• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.09.2024

12:50

Srbomrzac u akciji! "Uhapsiti svakog ko piše o Radovanu Karadžiću!" Ćamil pozeleneo od mržnje prema Srbima!

Reuters

Politika

Srbomrzac u akciji! "Uhapsiti svakog ko piše o Radovanu Karadžiću!" Ćamil pozeleneo od mržnje prema Srbima!

Podeli vest

U prljavu kampanju protiv udžbenika za škole u Republici Srpskoj uključio se i potpredsednik RS iz reda bošnjačkog naroda Ćamil Duraković, koji kaže da bošnjačka deca neće pohađati škole u kojima će izučavati da je Radovan Karadžić pesnik i psihijatar.

Prema njegovim rečima, "kompromisa o istorijskim činjenicama i istini nema". Duraković tvrdi da Republika Srpska hoće da "legalizuje ono što je započeto 90-tih godina".

 - Moramo biti iskreni i reći da sva politika kojoj svedočimo od kraja rata do danas je ustvari rušilačka politika negiranja države Bosne i Hercegovine, prikazivanje države BiH nemogućom državom. I evo, iako smo na političkoj sceni mogli gledati tu zapaljivu retoriku, kako je mi famozno zovemo, bojim se da je ovo sada pokušaj da se kroz obrazovni sistem nametne jedan politički narativ koji bi nove generacije prihvatile i u konačnici u sasvim normalnom ambijentu, tako što će svi oni koji ne misle tako napustiti te prostore, a ostaće oni koji će shvatiti da ustvari država BiH i nije država, da je ustvari Republika Srpska država i da će oni raditi na finalnoj realizaciji plana o secesiji - ustvrdio je Duraković.

Duraković, koji je ranije bio načelnik Srebrenice, kaže da "ovakve istoričare treba krivično goniti"!?!

Video sam da je neko već pokrenuo neke krivične prijave. Sigurno ću se i ja time pozabaviti. Dakle, vi iskrivljujete istinu. Čuo sam da tužilaštvo kaže da nisu nadležni za to. Pa ko je nadležan? Onda mi mislimo da je to visoki predstavnik, a onda nam iz međunarodne zajednice kažu da iscrpimo pravne mehanizme unutar države. Dakle, vi ne znate ko je više ovde nadležan... - rekao je Duraković.

Ministarstvo prosvete i kulture Republike Srpske, na drugoj strani, saopštilo da je veoma simptomatično to da je interesovanje medija iz FBiH usmereno samo ka jednom nastavnom programu, i to nastavnog predmeta Istorije, te poručilo da ličnosti poput Ratka Mladića i Radovana Karadžića, koje su obavljale značajne dužnosti, ne mogu biti izostavljene prilikom predstavljanja događaja koji se odnose na nastanak Republike Srpske i Odbrambeno-otadžbinski rat.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija