• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.07.2024

17:53

Hitno upozorenje RHMZ! U naredna 2 sata ovi delovi Srbije na udaru pljuskova praćenih grmljavinom

Informer, Aleksandar Jovanović Cile

Društvo

Hitno upozorenje RHMZ! U naredna 2 sata ovi delovi Srbije na udaru pljuskova praćenih grmljavinom

Podeli vest

RHMZ je upozorio da će na istoku Bačke doći do jačanje sporopokretnih grmljavinskih razvoja, posebno u delu Hajdukovo - Novo Orahovo, uz jake pljuskove, grmljavinu, grad i jak vetar.

U naredna 2 časa retka pojava pljuskova sa grmljavinom u Vojvodini, zapadnoj Srbiji, u oblasti Homolja i na jugoistoku zemlje.

RHMZ prethodno je upozorio na plјuskove i grmlјavinu koji se na području Srbije očekuju u narednom periodu, a lokalno će biti intenzivniji i praćeni gradom, jakim ili olujnim vetrom.

Pljuskovi sa gemljavinom najavljeni su u brdsko-planinskim predelima zapadne, jugozapadne i jugoistočne Srbije, kao i Šumadiji, Bačkoj i Banatu.

Upaljen meteo alarm

U Pomoravlju, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji, kao i na prostoru KiM danas je na snazi crveni meteo alarm zbog ekstremno visokih temperatura. U ostalim delovima Srbije upaljeno je naradnžasto upozorenje zbog visokih temperatura, ali i žuto zbog grmljavine.

Crveni meteo alarm znači da je vreme vrlo opasno: Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.

Vreme narednih dana

Četvrtak: Pretežno sunčano i veoma toplo. Uz lokalni razvoj oblačnosti očekuje se retka pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, uglavnom sredinom dana i posle podne. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno i jak severnih pravaca. Najniža temperatura od 18 do 24, a najviša od 35 do 38 stepeni.

Petak: Pretežno sunčano i veoma toplo. Uz lokalni razvoj oblačnosti u brdsko-planinskim predelima istočne i južne Srbije očekuje se retka pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima kratkotrajno i jak, severni i severoistočni. Najniža temperatura od 19 do 24, a najviša od 33 do 37 stepeni.

Subota: Pretežno sunčano i toplo. Uz lokalni razvoj oblačnosti u brdsko-planinskim predelima istočne i južne Srbije očekuje se retka pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima kratkotrajno i jak, severni i severoistočni. Najniža temperatura od 19 do 23, a najviša od 31 do 34 stepena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Strategija celog regiona je provociranje Srbije! Dojučerašnje komšije targetiraju Srbe i traže njihovu satanizaciju!
Live TV

Strategija celog regiona je provociranje Srbije! Dojučerašnje komšije targetiraju Srbe i traže njihovu satanizaciju!

Kabinet srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željke Cvijanović uputio je urgentan dopis ministru spoljnih poslova u Savetu ministara BiH, Elmedinu Konakoviću, u kome traže da hitno i bez odlaganja odobre dolazak i prelet helikoptera MUP Srbije da bi pomogao u gašenju požara na području opštine Gacko, te da tako pokaže odgovornost prema ljudskim životima. Ovim povodom gosti "Info jutra" Informer televizije bili su profesor dr Milimir Mučibabić, univerzitetski profesor i analitičar i politikolog Ljuan Koko.

17.07.2024

12:34

Hronika

Članovima "Balkanskog kartela" produžen pritvor! Za dvojicu sud prihvatio jemstvo
Kriminalna grupa

Članovima "Balkanskog kartela" produžen pritvor! Za dvojicu sud prihvatio jemstvo

Organizatorima i članovima ogranka Balkanskog kartela produžen je pritvor u trajanju do 60 dana, dok je prema osumnjičenom D. Đ. pritvor zamenjen merom zabrane napuštanja boravišta uz elektronski nadzor, dok je prema osumnjičenima R. R. i V. S. prihvaćeno jemstvo. Ukoliko R. R. i V.S. uplate jemstvo i Višem sudu u Beogradu dostave dokaz o uplati, pritvor će im biti zamenjen merom zabrane napuštanja boravišta uz elektronski nadzor, potvrđeno je u Višem sudu u Beogradu.

17.07.2024

17:02

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija