• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.08.2024

13:28

Ministar Milićević na godišnjicu "Oluje": Akcija je zločin ravan najgorim zverstvima Hitlerovih i Pavelićevih hordi!

Pedja Milosavljević

Politika

Ministar Milićević na godišnjicu "Oluje": Akcija je zločin ravan najgorim zverstvima Hitlerovih i Pavelićevih hordi!

Podeli vest

Ministar bez portfelja zadužen za odnose s dijasporom Đorđe Milićević poručio je danas, povodom 29 godina od zločinačke akcije „Oluja“ koju je država Hrvatska sprovela nad Srbima u Republici Srpskoj Krajini, da je u pitanju bilo najveće etničko čišćenje u Evropi od 1945. godine.

Ministar je istakao i da Srbija, predvođena Aleksandrom Vučićem, neće dozvoliti da se ikada više ponove nekakve „Oluje“ nad srpskim narodom i da će brinuti o svojim sunarodnicima gde god živeli u regionu.

- Akcija „Oluja“ bila je zločin ravan najgorim zverstvima Hitlerovih i Pavelićevih hordi. Više hiljada Srba je pobijeno, uglavnom civila, među kojima i deca, dok je 250.00 ljudi moralo trajno da napusti svoje kuće i imanja. Oni koji su ostali na svojim ognjištima, zverski su ubijani vatrenim i hladnim oružjem, i to uglavnom nemoćni starci i žene. Za organizovani pogrom Srba, koji je Tuđman sproveo uz podršku NATO saveznika, do danas niko nije odgovarao. Hrvatska je i danas, skoro tri decenije posle tog genocida nad Srbima, jedina zemlja u EU i verovatno u svetu, u kojoj je nekažnjen zločin ubijanje nevine dece, poput mališana koje su piloti hrvatskih vojnih aviona masakrirali u koloni na Petrovačkoj cesti - ocenio je ministar Milićević.

Ministar je istakao da, upravo zbog ovakvog licemerja svetskih moćnika, srpski narod mora biti jedinstven i držati se zajedno bez obzira gde živeo.

- Isto tako, svi moramo složno slediti politiku predsednika Republike Aleksandra Vučića koji hrabro i odgovorno svima u svetu jasno ističe šta je to što se dogodilo u avgustu 1995. i da Srbija nikada neće odustati od zahteva da se kazne odgovorni za genocid nad Srbima. Da, mi jesmo za mir u regionu, za saradnju sa svima na prijateljskim, dobrosusedskim i partnerskim osnovama, ali nikada nećemo i ne možemo da oprostimo zločine i da zaboravimo naše žrtve. Kao što Srbi poštuju žrtve drugih naroda, tako očekujemo da i drugi poštuju nas i da se osude zverstva koja su nad srpskim narodom počinili neki njihovi sunarodnici, umesto da veličaju zločince i slave dan kada je počinjeno etničko čišćenje. Isto tako, svima u regionu mora biti jasno da država Srbija predvođena Aleksandrom Vučićem više nikada neće dozvoliti bilo kakve „oluje“ nad našim narodom. Naprotiv, čuvamo i brinemo o svakom našem sunarodniku gde god on živeo - istakao je ministar Milićević.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija