• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vaseljenska

12.08.2024

13:47

Svi se digli protiv Vučića!

ATAIMAGES

Politika

Svi se digli protiv Vučića!

Podeli vest

Današnji protest u Bujanovcu, organizovan od strane veterana OVK i albanskih ekstremista pod maskom borbe za prava albanske manjine, dobija podršku od medija poput N1 i Nove S, koji svojim izveštavanjem podgrevaju situaciju u Srbiji.

Cilj ovog skupa, kao i medijske kampanje koja ga prati, jeste da dodatno podstakne destabilizaciju zemlje i stvori uslove za građanski rat, koristeći nezadovoljstvo naroda kao alat za izazivanje nereda i političkih previranja u Srbiji.

Srbija se ponovo nalazi na raskršću, suočena sa opasnostima koje prete da poljuljaju njenu stabilnost i suverenitet. Nedavni događaji, poput takozvanog antilitijumskog protesta 10. avgusta u Beogradu, pokazali su da se u našoj zemlji dešavaju stvari koje daleko prevazilaze granice običnog građanskog nezadovoljstva. Ono što je trebalo biti mirno izražavanje brige za životnu sredinu, zahvaljujući propazadnim NVO koje deluju kao civilni sektor zapadnih službi u Srbiji,  preraslo je u nasilje i pokušaj destabilizacije države, iza čega stoje dobro organizovane i koordinisane snage, kako unutar zemlje, tako i izvan nje.

Tokom protesta, videli smo kako se nekoliko ekstremnih grupa, koje sebe nazivaju zaštitnicima prirode, usmerilo ka nedužnim građanima Srbije. Ali prava istina iza ovih protesta otkriva mnogo dublju i mračniju agendu. Ona ukazuje na to da su ovakvi skupovi samo deo šireg plana za izazivanje nereda i destabilizaciju Srbije. Za mnoge, ovo je ništa drugo do pokušaj reprize petog oktobra, ali i događaja poput Majdana u Ukrajini, gde je nezadovoljstvo građana iskorišćeno za rušenje legitimne vlasti i uvođenje zemlje u haos.

Još veći problem leži u činjenici da se ovakvim događajima raduju mnogi u regionu koji Srbiju vide kao prepreku za svoje interese. Hrvati i Albanci, posebno ekstremisti sa Kosova i Metohije, već dugo sanjaju o Srbiji koja je oslabljena i podeljena iznutra. Za njih, svaki protest u Srbiji je prilika da ostvare svoje političke ciljeve. Videći nezadovoljstvo naroda zbog rudnika litijuma, oni u tome vide šansu da, uz pomoć nevladinih organizacija i raznih stranih interesa, pretvore proteste u obojenu revoluciju koja bi Srbiju mogla dovesti na ivicu građanskog rata.

Upravo u ovom kontekstu treba razumeti i poslednje događaje na Kosovu i Metohiji, gde šiptarski teroristi pod budnim okom međunarodne zajednice, koja takođe otvoreno podržava NVO aktiviste u Srbiji, pojačavaju pritisak na srpsko stanovništvo. Otvaranje mosta na Ibru i ostavljanje Srba nezaštićenim pred sve češćim napadima šiptarskih ekstremista, jasan je signal da se radi o dobro osmišljenom planu. Planu koji je usmeren ka izazivanju straha i nesigurnosti među Srbima, ne samo na Kosovu, već i širom Srbije.

Ovaj plan dobija dodatnu težinu kada se uzme u obzir najavljeni protest u Bujanovcu, gde će veterani OVK, pod plaštom brige za navodno ugrožena prava Albanaca u Srbiji, pokušati da još više podgreju atmosferu i izazovu dodatne nerede. Ovaj događaj, organizovan od strane Aljbina Kurtija i njegovih saradnika, ima za cilj da podrije Srbiju iznutra i stvori uslove za dalje destabilizovanje zemlje.

Svemu ovome doprinose i mediji poput N1 i Nove S, koji svojim izveštavanjem podgrevaju situaciju i pokušavaju da prikažu događaje u Srbiji u što negativnijem svetlu. Oni rade u nadi da će, zajedno sa ostalim faktorima, dovesti do novih nereda i time omogućiti dalju eskalaciju krize.

Dakle, pred nama je scenario koji nas podseća na najgore trenutke novije istorije, kada su spoljni i unutrašnji faktori udruženim snagama radili na slabljenju Srbije. Ovaj put, oni koriste maske ekoloških aktivista i boraca za ljudska prava, ali njihovi ciljevi su jasni – izazivanje haosa i uvođenje Srbije u novi talas destabilizacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Doček na balkonu - simbol neuništivosti Srbije! Zašto se diže fama na nacionalnom nivou zbog jedne pesme? (VIDEO)
Live TV

Doček na balkonu - simbol neuništivosti Srbije! Zašto se diže fama na nacionalnom nivou zbog jedne pesme? (VIDEO)

Doček olimpijaca održaće se večeras u Beogradu ispred staraog dvora. Po dolasku iz Pariza, naši sportisti najpre će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a onda će tradicionalno izaći na balkon Skupštine grada da pozdrave svoje verne navijače. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su Anja Pešić, nekadašnja reprezentativka u odbojci i Nenad Peruničić, bivši reprezentativac u rukometu.

12.08.2024

19:05

Za 30 godina automobil na gorivo izgledaće kao konjska zaprega! Najveći lobisti protiv litijuma su Rusi jer baterije znače kraj za njihove resurse! (VIDEO)
Live TV

Za 30 godina automobil na gorivo izgledaće kao konjska zaprega! Najveći lobisti protiv litijuma su Rusi jer baterije znače kraj za njihove resurse! (VIDEO)

Priča o litijumu ima daleko širi aspekt. Nije to samo ruda koja predstavlja izvor profita u narednim decenijama. Nije samo spor koji imamo na unutrašnjem planu, već je tema globalna. Analitičari kažu da je rat u Ukrajini zapravo prvi rat u istoriji koji se vodi zbog litijuma. Na ovu temu u "Info danu" govorili su Miloš Laban, analitičar i Vladimir Đukanović, stručnjak za investicije.

12.08.2024

15:42

Hronika

"Čika Vučko, nemojte me ubiti, brata ste mi ubili"! Mali Mašan molio Vuka Borilovića na Cetinju za život!
POTRESNA ISPOVEST PORODICE

"Čika Vučko, nemojte me ubiti, brata ste mi ubili"! Mali Mašan molio Vuka Borilovića na Cetinju za život!

Neutešna Vesna Pejović, inače majka i baka Nataše, Mašana i Marka Martinovića, koji su monstruozno ubijeni na Cetinju 12. avgusta 2022. godine, pred samu godišnjicu masakra ispričala je za medije svoju potresnu ispovest, ranama i teškim trenucima koje preživljava od tragedije koja je njenu porodicu, ali i sve Cetinjane, zavila u crno.

12.08.2024

21:11

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Alaudinov jasan, Kijev laže nije bilo predaje boraca Ahmata, niti je ijedan zarobljen! Ko su onda Čečeni sa snimka OSU?!
Šta je istina?!

(VIDEO) Alaudinov jasan, Kijev laže nije bilo predaje boraca Ahmata, niti je ijedan zarobljen! Ko su onda Čečeni sa snimka OSU?!

Izveštaji i slike koje su se pojavile u medijima da su vojnici Oružanih snaga Ukrajine uhvatili vojnike specijalnih snaga Ahmat koji su obavljali zadatke u regionu Kursk su laž i propaganda kijevskog režima, tvrdi zamenik načelnika Glavne vojno-političke uprave Ministarstva odbrane Ruske Federacije general-major Apti Alaudinov na svom Telegram kanalu .

12.08.2024

22:44

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23