• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.03.2024

11:16

Paklani plan tajkunske opozicije i lažnih patriota: Udar na Vučića forsiranjem lažne teme!

Zoran Sinko

Politika

Paklani plan tajkunske opozicije i lažnih patriota: Udar na Vučića forsiranjem lažne teme!

Podeli vest

Prošle su dve godine od početka rata u Ukrajini i isto toliko udara na Srbiju i njenog predsednika Aleksandra Vučića jer vodi samostalnu i nezavisnu politiku i ne uvodi sankcije Ruskoj federaciji.

Naime, odmah nakon započetog rata u Ukrajini čitava Evropa i Zapad su uveli sankcije Rusiji, zahtevajući isto i od Srbije.

Pritiscima na Srbiju pridružila se i domaća opozicija predvođena tajkunom Draganom Đilasom, ali i lažne patriote i „rusofili", govoreći da će Vučić uvesti sankcije, ali da čeka da prođu izbori te 2022. godine.

Kako se to nije desilo, nastavili su lažni nacionalisti putem svojih propagandnih kanala, tajkunskih glasila, a uz pomoć sponzora iz različitih zapadnih i istočnih agentura kojima smeta lično Vučić da nametnu lažnu temu u kojoj se srpski predsednik razapinje navodeći da će uvesti sankcije, te kako će na taj način izdati Rusiju.

I dok lažne patriote svoju ljubav prema Rusiji pokazuju tako što se fotografišu na Crvenom Trgu u Moskvi, ni ne čudi što su naseli na igru Đilasove koalicije, zapadnih agentura i interesnih grupa na istoku i zapadu i ne mare za štetu koju Srbija i njen narod trpe, već od jutra do mraka vrte priču da će Vučić izdati Rusiju, a sve to prenose u svojim medijima kojma upravlja upravo Dragan Đilas.

Foto: printscreen

 

I dok Rusija sama tvrdi da joj sankcije nisu nanele nikakvu štetu, već da su samo zahvaljujući njima ojačali domaću privredu, a za to vreme dogovara nove energetske sporazume, kao na primer sa Mađarskom, lažne patriote u Srbiji potpomognute Đilasovom ekipom iz sve snage se trude da nastave započetu igru od pre dve godine.

Foto: printscreen

 

 

Da Rusija nikom ne zamera sankcije, već da ih razume govori i Vladimir Putin lično:

- Rusija ima određenih poteškoća u odnosima sa Bosnom i Hercegovinom, u vezi sa pristupom te države sankcijama, ali odnosi se nastavljaju i razvijaće se - rekao je ruski predsednik Vladimir Putin nakon sastanka sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom.

Foto: printscreen

 

 

Ista situacija je i po pitanju Crne Gore, gde Putin kaže da "razume Crnu Goru" i da Rusiji to ne smeta:

- Znate, Crna Gora nam je oduvek bila bliska država, a ljudi koji tamo žive su nam bliski i po veri i po kulturi. Razumemo situaciju u kojoj se Crna Gora sada nalazi, stoga, kako razumete, pristupanje sankcijama nema uticaja na nas, sve su to stvari čisto populističke prirode - rekao je Putin na sastanku sa učesnicima Svetskog omladinskog festivala, odgovarajući na pitanje učesnika iz Crne Gore.

Foto: printscreen

 

 

Iako su svi svesni, i „levi" i „desni", i lažne patriote, još lažniji rusofili, đilasovci i takozvana elita da Srbija plaća previsoku cenu zbog neuvođđenja sankcija, navedeni se trude da taj položaj još više otežaju svakodnevnim lažnim tvrdnjama da će ih Vučić uvesti, a sve sa ciljem da Vučiću „skinu glavu", a Srbiju oslabe i bace je na kolena.

Iako svesni ekonomske štete koju Srbija i njeni građani trpe, opozicija, među kojom ne postoji razlika, žele od jutra do mraka da vrte Vučića u tamnom vilajetu tvrdeći da će okrenuti leđa Rusiji, dok se istovremeno raduju sve većim posledicama po našu zemlju, moleći se da bude još gore kako bi srpskom predsedniku došli glave.

Foto: printscreen

 

 

Ono što je najstrašnije nisu udarci koje trpi Vučić, jer kako je i sam rekao, navikao je, ali ma koliko teško bilo ostaće gromobran svoje držve i građana. Ono što je strašnije je upravo ta šteta koju antisrpska opozicija predvođena Đilasom nanosi uz pomoć stranih agentura Srbiji i svom narodu, a to je neoprostivo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija