• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.02.2024

14:57

Gojković o sramnoj rezoluciji EP: Naneta je uvreda ne samo političkoj volji suverene države, već se podriva i poverenje

Tanja Andric

Politika

Gojković o sramnoj rezoluciji EP: Naneta je uvreda ne samo političkoj volji suverene države, već se podriva i poverenje

Podeli vest

Članica Predsedništva SNS Maja Gojković reagovala je na sramnu rezoluciju Evropskog parlamenta, koju su poslanici EP danas su u Strazburu izglasali o lokalnim i parlamentarnim izborima u Srbiji, a kojom se traži i međunarodna istraga oko glasanja

 Za usvajanje rezolucije protiv Srbije lobirala su srbomrsci - tajkunska opozicija čiji su predstavnici Marinika Tepić, Pavle Grbović, Radomir Lazović i Nebojša Zelenović, dok je njihov domaćin Kurtijev lobista Viola fon Kramon. 

Reakciju Gojkovićeve prenosimo u celosti! 

"Ovakav postupak Evropskog parlamenta ne služi na čast ni EU, ni EP i nikako ne može biti u interesu demokratskih vrednosti u celini. Donošenjem Rezolucije kojom se ignoriše činjenica da je upravo na ovaj izborni postupak u Srbiji izražen najmanji broj zamerki i istovremeno zanemaruje najteža povreda osnovnih ljudskih prava, onemogućavanje građana Srbije na teritoriji KiM da izraze svoju političku volju od strane PIS u Prištini, nanosi se uvreda ne samo političkoj volji suverene države, već se podriva i poverenje u posvećenost temeljnim evropskim vrednostima samih evropskih institucija. Štaviše, ovakav potez svakako ne pokazuje odgovoran stav prema političkim procesima u Srbiji, koja je uvek bila veran i pouzdan učesnik u procesima evropskih integracija, niti dovoljan stepen ozbiljnosti u pitanjima od značaja za političku stabilnost koja je svima preko potrebna.  

Ovo je posebno upadljivo imajući u vidu činjenicu da je ovaj dokument, koji obiluje falsifikatima i neshvatljivim fabrikacijama, potekao iz redova opozicionih stranaka u Srbiji, razumljivo nezadovoljnim lošim izbornim rezultatom. Ne prihvatajući da je njihov izborni neuspeh proistekao iz jednostavne činjenice da građani Srbije odbacuju i ne podržavaju njihove stavove, oni krivca izmišljaju na drugoj strani. Ono što ipak nije razumljivo je spremnost evropskog parlamenta da ih u tome podrži. 

Sa druge strane, spremnost opozicije da izmišljotinama, konstrukcijama i teškim falsifikatima bezkrupulozno napadne državu i legitimnu i legalno izabranu vlast, govori samo da su im lični politikanski intersi ispred interesa građana i države. Iako je neverovatno da postoje politički akteri koji su spremni da pozovu na zaustavljanje finansijskog i privrednog rasta Srbije, traže ukidanje predpristupnih fondova i zaustavaljanje projekata, samo da bi dobili alibi i opravdali svoje izborne neuspehe, danas smo svedoci da njima zapravo nije stalo ni do građana naše zemlje, ni do demokratije u Srbiji, već da su spremni da rade na štetu Srbije samo da bi došli do svojih političkih ciljeva. 

 I na kraju, ostaće kao presedan upisano u istoriji naše zemlje i našeg naroda da su pojedinci u istanom danu u kom je predsednik Srbije Aleksandar Vučić otputovao u Njujork da se u Ujedinjenim nacijama bori za očuvanje naše zemlje i našeg naroda na Kosovu i Metohiji, koji je izložen teroru, u Strazburu ugrožavali interese Srbije". 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija