• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Olga Gracun

12.03.2024

19:18

Dokle, bre, mlađi referentu?! General Stupar postavio na mesto Ponoša: Dok si bio pod suknjom u Beogradu, mi smo branili tvoje sunarodnike!

Zoran Sinko

Politika

Dokle, bre, mlađi referentu?! General Stupar postavio na mesto Ponoša: Dok si bio pod suknjom u Beogradu, mi smo branili tvoje sunarodnike!

Podeli vest

Predsednik Udruženja ratnih dobrovoljaca 90-99godine i njihovih potomaka i poštovalaca general Milorad Stupar žestoko je odgovorio Zdravku Ponošu koji se krio ispod suknji dok su oni branili njegove sunarodnike!

General Milorad Stupar oglasio se za Informer povodom izjava Zdravka Ponoša. Tom prilikom, kao predsednik udruženja ratnih dobrovoljaca 90-99 godine i njihovih potomaka i poštovalaca istakao je da odluka prištinskih vlasti o ukidanju dinara ima pre svega snažan politički cilj.

- Odluka prištinskih privremenih vlasti o zabrani korišćenja dinarske valute i platnog prometa u dinarima na prostoru naše južne pokrajne Kosovo i Metohija je još jedna od niza protivzakonskih i nedogovenih odluka koje ruše temelje nastojanja da se mirnim i diplomatskim putem normalizuju odnosi na prostoru KiM. Ova u suštini ekonomska odluka ima pre svega snažan politički cilj da postepeno blokira normalan život u srpskim sredinama i dalju ralizaciju etničkog čišćenja Srba sa prostora Kosova i Metohije - ističe general Stupar i dodaje:

- Ovim se potvrđuju optužbe predsednika Srbije Aleksandra Vučića izrečene u Savetu UN da se na prostoru Kosova i Metohije vrši zločin protiv čovečnosti u ovim složenim uslovima borbe za opstanak našeg naroda sa KiM-a!

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Kako navodi naš sagovornik svaka odluka da se pomogne našem narodu se napada od strane izroda srpskog roda i zapadnih plaćenika.

- Svaka iznuđena odluka našeg rukovodstva da se pomogne našem narodu napada se od dežurnih zapadnih plaćenika i izroda našeg naroda sa osnovnim ciljem da se pravi razor između našeg naroda na prostoru Kosova i Metohije sa svojom matičnom državom, i da se stvori nepoverenje prema ljudima koji vode srpsku državu. U tome prednjači mlađi referent, a nezakonit Tadićev general Zdravko Ponoš, i mi srpski dobrovoljci 90-99 godine mu skrećemo pažnju: "Dokle, bre, mlađi referentu Ponošu?!" - ističe general Stupar.

Foto: tanjug/beta

 

Za naš portal, general Stupar izneo je stavove članova Udruženja ratnih dobrovoljaca 90-99godine i njihovih potomaka i poštovalaca, kao i sam predsednik ovog udruženja. Njihove stavove vam prenosimo u celosti:

- Naši stavovi:

Mi dobrovoljci srpskog naroda 90-99 godine nismo i niti ćemo zaboraviti tvoj oficirski kukavičluk kada si odbio da braniš svoj naord u Republici Srpskoj Krajni!

Nismo, niti ćemo zaboraviti da si ponizio oficire noseći burek regrutu Vuku Jeremiću u Ministarstvu odbrane!

Nismo, niti ćemo zaboraviti na koji si način postavljen bezakonja na mesto načelnika Generalštava Vojske. Imamo mi depeše vitilisa broj 06Belgrade880 2.jun 2006. godine i 06Belgrade1384, kao i izjave za tvoju podršku američkom ambasadoru Majku Poltu i tvog sponzora Borisa Tadića.

Nećemo, niti ćemo zaboraviti tvoje uništavanje borbene moći i materijalnih resursa Vojske Srbije mimo odobrenog strategijskog pregleda odbrane od strane Vlade (nadamo se skoroj optužnici).

Znamo mi, mlađi referente, da je za tebe Kosovo nezavisna država. Znamo da si za uvođenje sankcija Ruskoj federaciji. Znamo mi da si za ulazak Srbije u NATO, ali znamo mi, a znaš i ti, da naš narod nije za to!

Mlađi referente, mi srpski dobrovoljsci računamo da ti je ostalo bar malo duha srpskoga naroda, pa te molimo: Skloni se, bre! Ne brukaj svoje sunarodnike, hrabre krajniške, poreklom iz Vojne Krajne koji su vekovima branili svoje ognjište i sanjaju dan kada će se vratiti na svoju zemlju, koja vekovima njima pripada! 

Dok si ti bio pod suknjom u Beogradu i prodavao rezervne delove na buvljoj pijaci, mi srpski dobrovoljci smo branili tvoje sunarodnike od planiranih ubistava ustaša! Žao nam je što nismo uspeli -  zaključio je za general Milorad Stupar.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija