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.11.2023

15:29

Nenad Popović: Vrednosti vere, slobode, patriotizma ugrožene levičarskim i liberalnim ideologijama

mbpi.gov.rs/Miloš Perić

Politika

Nenad Popović: Vrednosti vere, slobode, patriotizma ugrožene levičarskim i liberalnim ideologijama

Podeli vest

Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović je danas ocenio da su "vrednosti poput vere u boga, slobode, patriotizma, jake i zdrave porodice ugrožene agresivnim levičarskim i liberalnim ideologijama", a da su konzervativni pokreti i konzervativna politika jedini mogući odgovor na to.

Popović je na Međunarodnom kongresu konzervativaca (Continental conservative congres, CROSS) kojeg je u Beogradu organizovala njegova SNP, kazao da su "pogrešne i propale leve politike dovole do toga da ljudi žive u veoma opasnom vremenu", da su "odsustvom jasnih programa i nesposobnošću izazvale rast siromaštva i nezaposlenost" i "bezuslovno otvorile granice migrantima".

"Proizvodnja se u mnogim evropskim državama gasi jer po levičarsko liberalnim ideolozima previše košta i izmešta se u druge prostore van Evrope. Zato često stradaju farmeri, mala i srednja preduzeća koja su osnov savremene ekonomije, a time se ruši socijalna stabilnost i stabilnost porodice", rekao je on.

Po njegovim rečima, Evropa ne ulaže dovoljno ni u nauku i tehnološki razvoj, i zaostaje za drugim delovima sveta u određenim oblastima tehnološkog razvoja.

Popović je na skupu gostiju iz 17 zemalja rekao i da je napadnut sam identitet čoveka, "kome se u besomučnoj propagandi nude lažni izbori u pogledu pola, roda i jezika".

"Državama se ukida pravo na slobodnu i nezavisnu politiku, i u ovom svetu u kojem se skoro svako pravo i pravilo ukidaju, nudi se samo mogućnost da se bespogovorno sledi diktat novih imperija koje se već rađaju u ovoj krizi i sukobima", smatra predsednik SNP-a.

Ocenio je da su konzervativni pokreti i konzervativna politika jedini mogući odgovor na taj "haos".

"Građani Evrope već prepoznaju decenijsku pogubnu politiku levo-liberalnih vlada i naši prijatelji već trijumfuju i prave vlade u Mađarskoj, Italiji, Švedskoj, Finskoj, Španiji, Slovačkoj, a konzervativne stranke koje su danas na ovoj konferenciji, već su vodeće u Francuskoj, Austriji, Nemačkoj, Belgiji", naveo je Popović.

Rekao je da su leve i liberalne vlade bombardovale Srbiju i držale je pod sankcijama i da je ona izložena svakodnevnom pritisku da se odrekne Kosova i Metohije.

Procenio je da leve i liberalne vlade ne mogu da shvate da se "mesto gde je rođena srpska nacija i Srpska pravoslavna crkva ne prodaju za lažna obećanja i donacije".

"Sada nam je u Srbiji veoma važno da odbranimo ovu patriotsku i realnu politiku koja je našem društvu donela razvoj i stabilnost, i stoga sam uveren da će naša izborna lista koju predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić pobediti u decembru na republičkim izborima", rekao je lider SNP-a.

Popović je posle današnjeg otvaranja kongresa rekao da mu je ogromno zadovoljstvo što se prvi put u istoriji Srbije i to u organizaciji SNP-a održava konferencija konzervativnih partija cele Evrope i Republikanske partije iz Amerike.

"Čast nam je da ćemo danas biti domaćini ove važne konferencije gde će se govoriti o tradicionalnim hrišćanskim vrednostima, o vrednostima porodice, o vrednostima pojedinca i ekonomije koja je bazirana na domaćoj privredi, a pre svega na malim i srednjim preduzećima koja su osnova svake ekonomije", kazao je Popović.

Dodao je da je siguran da će rezultati te konferencije imati odjeka u celoj Evropi i Americi, i da mu je drago što će se ona verovatno ubuduće održavati svake godine u Beogradu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17