• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.08.2024

10:17

Ministar Dačić otkriva: Postoji spisak NVO koje se finansiraju iz inostranstva i mešaju u politiku!

ATAIMAGES

Politika

Ministar Dačić otkriva: Postoji spisak NVO koje se finansiraju iz inostranstva i mešaju u politiku!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da postoji spisak nevladinih organizacija (NVO) koje se finansiraju iz inostranstva i mešaju u unutrašnju politiku Srbije.

Dačić je rekao da je političkim strankama zabranjeno da se finansiraju iz inostranstva, a da NVO imaju pravo iako se i one mešaju u politiku.

- U mnogim zemljama na svetu se donose zakoni protiv toga, upravo da bi se zaštitila ta domaća politička scena. Da se tako nešto desi u Americi, oni bi od toga napravili svetsku senzaciju. Sećate se da je FBI vodio istragu da li je Rusija uticala na izbore u Americi - rekao je Dačić za TV Pink. 

On je dodao da bi u Srbiji i pokušaj da se takav zakon uvede bio karakterisan kao da nije u skladu sa evropskim standardima.

- Ali evropski standardi upravo definišu da oni dobro štite svoje zemlje od toga. A mi nemamo pravo da se štitimo od njih. Samo imaju oni pravo da se štite od nas - istakao je Dačić.

Govoreći o politizaciji teme iskopavanja litijuma, Dačić je naveo da se po tom pitanju vrlo malo čuje stručna reč, već se uglavnom ide putem demagogije i širenja lažnih teorija. On je ponovio da policija na nedavno održanim protestima nije upotrebila nijedan pendrek tokom intervencije zbog blokade železničkog saobraćaja u Beogradu, koje su organizovali opozicioni aktivisti. Dačić je, komentarišući navode da policija nije zaštitila građane, upitao koje građane i naveo da se "nisu građani vezivali za prugu".

- Ovde je reč o tome da mi imamo zakon, zakon koji je inače i tad i sada postojao, a to je da nema blokade međunarodnih saobraćajnica - rekao je Dačić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Kina je jasna: proteste u Srbiji finansirale Evropa i Amerika! Opozicionari se takmiče u tome ko će biti veći mrzitelj sopstvene zemlje! (VIDEO)
Live TV

Kina je jasna: proteste u Srbiji finansirale Evropa i Amerika! Opozicionari se takmiče u tome ko će biti veći mrzitelj sopstvene zemlje! (VIDEO)

Nedavni izveštaj Ministarstva spoljnih poslova Kine govori o tome da je Amerika finansirala proteste u Srbiji održane prošle i pretprošle godine. U zvaničnim dokumentima jasno stoji da tih protesta stoje nevladine organizacije koje su finansirale Amerika i Evropa. Cilj Zapada je da se oslabi vlast u Srbiji kako bi lakše mogli da utiču na nju. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su Vjerica Radeta i Đorđe Dabić, državni sekretar.

18.08.2024

19:54

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija