• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.03.2024

14:10

Srpska lista: Odluka Parlamentarne skupštine Saveta Evrope je nagrada Prištini za svakodnevni teror nad srpskim narodom!

printscreen

Politika

Srpska lista: Odluka Parlamentarne skupštine Saveta Evrope je nagrada Prištini za svakodnevni teror nad srpskim narodom!

Podeli vest

Srpska lista saopštila je danas da je odluka Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope u vezi sa željom Prištine da bude primljena u članstvo te međunarodne organizacije, nagrada međunarodne zajednice Prištini za svakodnevni teror nad srpskim narodom, brutalno fizičko i insitucionalno maltretiranje i obespravljivanje srpskog naroda na KiM.

Kako se navodi, najciničnije je to što se u međunarodnoj komunikaciji pominje argument da će prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji biti bolje zaštićena ukoliko Priština bude primljena u Savet Evrope. 

"To, drugačije rečeno znači da su Aljbin Kurti i njegov šovinistički režim nagrađeni zbog tlačenja srpskog naroda da bi, navodno, u budućnosti manje i umernije tlačili", navodi Srpska lista.

Dodaje se da dok se Srbi na KiM hapse po tajnim i lažnim optužnicama, dok se ukida dinar na Kosovu i Metohiji, otima zemlja nezakonitim eksproprijacijama i dok 11 godina čekamo na Zajednicu srpskih opština, Prištini se povlađuje i izlazi u susret upravo zato što postoji podudarnost interesa Prištine i njenih inostranih mentora da se Srbima oduzmu sva prava što na kraju puta vodi potpunom egzodusu našeg naroda sa svojih vekovnih ognjišta.

"Tome svakodnevno svedočimo jednostranim, nasilnim potezima Prištine koja Srbima ukida sve, dok im ne ukine i pravo na život i postojanje. Sada su svi u međunarodnoj areni otvorili svoje karte i pokazali neprincipijelnost i pristrasnost o čemu smo mnogo puta i javno govorili", navodi se u saopštenju.

Ističe se da će, uprkos takvim nastojanjima, srpski narod ostati veran idealu slobode, istinskim vrednostima demokratije i prava, ne pristajući da se saglasi sa sopstvenim nestankom, odolevajući svim pritiscima i izazovima, što smo, navodi se, u našoj istoriji mnogo puta svedočili.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija