• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

03.12.2023

07:22

Predsednik Vučić danas sa italijanskom premijerkom Meloni

Maša Banđur

Politika

Predsednik Vučić danas sa italijanskom premijerkom Meloni

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostiće danas predsednicu Vlade Italije Đorđu Meloni koja će boraviti u prvoj poseti Srbiji otkako je izabrana na mesto premijerke Italije.

Kako je najavljeno iz Službe za saradnju s medijima predsednika Republike, za 13 sati predviđen je svečani doček predsednice italijanske Vlade ispred Palate ''Srbija''.

Vučić i Meloni će zatim imati tet-a-tet sastanak, nakon čega su predviđene izjave za medije.

Foto: Reuters

Meloni

 

Vučić je pre dva dana u Dubaiju rekao da očekuje srdačan razgovor sa italijanskom premijerkom. Na pitanje da li će tema razgovora biti i mogućnost da se Italija aktivnije uključi u pregovore sa Prištinom o čemu je ranije govorila Meloni, Vučić je za RTS kazao da će i to biti tema, ali i bilateralna saradnja dve zemlje i ekonomski odnosi.

- Italija je jedan od najznačajnijih partnera, očekujem srdačan, dobar razgovor. Hvala Đorđi Meloni što dolazi u Srbiju i to dolazi pravo iz Dubaija i to je dobra vest za ljude u našoj zemlji. To pokazuje i kako je Srbija pozicionirana i kako ima poštovanje u svim delovima sveta i verujem da su to važne stvari -  rekao je Vučić.

On je dodao da bi 10. decembra trebalo da dođu u posetu azerbejdžanski i bugarski predsednik povodom otvaranja interkonektora.

- Ja neću moći da otvaram interkonektor zbog naših izbora, ali ću ih ugostiti bilateralno što je važno takođe i zbog dogovora oko gasa za budućnost, ali i zbog drugih važnih komšijskih pitanja koje imamo sa našim bugarskim partnerima - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da je poseta Meloni važna za naše političke odnose i dalju podršku Italije napretku Srbije na putu ka EU, ali i zbog toga jer je Italija drugi u EU najznačajniji partner Srbije, a treći najznačajniji partner Srbije ukupno.

Meloni je prva žena premijer u Italiji, a na toj funkciji je od oktobra 2022. godine, kada je preuzela dužnost od odlazećeg premijera Marija Dragija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Tramp će se suprostaviti dubokoj državi i smiriti NATO alijansu! Ukrajinci se neće lako povući sve dok imaju podršku Amerike! (VIDEO)
Live TV

Tramp će se suprostaviti dubokoj državi i smiriti NATO alijansu! Ukrajinci se neće lako povući sve dok imaju podršku Amerike! (VIDEO)

Gosti emisije "Rat uživo" Informer TV bili su pukovnik Milan Jolović Legenda i analitičar Ljuan Koko. Govorili su o brojnim temama, prvenstveno o predstojećim izborima u Americi, odnosno informaciji da se demokratski kandidat Džo Bajden povlači iz izborne trke, ali i o drugim aktuelnim temama, kao što su ratovi u Ukrajini i Gazi.

21.07.2024

22:40

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija