• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.03.2024

10:01

Dvostruki aršini N1! Bolesno - Francuska treba da čuva svoje građane, a u Srbiji je Vučićeva vlast veća pretnja nego eventualni teroristički napad?!?

printscreen

Politika

Dvostruki aršini N1! Bolesno - Francuska treba da čuva svoje građane, a u Srbiji je Vučićeva vlast veća pretnja nego eventualni teroristički napad?!?

Podeli vest

Tajkunska televizija N1, koja je u vlasništvu Dragana Šolaka, još jednom je pokazala svoju neprofesionalnost i dvostruke aršine.

Vest da je Srbija podigla stepen bezbednosti nakon strašnog masakra koji se prošlog petka dogodio u Moskvi negativno je okarakterisana na sajtu Šolakovog glasila, dok za Francusku ti standardi ne važe - za Francusku je opravdano podizanje stepena bezbednosti na najviši stepen.

Znači, sudeći prema Šolaku i njegovom poratlu, Francuska treba da čuva svoju zemlju i svoje građane od pretnji, a u Srbiji je problem što policija i BIA obezbeđuju okolinu tržnih centara?!?

Foto: printscreen

Vesti na portalu N1

Bivši direktor Vojno-bezbednosne agencije Momir Stojanović za N1 je rekao da mu se čini da smo mi "poslednjih meseci više ugroženi od ove vlasti nego od nekih poznatih bezbednosnih rizika i pretnji"?! 

Drugim rečima, za njega je veću bezbednosnu pretnju predstavlja Vučićeva vlast i BIA nego eventualni teroristički napad?!?!

Foto: printscreen

 

Podsetimo, nakon terorističkog napada koji se dogodio u petak u Moskvi u Krokus centru gde je ubijeno, prema dosadašnjim informacijama 137 osoba, među kojima i troje dece, i oko 180 ljudi ranjeno, predsednik Aleksandar Vučić podigao je nivo bezbednosti u našoj zemlji. Na snazi su izuzetno visoke bezbednosne mere, potpuno opravdane ako se se uzme u obzir i činjenica da je u subotu igrana prijateljska fudbalska utakmica između Crvene Zvezde i ruskog Zenita.

Kako je to dodatan rizik, veliki broj policajaca je ispred stadiona, a naoružani su čak i "dugim cevima".

MOD: Pojačano prisustvo vojne policije u većim gradovima u Srbiji

Pojačano je prisustvo patrola vojne policije na trgovima, parkovima i ulicama većih gradova, tržnim centrima, železničkim stanicama, Beogradskom sajmu i drugim prometnim mestima, a na osnovu zaključaka Saveta za nacionalnu bezbednost, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane (MOD).

Vojska Srbije, zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i bezbednosnim službama, preduzima mere opreza i preventivne radnje za povećanje bezbednosti građana, objekata i institucija Republike Srbije, navodi se u saopštenju MOD-a.

Dodaje se da je iz tog razloga, prisustvo vojne policije u većim gradovima u Srbiji pojačano, posebno na trgovima, parkovima i ulicama većih gradova, tržnim centrima, železničkim stanicama, Beogradskom sajmu i drugim prometnim mestima.

"Sigurnost i bezbednost građana je prioritet, a Vojska Srbije ostaje spremna da, u skladu sa Ustavom, zakonom i odlukama državnog rukovodstva, angažuje svoje snage i sredstva i zajedno sa drugim snagama bezbednosti osigura miran san svih građana Republike Srbije", zaključuje se u saopštenju. 

- Sigurnost i bezbednost građana Srbije su prioritet. Sačuvaćemo našu zemlju u veoma složenim geopolitičkim okolnostima. Zadaci podeljeni i biće izvršeni - saotio je Vučić nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija