• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.09.2024

08:27

Brnabić: Na insistiranje Vučića "Rio Tinto" uložio još sto miliona evra da ne budu zagađene naše reke!

Tanjug

Politika

Brnabić: Na insistiranje Vučića "Rio Tinto" uložio još sto miliona evra da ne budu zagađene naše reke!

Podeli vest

Predsednica Skupštine Srbije, Ana Brnabić, gostuje na televiziji Hepi gde govori o najaktuelnijim temama.

Predsednica skupštine Ana Brnabić osvrnula se na posetu predsednika Vučića u Ljuboviji i na kritike opozcije vezane za samu posetu. 

Takođe, Brnabić je i prokomentarisala izjavu profesora na N1 da je "Rio Tinto" Rols Rojs za rudarstvo.

- Istina je, ja bih rekla da nakon onog neverovatnog sastanka Vučića sa građanima u Malom Zvorniku koji je trajao preko četiri sata, ovaj sastanak u Ljuboviji, gde je Vučić takođe insistirao, ne samo da dođe "Rio Tinto", već generalni direktor "Rio Tinta" i da odgovora koliko god sati treba pred kamerama, uživo, pred narodom.

- Videli smo i ono što je zanimljivo da je najteža pitanja i najdirektnija imao upravo predsednik Aleksandar Vučić. Rekao je: kako ćete ljudi zaštiti naše vode? Jer su nama naše vode najvažnije. Kako ste rešili problem deponije? Kakve će to biti folije? Šta ste dodatno uradili, zato što sam vam pre nekoliko godina rekao da nećemo dozvoliti da deponija Jalovište bude pored reke, i da nismo najsrećni sa tečnim otpadom. Onda smo čuli da je na instiriranje Vučića "Rio Tinto" uložio još sto miliona evra na dodatno rešenje i novu tehnologiju da Jalovište bude čvrsto, a ne u tečnom stanju da ne budu zagađene naše reke. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Putin može da upotrebi šta hoće u Kursku bez da odgovara za to! Rusi mogu da iskoriste bilo šta na svojoj teritoriji da bi očistili neprijatelja! (VIDEO)
Live TV

Putin može da upotrebi šta hoće u Kursku bez da odgovara za to! Rusi mogu da iskoriste bilo šta na svojoj teritoriji da bi očistili neprijatelja! (VIDEO)

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da će zbog kašnjenja zapadnih saveznjika u isporuci vojne pomoći, Ukrajina početi da proizvodi sopstveno oružje pod zemljom. Ovu informaciju komentarisao je magistar naftno-gasnog inženjerstva Nebojša Obrknežev tokom gostovanja u "Info jutru" Informer TV.

10.09.2024

09:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija