• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.06.2024

15:43

Vesić i ambasador Sirije: Odnosi između dve zemlje tradicionalni i veoma dobri

Informer

Politika

Vesić i ambasador Sirije: Odnosi između dve zemlje tradicionalni i veoma dobri

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić sastao se danas sa ambasadorom Sirije u Srbiji Muhamedom Hadž Ibrahimom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i unapređenju saradnje dve zemlje.

Sagovornici su se saglasili da dve zemlje vezuje tradicionalno i iskreno prijateljstvo, a jedna od tema sastanka, održanog u Vladi Srbije, bila je moguća ekonomska saradnja.

Vesić je, između ostalog, istakao da Srbija potpuno podržava teritorijalni integritet Sirije.

- Sada je to lako reći jer su u međuvremenu mnoge zemlje promenile stav, ali u vreme najvećih napada na Siriju mi smo bili uz vas i vaš narod - rekao je Vesić.

Zahvalio je Siriji na podršci očuvanju suvereniteta i teritorijalne celovitosti Srbije, kao i na tome što je ova zemlja glasala protiv Rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

- Mi, kao država, nikada nismo negirali da se u Srebrenici dogodio zločin i oni koji su za to odgovorni su odgovarali, kako pred međunarodnim tako i pred srpskim sudovima - rekao je Vesić.

Istakao je da je ova rezolucija unela dodatne tenzije u region, a da je najveća šteta naneta potomcima ne samo srebreničkih već i svih drugih žrtava u Bosni i Hercegovini - srpskim i hrvatskim.

Foto: Informer

 

 

Ambasador Ibrahim je rekao da je Srbija veoma važna zemlja u regionu i da su odnosi između Sirije i Srbije tradicionalni i veoma dobri, te da se trude da te odnose ojačaju.

Iskoristio je priliku da zahvali ministru Vesiću na donaciji koju je pružio Siriji za vreme zemljotresa u toj državi, kada je donirao celu svoju mesečnu platu za pomoć sirijskom narodu.

Između ostalog, ambasador je naveo da su politički stavovi dve zemlje prema mnogim pitanjima u svetu identični.

- Vlada Srbije je podržala Siriju za vreme krize i kad god je mogla da ponudi podršku, ona je to učinila. Istovremeno, Sirija je Srbiji vratila istom merom i uvek će je podržavati, kad god to bude bilo potrebno - rekao je ambasador.

Istakao je da je stav Vlade Sirije da je Kosovo deo Srbije, kao i da se protive mešanju drugih u unutrašnje poslove Srbije.

- Podršku vašoj zemlji smo pokazali i kada smo glasali protiv Rezolucije o Srebrenici - rekao je ambasador i dodao da je Sirija jedina arapska zemlja koja je imala takav stav.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50