• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.07.2024

20:48

Miloš Vidović ponovo na čelu opštine Savski Venac

GO Savski Venac

Politika

Miloš Vidović ponovo na čelu opštine Savski Venac

Podeli vest

Na drugoj sednici novog saziva Skupštine GO Savski venac za predsednika opštine, većinom glasova, izabran je Miloš Vidović, odbornik sa liste „Aleksandar Vučić – Savski venac sutra“. Vidoviću je ovo drugi mandat na čelu opštine. Za njegovog zamenika, sa iste liste, izabran je Uroš Tripković koji je i u prethodnom mandatu obavljao tu funkciju.

U svom izlaganju, Vidović je podsetio na rezultate koji su ostvareni u prethodnom periodu i zahvalio građanima Savskog venca, kao i Srpskoj naprednoj stranci i koalicionim partnerima, na ukazanom poverenju. 

- Čast je zavredeti drugi mandat predsednika opštine, ali i velika odgovornost jer politika nije samo pobeda na izborima već dužnost i obaveza da služimo građanima, vodimo računa o njihovim potrebama i nastavimo neumorno da radimo na razvoju svakog dela naše opštine. Podrškom listi „Aleksandar Vučić – Savski venac sutra“ građani Savskog venca su pokazali da vrednuju sve što je do sada urađeno i da žele dalji napredak i razvoj naše opštine. Naš zadatak je da to poverenje opravdamo i da nastavimo još energičnije da radimo i gradimo naš Savski venac - rekao je Vidović.

Foto: GO Savski Venac

 

On je poručio da će u naredne četiri godine fokus biti na realizaciji infrastrukturnih projekata, a da će briga o građanima i njihovim potrebama ostati prioritet opštinskog rukovodstva.

- Predstoje nam važni kapitalni projekti koji će, uz sve što je do sada urađeno, Savski venac učiniti opštinom sa najvišim kvalitetom života. Pre svega, izgradnja novog mosta na Savi i tunela kod Ekonomskog fakulteta, ali i rekonstrukcija starog železničkog mosta koji će biti pešački most. Tu su i obnova Svetonikolskog parka, rekonstrukcija Savske i drugih ulica na našoj opštini, završetak obnove kompleksa Ložionice koja se pretvara u centar kreativnih industrija, kao i rekonstrukcija zgrade stare Pošte na Savskom trgu u kojoj će biti smešteni dečji muzej i pozorište. Neizostavno je pomenuti i ulaganje u zdravstvenu infrastrukturu - izgradnju „Tiršove 2“ i rekonstrukciju zgrade „Hitne pomoći“, ali i u objekte kulture - Muzej grada u Resavskoj, koji će biti najveći srpski muzej i Halu 1 beogradskog Sajma, koja će u budućnosti biti dom za operu - naveo je Vidović. 

Foto: GO Savski Venac

 

Predsednik je dodao da će uporedo sa kapitalnim projektima, velika pažnja biti posvećena komunalnom uređenju opštine, zaštiti životne sredine, nastavku ulaganja u škole i obdaništa, parkove i igrališta, ali i podršci građanima da urede zgrade i fasade i poboljšaju energetsku efikasnost u svojim domovima. 

- Brinućemo o potrebama najmlađih i najstarijih sugrađana, kojima ćemo, kao i do sada, omogućiti veliki broj besplatnih programa i sadržaja - dodao je Vidović i naglasio da će vrata njegovog kabineta i ubuduće biti otvorena za sve građane, te da će nastaviti praksu obilaska mesnih zajednica s ciljem da čuje probleme, sugestije i predloge sugrađana za još bolji kvalitet života na opštini.

Foto: GO Savski Venac

 

Na predlog predsednika opštine danas su izabrani i članovi Veća GO Savski venac: Dejan Gerić, Stefan Knežević, Ljubomir Lovre, Uroš Mijatović, Marija Mirazčiev, Slavica Trninić i Dunja Hadžić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija