• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.07.2024

16:23

Momirović: Uskoro sporazum o slobodnoj trgovini i sa Egiptom

Ministarstvo trgovine

Politika

Momirović: Uskoro sporazum o slobodnoj trgovini i sa Egiptom

Podeli vest

Nakon dve godine pregovora, Sporazum o slobodnoj trgovini između Republike Srbije i Arapske Republike Egipat obuhvatiće više od 16.000 proizvoda koji će se izvoziti i uvoziti u Srbiji i Egipat, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović.

- Čim Sporazum o slobodnoj trgovini bude ratifikovan biće ukinute carine od 40 odsto na svežu jabuku, kao i carine od 30 odsto na suvu šljivu i 20 odsto na smrznuto bobičasto voće. Carine na proizvode naše prehrambene industrije koje se sada kreću u rasponu od 20 do 60 odsto polako će krenuti da se smanjuju, dok će biti ukinute i carine na mineralnu vodu i bezalkoholno pivo koje su sada između 20 i 30 odsto. Pored toga što je ovo jedna velika šansa za naše poljoprivrednike i domaćine iz Srbije, dodatno, ovo je ogromna šansa i za srpsku industriju keramike, farmaceutsku industriju i mnoge druge industrije. Ovako široke koncesije i ovako dobru poziciju za naše proizvode ne bismo dobili da nemamo čvrsto liderstvo, veliki politički autoritet i stabilnu suverenu politiku koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić.  - rekao je ministar i dodao:

Foto: Ministarstvo trgovine

 

- Ponosan sam na sve ovo što smo postigli zajedno sa našim prijateljima u Arapskoj Republici Egipat - rekao je Momirović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija