• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.06.2024

13:52

Mirdita i laku noć! Organizovana hajka: Evo zašto oni koji napadaju Vučića i Sabor podržavaju festival koji promoviše lažnu državu

Tanja Andric

Politika

Mirdita i laku noć! Organizovana hajka: Evo zašto oni koji napadaju Vučića i Sabor podržavaju festival koji promoviše lažnu državu

Podeli vest

Nakon što su najmoćnije sile sveta udruženo zahtevale da se u Ujedinjenim nacijama usvoji Rezolucija o Srebrenici u kojoj se našem narodu stavlja genocidni žig na čelo, odgovor nepokolebljive Srbije stigao je organizacijom Svesrpskog sabora koji je naišao na osudu.

Ubrzo potom pojavila se najava da će se u Beogradu, baš na Vidovdan, održati festival "Mirdita - dobar dan" koji promoviše lažnu državu Kosovo, ali osuda, istih tih koji su na sav glas govorili protiv Sabora, nema.

Svesrpski sabor organizovan je kako bi bilo pokazano jedinstvo jednog naroda suočenog sa nepravdom, a sa kog su slate isključivo poruke mira. Vijorile su se trobojke, kulturno-umetnička društva su imala svoje nastupe, i za kraj veličanstven vatromet.

I iako se ni u jednom trenutku sa ovog događaja nije čula reč mržnje, Sabor je u tajkunskim medijima u Srbiji, ali i regionalnim, prikazan kao manifestacija huškačke retorike.

Pozive na jedinstvo i mir su predstavljali kao poziv na rat, a potom su usledile i izmišljene verzije u kojima se tvrdilo da je Svesrpski sabor zapravo održan jer Srbija, zapravo, želi aneksiju Crne Gore i Republike Srpske.

Laži izrečene iz usta nekih regionalnih ministara, svetskih zvaničnika i tajkunskih medija danima su punili novinske stupce.

A onda je stigla najava da se u srpskoj prestonici održava festival "Mirdita", a sa tim stigao je i muk.

Svi oni koji su na sva zvona napadali predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog održavanja Sabora, zanemeli su pred činjenicom da se "Mirdita" koja se krije iza imena "festival" održava na Vidovdan.

Šta je, zapravo "Mirdita"?

"Mirdita - dobar dan" je antisrpski festival koji se poslednjih nekoliko godina održava u Beogradu, a čiji su organizatori rešili da ove godine bude održan baš na Vidovdan.

Datum nije slučajno izabran. Sama činjenica da je tzv. festival zakazan baš na ovaj najveći srpski praznik govori o tome da je ovo samo nastavak organizovane hajke protiv našeg naroda, odnosno nastavak provokacija nakon usvajanja sramne Rezolucije o Srebrenici.

Na sajtu "Mirdite" otvoreno se promoviše lažna država, a u opisu piše da je cilj festivala “da Srbiji približi kosovsku kulturnu scenu i obrnuto".

Iluzija u vidu "kosovske kulture" dopala se tajkunskim medijima i svima onima koji su sve vreme napadali Vučića i Sabor, te sada ćute i čekaju trenutak kada će dati medijski prostor šiptarskom festivalu u vidu "pomirljivih" najava.

Da je pomenuti festival čista provokacije govori i to da su pre nekoliko godina pokušali da u Beograd donesu zastave Albanije, ali i fotografije terorističke UČK koja je poznata po svirepim zločinima izvršenim nad Srbima. To što sada insistiraju da se ta bruka održi na Vidovdan samo je nastavak organizovane hobotnice uperene protiv Srbije, njenog naroda i predsednika Vučića kako bi našu zemlju videli na kolenima.

Muk. Još koji dan. A onda će hobotnica pustiti svoje pipke i ponovo napadati našu zemlju i narod jer se protive održavanju "festivala" čiji bi učesnici da šire simbole onih koji su nam klali decu, a otimali teritoriju.

I ponovo će Vučić biti kriv jer kao branik stoji ispred svog naroda dok neki zatvaraju oči pred istinom jer im tako odgovara. 

Mirdita i laku noć.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Dinko nastavlja sa antisrpskom politikom! Nakon poređenja sa ustašom koji je ubijao Srbe, sada reklamira festival koji promoviše lažnu državu Kosovo
Politika

Dinko nastavlja sa antisrpskom politikom! Nakon poređenja sa ustašom koji je ubijao Srbe, sada reklamira festival koji promoviše lažnu državu Kosovo

Dokazani autošovinista i osvedočeni srbomrzac Dinko Gruhonjić, profesor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu koji se sam poredio sa ustaškim ratnim zločincem i ozloglašenim komandantom koncentracionog logora Jasenovac Dinkom Šakićem, hejter koji je predlagao da se crkve i manistiri Srpske pravoslavne crkve pretvore u pabove, sada na svom portalu "Automonija" reklamira festival koji promoviše lažnu državu Kosovo "Mirdita - dobar dan".

15.06.2024

13:20

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Turci obojili Dortmund u crveno, Ronaldo se sprema da obori rekord Uživo
EURO 2024

Turci obojili Dortmund u crveno, Ronaldo se sprema da obori rekord

Današnji program na Evropskom prvenstvu rezervisan je za grupu F, koja jedina nije igrala mečeve prvog kola. Stoga nema utakmice u 15.00 časova, već će program od 18.00 časova otvoriti Turska i Gruzija koje se sastaju u Dortmundu. Derbi dana je od 21.00 čas u Lajpcigu, kada će se sastati Portugal i Češka.

18.06.2024

12:57

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija