• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/ Novosti

19.11.2023

19:13

Srbin koga je pretukla Kurtijeva policija pušten iz pritvora! Evo gde se trenutno nalazi!

kosovo-online.com

Politika

Srbin koga je pretukla Kurtijeva policija pušten iz pritvora! Evo gde se trenutno nalazi!

Podeli vest

Milentije Jakšić aktivista GI „Za Zubin Potok“ koga su danas uhapsili i pretukli pripadnici tzv. kosovske policije, kako saznaju “Novosti”, pušten je i nalazi se u bolnici.

Njega su ranije danas priveli pripadnici pogranične policije nedaleko od prelaza Brnjak, ispred skorije izgrađene baze. Iz tzv. policije poručuju da se Jakšić navodno „drao“ na službenike i da je odbijao da posluša njihova naređenja, a da se potom opirao privođenju, te da su morali da „upotrebe neophodnu fizičku silu“.

Sa druge strane, lider ove građanske inicijative tvrdi da je Jakšić navodno pretučen i da ima vidljive povrede. Hapšenje naziva „kidnapovanjem“ i kritikuje policiju zbog toga što porodica više sati nije znala gde se Jakšić nalazi.

Jakšić se u prepodnevnim satima kretao automobilom iz centralne Srbije ka teritoriji Kosova i Metohije.

Lider GI „Za Zubin Potok“ Milija Biševac kazao je da je ispred policijske stanice u Zubinom Potoku, te da se očekuje dolazak advokata.

Foto: Beta/AP

 

Biševac navodi da su ga još u prepodnevnim satima građani obavestili da je Jakšić priveden, nakon što je ušao na teritoriju Kosova.

- Meštani su nam javili da su videli oklopno vozilo i kako njega privode, dodaje.

Međutim, naglašava da sve do skoro nisu uspeli da dobiju potvrdu gde se Jakšić nalazi i da li je zaista uhapšen.

- Na sve načine pokušali smo da dobijemo informaciju gde se on nalazi i šta se dogodilo. Njemu je još od 10 sati ugašen telefon, nismo dobili nikakvu informaciju o tome gde se nalazi. To je faktički jedna vrsta kidnapovanja, ocenjuje Biševac.

Lider Gi za Zubin Potok u međuvremenu je video Jakšića i razgovarao sa njim.

I dok Eljšani navodi da je upotrebljana „neophodna sila“ radi privođenja, Biševac tvrdi da su ga službenici pogranične policiije pretukli, te da ima vidljive povrede glave.

Pozivajući se na navode Jakšića, Biševac kaže da je privođenju prethodio „verbalni sukob“ sa policijskim službenicima.

- Prema njegovim rečima, on nije hteo i ne zna da govori albanski, dok su policajci govorili na albanskom i pokušali su da ga privedu.

Biševac trenutno nije mogao da iznese više detalja o tome šta je prethodilo privođenju, ali podvlači da je, bez obzira na sve, zabrinjavajuće to da porodica više sati nije znala gde se Jakšić nalazi.

- On je uhapšen jutros oko pola deset, kako su nam meštani javili, a sve do jedan sat nismo znali gde se nalazi, niti je bilo ko obavestio porodicu. To je još jedno u nizu hapšenja koja mi smatramo kidnapovanjima. Šta god da je povod, da li je on kriv ili ne, da li je došlo do verbalnog sukoba ili nečeg drugog. Možda ih nije razumeo, nije razumeo albanski, ne možemo da preciziramo, ali smo zabrinuti zbog toga što je uhapšen i da o tome nikome nije javljeno, navodi Biševac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija