• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.07.2024

18:41

Hoće da naplate tragediju! Stevandić: Srebrenica ne sme da se koristi kao gorivo za sukob sa Srbijom i Srpskom!

Informer printscreen

Politika

Hoće da naplate tragediju! Stevandić: Srebrenica ne sme da se koristi kao gorivo za sukob sa Srbijom i Srpskom!

Podeli vest

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas da FBiH ne može da koristi Srebrenicu i rezoluciju o "genocidu" u Srebrenici koja je usvojena u UN kao gorivo za sukobe sa Srbijom i Republikom Srpskom.

Komentarišući govor predsedavajućeg Predsedništva BiH Denisa Bećirovića na komemoraciji u Potočarima povodom obeležavanja 29 godina od zločina u Srebrenici, koji je optužio rukovodstvo Srbije da ugrožava mir u regionu, Stevandić je za Tanjug rekao da je Bećirović čovek koji zauzima medijski prostor samo ako napadne Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića.

Kako je naveo, u Federaciji BiH postoji namera da se tragedija u Srebrenici i rezolucija naplaćuje, poručivši da se naplaćivanje tragedije u Srebrenici, targetiranje Republike Srpske i nazivanje Srba genocidnim narodom ne isplati.

- U nama se mnogo toga promenilo od usvajanja rezolucije, mi smo mnogo više dostojanstva vratili u politiku. Srbi imaju političke namere da pokažu svetu da mora da ih uvaži, da brane svoju teritroriju, svoj narod i ustavna prava i u Srbiji, i u Srpskoj i na Kosovu i Metohiji - poručio je on.

Stevandić dodaje da u momentu kada je BiH nestabilna, Republika Srpska polako zauzima svoje mesto u svetu, istakavši da Republika Srska prije deset godina nije bila ovolika tema, a biti velika tema znači dobiti mogućnost da nešto objasniš.

- Nikada nije bilo toliko priče koliko je srpskih civila pobijeno u Kravicama, Bjelovcu, i to sve sami civili, a da je odmazda u Srebrenici izvršena nad muslimanskim vojnicima koji su učestvovali u tim masakrima. To je sada prvi put izašlo u javnost, to sada znaju islamske i druge zemlje, a to je bio deo geopolitičke agende podrške SAD Bošnjacima - naveo je Stevandić.

U momentu kada postoji srpsko jedinstvo i kada je odnos Srbije i Srpske perfektan, Stevandić kaže da nema potrebe na pozivanje velike Srbije i dodaje da bez obzira na podmukle prozivke praćene ružnim rečima, Srbija uvek pokaže poštovanje i pijetet prema Potočarima.

Govoreći o atentatu na bivšeg predsednika SAD i kandidata Republikanske stranke na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa, Stevandić je ocenio da je Tramp ovim što se dogodilo izabran za američkog predsednika, i dodao da u trenutnom postdemokratskom dobu, za spoljno politiku SAD kao najmoćniju silu više nije bitno šta narod izglasa.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52