• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.10.2024

13:45

Vučić je uspeo ono što prethodne vlasti nisu! Profesor Savić o investicionom rejtingu: Srbija je stabilna zemlja! (VIDEO)

Prntscreen

Politika

Vučić je uspeo ono što prethodne vlasti nisu! Profesor Savić o investicionom rejtingu: Srbija je stabilna zemlja! (VIDEO)

Podeli vest

Profesor Ekonomskog fakulteta i čest gost opozicionih medija Ljubodrag Savić objasnio je koliko je važan investicioni rejting, kao i da prethodne vlasti nisu uspele da ga dobiju.

Profesor Savić neretko je kritički nastrojen prema aktuelnoj vlasti i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ali sad priznaje da je dobijanje investicionog rejtinga velika stvar.

Mislim da u moru loših vesti oko nas, pritisaka, svega što nam se dešava, ovo jeste jedna, rekao bih, neočekivana vest. Pratim dugo vremena, dugo vremena Srbija očekuje, i druge vlasti koje su bile pre ovih, investicioni rejting, odnosno ovo što smo sad dobili. Nismo imali sreću, ali dobro, ocenili su verovatno Srbiju i to je za mene, rekao bih, jednako dobar utisak, ipak kao jednu stabilnu zemlju, zemlju u kojoj su dobrodošli strani investitori , zemlja u kojoj se poštuju norme Evropske unije. M mi nismo još članica, mi smo kandidat i to je nešto što je zaista dobro. 

- Kada imate neki rejting koji je bio niži od ovoga koji smo mi do sad imali, svaki strani investitor će da vam gleda od cipela do kravate, da sve proveri, a kad imate ovakav rejting nema potrebe tako da vas provera. Prosto je neko u ime vas, a to je na primer u dobroj meri je doprineo Međunarodni monetarni fond sa svojim izveštajem.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija