• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.03.2024

14:38

Ni Austrougarska 1914. godine nije tražila ono što danas od stranaca traži srpska opozicija!

printscreen

Politika

Ni Austrougarska 1914. godine nije tražila ono što danas od stranaca traži srpska opozicija!

Podeli vest

Poslanik SNS Milenko Jovanov rekao je danas da je strašno da neko ponovo u Skupštini preti rezolucijama Evropskog parlamenta.

 

- Ovo je nešto što ne verujem da ovo zdanje pamti da je ikada iko radio. Postoji poređenje sa ultimatumom iz 1914. godine jer ste tražili da "vlada i svi organi javne vlasti prihvate i omoguće nesmetan rad istražne i ekspertske misije EK i ad hok misije EP čiji je cilj sitraga izbornih nepravilnosti..." Dakle, vi tražite da država Srbije ukine deo svog suvereniteta i da stranci vrše istrage u našoj zemlji - rekao je Jovanov.

- Austrougarska traži da Srbija preuzme sudski postupak protiv saučesnika Sarajevskog atentata koji su na srpskoj teritoriji uz pomoć i uputstva austrougarskih organa. Autrougarska je tražila manje od onoga što traži opozicija danas - pročitao je Jovanov.

Predsednik poslaničkog kluba SNS kaže da je to ustvari neuporedivo gore.

- Rezolucije EP apsolutno nisu obavezujuće. Znači oni odlaze tamo, vuku za rukav evroparlamentarce, pljuju po Srbiji iz razonode. To nema apsolutno nikakvu težinu, to niko drugi neće da primeni - rekao je on.

Podsetio je i da isti taj Evropski parlament glasao o rezolucijama protiv SPC, kao i za prekidanje subvencija i pomoći Srbiji ako ne uvede sankcije Rusiji.

- U januaru prošle godine su tražili prekid pristupnih pregovora sa Srbijom zbog saradnje sa Dodikom. Dakle, to rade njihovi lobisti, bez njih. A sada su im dali novu municiju da udaraju na Srbiju. E sada da vam kažem, nađite i mačka o čiji rep ćete da okačite te rezolucije - kazao je Jovanov.

 

Brnabić: Nije vas sramota da u Skupštini pričate isto ono što priča i Aljbin Kurti

Ana Brnabić je poslanici Pokreta Srce Tijani Perić Diligenski poručila da joj očigledno nije bilo dovoljna jedna Rezolucija Evropskog parlamenta.

- Molili ste po Briselu da se prihvati rezolucija kojom se ukida suverenitet naše zemlje, da bi EP parlament mogao da suspenduje naše zakone. Nije vam to bilo dovoljno, nego danas, u srpskom parlamentu, pretite novom rezolucijom EP. Ja imam prijatelje u Evropskom parlamentu, ali ni po čemu, ni danas niti će ikada, Evropski parlament biti iznad srpskog parlamenta - poručila je Ana Brnabić.

Ona ističe da u EP neko o Srbiji misli dobro, a neko loše.

- Neki, ovi koji su izgurali rezoluciju, vaši prijatelji, i prijatelji Aljbina Kurtija. Rezolucije EP za mene kao narodnu poslanicu, nadam se sutra kao predsednicu NS, ne da nisu obavezujuće, nego me apsolutno ne zanimaju. Ne pretite time srpskom parlamentu - poručila je ona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija