• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.02.2024

10:51

Današnji sastanak u Briselu rezultat sednice SB UN i hrabrog Vučićevog govora u SB UN!

printscreen

Politika

Današnji sastanak u Briselu rezultat sednice SB UN i hrabrog Vučićevog govora u SB UN!

Podeli vest

Nekadašnji predsednik Izvršnog veća Kosova i Metohije Zoran Anđelković izjavio je da je današnji sastanak delegacije Beograda, koju predvodi direktor Kancelarije za Kosovu i Metohiju Petar Petković, sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom u Briselu rezultat sednice Saveta bezbednosti UN i govora predsednika Srbije Aleksandra Vučića u SB UN.

- Da nije bilo sednice Saveta bezbednosti UN, gde su od 15 članica 13 članica jasno saopštile da je ovo direktno usmereno protiv funkcionisanja srpskog življa na KiM, ja mislim da ni ovih reakcija ne bi bilo ni današnjeg sastanka, nego naprotiv, mislim da bi se nastavio teror koji je Kurti odmah posle 1. februara pokrenuo - ocenio je Anđelković za Tanjug.

- Na kraju kada su morali da odu, onda su smislili da to bude Centralna banke jer to kao nije važno, nije odluka koju je vlada donela, nego Centralna banka, a u stvari ostavljaju sebi prostora da ukoliko ne postignu dogovor ili ukoliko ne prihvate da se dinar vrati u opticaj na KiM, da kažu da je to pitanje vlade Kosova pa da onda naprave novi manevar za odlaganje stvaranja uslova da srpski narod na KiM normalno ekonomski funkcioniše - naveo je on.

Anđelković dodaje da se postavlja pitanje koliko su zemlje Kvinte zainteresovane da izvrše pritisak na prištinske institucije.

- Koliko će Birsel imati snage i koliko zemlje Kvinte stvarno žele da izvrše konačno neki pritisak na Kurtija da omogući nealbanskom življu normalno funkcionisanje i život na Kosovu, ostaje da se vidi posle današnjeg sastanka - izjavio je i dodao da prištinska strana nema želju da pomogne u rešavanju tog pitanja.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(VIDEO) Istorijski govor šefa države u Savetu bezbednosti: Reči Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama koje će se pamtiti!
Politika

(VIDEO) Istorijski govor šefa države u Savetu bezbednosti: Reči Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama koje će se pamtiti!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija sazvanoj na zahtev Srbije istorijski govor u kojem je ukazao na izuzetno težak položaj Srba na Kosovu i Metohiji koji su svakodnevno izloženi torturi i teroru Aljbina Kurtija. Integralni tekst predsednikovog govora možete pročitati u nastavku teksta.

11.02.2024

07:00

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17