• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.06.2024

11:40

Plagijatorka, zloupotrebila rad pokojnog kolege: Pročitajte ko je Danica Popović koja vodi kampanju protiv litijuma i sve će vam biti jasno!

ATAIMAGES

Politika

Plagijatorka, zloupotrebila rad pokojnog kolege: Pročitajte ko je Danica Popović koja vodi kampanju protiv litijuma i sve će vam biti jasno!

Podeli vest

Profesorka Ekonomskog fakulteta u Beogradu Danica Popović i samozvana ekološkinja trenutno vodi kampanju protiv napretka Srbije i svu snagu usmerila je u to da lažima spreči iskopavanje litijuma, ili kako se popularno naziva zbog velike vrednosti, "belog zlata".

Stoga, valja podsetiti ko je, zapravo, Danica Popović i zbog čega je jasno da nije stručna da daje sud o tako važnoj temi kao što je litijum.

Plagijatorka

Stručna komisija Ekonomskog fakulteta u Beogradu potvrdila je pre četiri godine da je prof. dr Danica Popović u svom prevodu udžbenika iz međunarodne ekonomije doslovno preuzela čak 150 strana čiji je prevodilac pokojni profesor Ekonomskog fakulteta Stojan Babić i time zloupotrebila njegovo delo.

Stručna komisija formirana je nakon što je Etička komisija Ekonomskog fakulteta u junu 2019. godine, na zahtev studenta Aleksandra Jakšića, pokrenula postupak za utvrđivanje neakademskog ponašanja profesorke Popović.

Njoj se na teret stavljalo da je prilikom izdanja novog prevoda udžbenika iz Međunarodne ekonomije, autora Dominika Salvatorea, zloupotrebila raniji prevod svog preminulog kolege.

Stručna komisija je uz pomoć softvera za otkrivanje plagijata zaključila da je u novom izdanju Međunarodne ekonomije, iz 11 spornih poglavlja u proseku "pozajmljeno" 43 odsto teksta, što čini 150 strana.

Sada ta ista plagijatorka Popović  daje sebi za pravo da komentariše kakva će zemlja biti nakon iskopavanja, poredeći je sa grobljem, iako je državni vrh Srbije i ranije govorio da je potrebno ispitati uticaj na životnu sredinu pre iskopavanja.

To je ponovio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić prekjučerašnjem obraćanju javnosti:

 - Srbija neće ni pokušavati da ulazi u projekat kopanja litijuma dok ne dobije sve garancije o zaštiti životne sredine od evropskih i svetskih stručnjaka.

Foto: printscreen Twitter

 

Govoreći o litijumu, Vučić je naveo da Srbija u ovom trenutku razgovara sa svim najmoćnijim i najvažnijim ljudima iz Evrope i sveta o zaštiti životne sredine.

Bez obzira ne sve, Popovićeva širi paniku i lažne informacije kako bi uz pomoć tajkunskih medija manipulisala i stvorila lažnu sliku o litijumu i Rio Tintu, stajući na put ekomskom napretku Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija