• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.09.2024

10:43

Delegacija Srbije na sastancima tokom seminara PS NATO ukazala na teror Prištine nad Srbima sa ciljem sprovođenja politike etničkog čišćenja!

printskrin/kosovoonline

Politika

Delegacija Srbije na sastancima tokom seminara PS NATO ukazala na teror Prištine nad Srbima sa ciljem sprovođenja politike etničkog čišćenja!

Podeli vest

Delegacija Skupštine Srbije, koja učestvuje na 106. Rouz-Rot seminaru Parlamentarne skupštine (PS) NATO u Varšavi, ukazala je na sastanku sa potpredsednikom PS NATO Markosom de Vaskonselosom (Portugalija) i šefom portugalske delegacije u PS NATO Hugom Olivijerom na nasilje i teror koji Priština gotovo svakodnevno sprovodi nad srpskim narodom na KiM, sa ciljem proterivanju Srba sa KiM i sprovođenja politike etničkog čišćenja.

Sagovornici su, takođe, razmotrili mogućnosti unapređenja međuparlamentarne saradnje i razmena poseta u narednom periodu, posebno na nivou poslaničkih grupa prijateljstva, saopšteno je danas iz Skupštine Srbije. 

Tokom sastanka sa šefom italijanske delegacije u PS NATO Lorencom Ćezom, kao i sa članovima delegacije Predstavničkog doma i Senata Italije, izražena je zahvalnost na sveukupnom višegodišnjem angažmanu italijanskih vojnika u sastavu KFOR, koji čine najveći nacionalni kontingent u okviru ovih snaga, posebno u zaštiti istorijskog i kulturnog nasleđa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. 

Delegacija Srbije je podsetila da su snage KFOR jedine legalne i legitimne oružane snage na prostoru KiM, koje su ovlašćene da uspostave i održavaju bezbedno okruženje za sve građane na Kosovu i Metohiji.

Šefa grčke delegacije u Parlamentarnoj skupštini NATO Dimitriosa Kairidisa članovi delegacije Skupštine Srbije su upoznali sa najnovijim dešavanjima na prostoru KiM istakli značaj podrške Grčke u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije, posebno imajući u vidu da je Grčka jedan od nepriznavača jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova i veoma dobar poznavalac prilika na AP KiM, budući da su i grčki vojnici angažovani u sastavu KFOR.

Članovi delegacije Skupštie Srbije imali su i niz drugih bilateralnih kontakata sa delegacijama članicama i pridruženim članicama PS NATO, tokom kojih su informisali o potrebi da međunarodna zajednica preduzme konkretne korake i spreči dalju represiju i torturu premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, čiji svaki potez vodi ka izazivanju sukoba na severu Pokrajine i novoj eskalaciji situacije na terenu, sa mogućim nesagledivim posledicama po čitav region. 
Rouz-Rot seminar Parlamentarne skupštine NATO održava se od 16. do 17. septembra u Varšavi.

U delegaciji Skupštine Srbije su v.d. šefa Stalne delegacije Narodne Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini NATO Nataša Jovanović i članovi delegacije Goran Rakić i prof. dr Zoran Dragišić 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Hitno! Hteo da ubije Putina i Kima! Obavljene stravične vesti iz SAD: Raut u Ukrajini izneo jezive planove!
LUDILO

Hitno! Hteo da ubije Putina i Kima! Obavljene stravične vesti iz SAD: Raut u Ukrajini izneo jezive planove!

Rajan Vesli Raut, osumnjičeni za pokušaj ubistva kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa, pretio je da će ubiti lidere Rusije i Severne Koreje, Vladimira Putina i Kim Džong Una, objavio je list „Volstrit džornal“, koji je razgovarao sa Amerikankom Čelsi Volš, koja se nekoliko puta sastala sa Rautom u Kijevu 2022. godine.

17.09.2024

10:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija