• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.12.2023

13:59

Vesić: Ove godine u Bač uloženo više od dva miliona evra, gradićemo i put prema Odžacima

Informer

Politika

Vesić: Ove godine u Bač uloženo više od dva miliona evra, gradićemo i put prema Odžacima

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je danas radove na obnovi ulica u opštini Bač, u koju je, kako je istakao, ove godine uloženo više od dva miliona evra, dok će se naredne godine graditi put ka Odžacima.

U naselju Vajska, u Baču, odvijaju se radovi na obnovi ulica u samom centru - Maršala Tita,  Masarikove i Vuka Karadžića, vredni oko 200.000 evra, naveo je Vesić.

- To su sve investicije kojih nije bilo ranije, jer sada imamo sredstava i mogućnosti da ulažemo u takve projekte, da osim u auto-puteve i brze saobraćajnice, gradimo i obnavljamo i lokalne puteve, koje život znači ljudima na lokalu - rekao je Vesić.

Kao najvažnije, najavio je radove na putu Bač - Odžaci, dugom više od 20 kilometara.

- To će omogućiti ovoj opštini jaku i stabilnu vezu sa brzom saobraćahnicom 'smajli', koji počinjemo da gradimo već 13.decembra. Kada se izgradi brza saobraćajnica, to nije dobro samo opštine na samoj trasi, već i za sve one u blizini, koje dodatno povezujemo dobrim putevima - rekao je Vesić.

Foto: Informer

 

To, dodao, znači da će ulaganja u Bač naredne godine biti gotovo udvostručena, imajući u vidu dužinu deonice do Odžaka.

- Nastavićemo da ulažemo u lokalne samouprave, posebno kad je reč o većim lokalnim i regionalnim putevima - napomenuo je ministar.

Dodao je da se projektuje i brza saobraćajnica Bačka Palanka - Novi Sad, što je put kojim žitelji Bača mogu da idu prema Sremu, Mačvi, Semberiji...

- To je politika saobraćajnog povezivanja zemlje, politika predsednika Aleksandra Vučića, kojom  podižemo privredni razvoj. Kada izgradimo lokalni put ili prugu omogućavamo više investicija, a to znači nova radna mesta, razvoj lokalnih biznisa,  turizma, da ljudi ostaju da žive u svoim mestima, uz znatno bolji komfor života - rekao je Vesić i dodao da su za sledeću godinu u budzetu opredeljene četoro milijarde evra za izgradnj infrastrukture u Srbiji, više nego sve zemlje Zaoadnog Balkana zajedno.

Predsednik opštine Bač Steva Panić zahvalio je ministru Vesiću što aktivno sprovodi politiku predsednika Vučića i vodi računa o svim delovima Srbije.

- Sve što je urađeno i sve što će se tek raditi, znači mnogo građanima Bača - rekao je Panić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija